El matí amb nosaltres / A Cel Obert - Radio Maricel
14/05/2025

“El circo del miedo” i “Viva el circo”, dos espectacles i una carpa

Un circ per a adults i un circ per a tots els públics, tots dos a la mateixa carpa. Sitges acull aquests dies dos espectacles, "Viva el circo" y "El circo del miedo", que comparteixen espai, però adreçats a públics diferents. El primer, a les tardes i el migdia de diumenge, amb malabaristes, pallassos i personatges, i el segon recomanat per adolescents i adults disposats a passar una estona entre tensa i divertida. Els dos espectacles mouen una seixantena de professionals, que després de passar per Barcelona i Tarragona aterren a Sitges. N'hem parlat amb Rony Lafuá, director de la gira.
14/05/2025

S’ha reeditat “El complot de Garraf (1925)”, l’intent de magnicidi d’Alfons XIII

El Grup d'Estudis Sitgetans acull la presentació de la reedició de "El complot de Garraf (1925)" de Joan Crexell i Playà, la investigació de l'intent de magnicidi que un grup d'independentistes van organitzar contra Alfons XIII i la cúpula militar espanyola, amb una bomba a la via del tren, a les portes del poble de Garraf. En el centenari dels fets, Dalmau Editors fa un exercici de memòria, recuperant la investigació que repassa la preparació de l'atemptat, el seu fracàs, el judici als autors i les campanyes de solidaritat malgrat la censura del règim. N'hem pogut parlar amb un dels historiadors que ha col·laborat en la reedició, Tomàs Callau.
14/05/2025

Mel Rose, nova directora de la coral Sitges Canta

El 2013 es va fundar aquesta coral sitgetana que aplega prop d'una trentena de membres de nacionalitats i edats ben diverses i des del passat mes de gener la directora n'és Mel Rose. Fa tres anys que viu a Sitges, s'hi ha dedicat a la música de manera professional durant anys i acumula experiència en la formació de cantants i ara afronta el nou repte de dirigir la coral sitgetana per la que té grans expectatives i amb qui li agradaria poder competir. De moment dissabte 17 actuaran a la sala gòtica del Museu Maricel en el marc de les portes obertes dels museus i ja es poden adquirir les entrades pel concert de primavera el proper 8 de juny a les 12h al Teatre Prado. N'hem parlat amb Mel Rose.
14/05/2025

Dissabte comença el Fotomaig 2025, amb un grapat d’exposicions. En parlem amb Andreu Noguero

Dissabte vinent s'inaugura una nova edició del Fotomaig, que tindrà exposicions de temes diversos repartides en 11 espais diferents: la sala Pere Stämpfli, la planta baixa de l'edifici Miramar, Prado, Retiro, el Club Nàutic Sitges, el mercat, el camp municipal d'Aiguadolç, la fundació Ave Maria, la biblioteca Santiago Rusiñol, l'estudi Vidal i l'hospital de Sant Joan. De la mostra de la secció fotogràfica del GES (al Miramar i al mercat municipal), a les exposicions de fotografies en blanc i negre al Retiro, o les del concurs de fotos infantil al Prado, o les del concurs sobre el món del futbol a les instal·lacions de la UE Sitges, durant quinze dies tindreu oportunitat de trobar el tema que més us interessi. N'hem parlat amb Andreu Noguero, president de la secció fotogràfica del GES.
13/05/2025

El lloro Onorato, l’assistent personalitzat que cuida les persones grans, és sitgetà

Tot plegat neix de la història d'amor d'un fill cap al seu pare i ha esdevingut un projecte d'impacte social i tecnologia avançada, es tracta d'un assistent domèstic personalitzat i implementat amb intel·ligència artificial i amb forma de lloro. La inspiració, i aquí ve la curiositat d'àmbit més local, arriba del lloro d'uns veïns de les Cases Noves que durant anys va acompanyar un ratet tots els dijous, abans i després de dinar paella, a Pablo Mariñosa, fundador del lloro Onorato i el seu pare. Un any i mig més tard Onorato està a punt de sortir al mercat com a assistent domèstic per a la gent gran amb una capacitat de personalització que el converteix en excepcional i que ha fet que grans companyies s'hagin interessat i donat suport al projecte. N'hem parlat amb Pablo Mariñosa, el fundador d'Onorato IA i creador d'aquest lloro, una mascota intel·ligent que aviat podrà acompanyar nombroses persones a casa i oferir gran capacitat de cura i atenció als familiars d'aquests.
13/05/2025

Laura i Cristina creen Primeres Cites, un mètode per buscar parella lluny d’aplicacions

Totes dues són cubellenques i fartes de l'ús d'aplicacions per lligar han decidit tirar endavant aquest projecte que proposa cites de set minuts entre diferents persones. El funcionament passa per registrar-se a l'enllaç que ofereixen a les xarxes socials de Primeres Cites i oferir un seguit de dades com l'edat, els interessos i el territori de provinença i a partir d'aquí la Laura i la Cristina s'encarreguen de buscar possibles semblances o punts en comú i crear grups de deu persones i convocar-les per a una trobada de dues hores on els participants tindran trobades curtes i ràpides amb la resta de membres per poder connectar en els millors dels casos, o en el pitjor passar una bona estona i prendre una consumició per un preu de 25€.
13/05/2025

Sílvia Peñas i Davinia Herrada, dues caps de colla amb els reptes de Carnestoltes i Reina pel Carnaval 2026

Érem Pocs promet un Carnestoltes que seguirà fidelment l'esperit de la colla: ni ploma ni fardo. I la Salsa del Xató promet una reina que seguirà fidelment l'esperit de la colla: serà una reina de ploma i no de fardo. Passada la ressaca de la celebració de la designació com a colles responsables del Carnestoltes i la Reina, i a nou mesos vista del dijous gras del 2026 -serà el 12 de febrer-, Silvia Peñas, cap de colla de Érem Pocs, i Davinia Herrada, cap de colla de la Salsa del Xató, ens expliquen tot allò que més o menys pot explicar-se, en el benentès que també per una d'elles aquest any també serà especial: el 2026 serà l'any del 50è aniversari de la colla retirista.
12/05/2025

Nova edició del Sopar de Tast, la gran celebració de la gastronomia sitgetana

Dijous 15 de maig a les 19.30h als Jardins del Prado, a les instal·lacions del restaurant Cañateca, se celebrarà una nova edició del Sopar de Tast, una cita per descobrir, gaudir i celebrar la gastronomia sitgetana que mira de recuperar l'èxit que va viure als anys 90 i posa en valor la necessitat de continuar promocionant les cuines i els restaurants de la vila. No és tasca fàcil, i requereix esforç dels participants que aquest any en són una desena, Cal Pinxo, Cañateca, Cau del Vinyet, Corazón de Ágave, La Punta, La Nansa, Mare Nostrum, Pic Nic, Sofia by PicNic i La Sitja, de l'Escola d'Hostaleria de Sitges. Els tickets ja es poden adquirir al web del gremi d'hostaleria i a un preu de 25€ inclouen quatre tastos i dues begudes. N'hem parlat amb Zuleima Capo, presidenta del Club de Tast, organitzador de l'acte; amb Alejandro Eguía, gerent del Gremi d'Hostaleria i amb Antoni Rafecas, del restaurant La Nansa i Fundador del Club de Tast.
11/05/2025

La fundació Stämpfli celebra els seus primers 15 anys amb 3 exposicions

'Sitges li deu agraïment etern a Stämpfli'. Amb aquestes paraules l'alcaldessa Aurora Carbonell reblà la cerimònia de celebració del 15è aniversari de la primera exposició -l'abril del 2010 al Miramar- del fons d'obres que, mesos més tard, s'exposaria al mercat del peix. La fundació Stämpfli d'art contemporani compleix 15 anys amb tres exposicions que recorden, per un costat, la personalitat artística del seu impulsor i, per l'altre, la creativitat dels seus contemporanis. A la sala 1, la mostra 'Figuració narrativa' recupera aquell primer recull d'obres que s'exposà al Miramar i que responia al moviment crític sorgit a la França dels 60 com a resposta a la societat del moment. A la sala 2 'Empremta 2025' , una instal·lació de gran format consistent en un paviment continu que evoca la geometria del dibuix d'un pneumàtic, i, finalment, a la sala 3 '1950-2025, 75 anys de creació' on es presenten els dibuixos i les pintures d'infantesa de Pere Stämpfli, inspirades en alguns dels grans autors francesos. Us oferim, íntegre, l'acte de celebració, amb els parlaments de Lluís Jou, secretari de la Fundació, Ferran Martinez Sancho, responsable artístic, Txema Romero, director del Consorci del Patrimoni, i l'alcaldessa Aurora Carbonell.
09/05/2025

La tertúlia esportiva

Tanquem setmana i com cada divendres fem tertúlia tot just després que el Barça hagi caigut eliminat i s'hagi quedat a les portes de jugar la final de la Champions, però a les portes d'un cap de setmana que ens porta el clàssic amb el R. Madrid. En parlem amb Pere Serramalera, Eduard Prim, Josep Soler i Toni Muñoz.
09/05/2025

Temps de família: FOMO, o la por a perdre’s alguna cosa

FOMO, acrònim de 'Fear of missing out', o, literalment, la por a perdre's alguna cosa en un món on sembla que tothom vol estar a tot arreu i a tota hora, amb el mòbil a punt per a fer-se una selfie. Amb Roman Pérez, psicòleg clínic del centre de reeducació David, conversem avui sobre aquesta forma de dependència que és conseqüència de no haver incorporat prou bé alguns conceptes fonamentals per la vida, com la capacitat de decidir i, en conseqüència, també de renunciar.
08/05/2025

Les estrenes de cinema amb Antonio del Valle

Fem repàs a la cartellera cinematogràfica de la setmana. Al Cinema Prado es projecta Parenostre i la comèdia francesa Por todo lo alto. Al Cinema Ribes poden veure La història de Souleymane, premi Cèsar al millor actor revelació per Abou Sangaré i Molt lluny, protagonitzada per Mario Casas. Al Círcol Catòlic La buena letra i als Odeón Multisales ja es pot veure el documental sobre el Dalai Lama produït per Richard Gere, Saviesa i Felicitat i encara sou a temps de gaudir de Cónclave amb Ralph Fiennes.
08/05/2025

Espai Consum: un taller introdueix els alumnes dels cicles formatius del Benaprés en els al·lèrgens

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de l'Ajuntament de Sitges i 'àrea de Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona han organitzat sis tallers sobre al·lèrgens i intoleràncies adreçats als alumnes del cicles formatius de Pastisseria, Dietètica, Cuina i Restauració de l'institut Joan Ramon Benaprés. Així, els tallers van repassar amb informació pràctica els 14 grups d'aliments amb informaicó obligatòria, la necessitat de llegir les etiquetes dels processats, o els riscos de la contaminació creuada. Els alumnes van valorar molt positivament l'experiència, essencial per a la seva formació professional. Ho hem comentat amb Rafael Luna, formador de la Diputació, el Víctor, l'Adrià i la Martina, alumnes de Dietètica i de direcció de Cuina del Benaprés, i amb la responsable de l'OMIC de Sitges, Sandra Clark.
Resum de privadesa

Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema al teu navegador i realitza funcions tals com reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.