Menja sa - Radio Maricel
08/06/2023

Menja sa: dietes que NO fan miracles

Amb Jaume Giménez de Nutritional Coaching parlem de la realitat de les anomenades dietes miracle, aquelles que prometen pèrdua de pes en molt poc temps. El nutricionista ens dóna les pautes per identificar-les i ens aconsella, una vegada més, que el que cal és establir una bona relació amb l'alimentació més enllà de la bàscula.
25/05/2023

Menja sa: la importància de la vitamina D

La majoria de la població mundial té dèficit de vitamina D, així ho determinen recents estudis publicats a la revista Scientific Reports (Nature). L'exposició al sol 10 minutets diaris i sense protector hauria de beneficiar-nos però el cas és que la manca d'aquesta vitamina que és gairebé una hormona s'està evidenciant en la majoria d'analítiques, davant d'aquest dèficit cal tenir en compte que hi ha aliments que en porten i ens ajudaran a restablir nivells i que en cas d'un dèficit gran caldrà suplementació, sempre sota diagnòstic mèdic.
11/05/2023

Menja sa: les llets vegetals i un taller gratuït d’alimentació conscient

Yolanda Fleta, nutricionista de Nutritional Coaching, impartirá el taller d’alimentació conscient del proper dijous dia 18 a les 18h a la biblioteca Santiago Rusiñol, és gratuït i va destinat a aquelles persones que vulguin recuperar o adoptar hàbits d’alimentació saludables. De la necessitat de ser conscient del que mengem, de com ho mengem i de quan ho fem en parlem amb el també nutricionista de Nutritional Coaching Jaume Giménez i […]
13/04/2023

Menja sa: llegums, un aliment molt saludable i molt econòmic

Amb el nutricionista Jaume Giménez de Nutritional Coaching parlem de llegums, varietats, tipologies i maneres de cuinar-les i menjar-les. Augmentar-ne el seu consum és gairebé sempre beneficiós i sobretot molt millor que opcions molt poc saludables i d'altra banda molt mediàtiques com el cruapan.
16/03/2023

Menja sa: edulcorants, millor evitar-los. Zero calories no equival a saludable

Amb el nutricionista Jaume Jiménez de Nutritional Coaching parlem d'edulcorants i malgrat que alguns tenen origen natural i d'altres no son calòrics cal anar amb compte perquè el fet que aportin vitamines o fibra i que no tinguin calories no vol dir que siguin saludables!.
02/03/2023

Menja sa: les taronges millor senceres, compte amb els sucres lliures!

Amb el nutricionista Jaume Giménez de Nutritional Coaching parlem de les diferències entre sucres lliures i els sucres en aliments i compte perquè més enllà dels sucres afegits hi ha sucres propis que en funció de com prenem l'aliments passen a ser alliberats. És el cas de les taronges que espremudes alliberen els sucres i deixen de ser tan saludables.
16/02/2023

Menja sa: la matriu nutricional, què és?

Amb Jaume Giménez de Nutritional Coaching abordem la qüestió de la matriu nutricional. Cal deixar de sumar nutrients i veure'ls com quelcom aïllat per entendre els aliments com un conjunt de nutrients i no nutrients. La recomanació, a l'hora d'alimentar-se, passa principalment per menjar productes el més naturals possible.
22/12/2022

Menja sa: com fer front als àpats nadalencs sense que ens passin factura

Amb el nutricionista Jaume Giménez de Nutritional Coaching abordem alguns dels trucs que ens ajudaran a fer front als àpats nadalencs sense que aquests representin un problema posterior de salut. D'entrada cal ser moderats i mantenir l'activitat física durant els dies festius però sobretot el que no hem de fer és saltar-nos àpats i compensar menjades, i compte amb les restes els dies posteriors, congelem-les!
24/11/2022

Menja sa: desfent mites alimentaris

Amb el nutricionista Jaume Giménez conversem sobre alguns dels mites alimentaris i nutricionals que ens acompanyen en el nostre dia a dia. Algunes de les conclusions que ens queden són que la fruita no engreixa en cap moment del dia, que la llet no és l'únic generador de calci i que la mel és fonamentalment sucre.