Menja sa - Radio Maricel
16/03/2023

Menja sa: edulcorants, millor evitar-los. Zero calories no equival a saludable

Amb el nutricionista Jaume Jiménez de Nutritional Coaching parlem d'edulcorants i malgrat que alguns tenen origen natural i d'altres no son calòrics cal anar amb compte perquè el fet que aportin vitamines o fibra i que no tinguin calories no vol dir que siguin saludables!.
02/03/2023

Menja sa: les taronges millor senceres, compte amb els sucres lliures!

Amb el nutricionista Jaume Giménez de Nutritional Coaching parlem de les diferències entre sucres lliures i els sucres en aliments i compte perquè més enllà dels sucres afegits hi ha sucres propis que en funció de com prenem l'aliments passen a ser alliberats. És el cas de les taronges que espremudes alliberen els sucres i deixen de ser tan saludables.
16/02/2023

Menja sa: la matriu nutricional, què és?

Amb Jaume Giménez de Nutritional Coaching abordem la qüestió de la matriu nutricional. Cal deixar de sumar nutrients i veure'ls com quelcom aïllat per entendre els aliments com un conjunt de nutrients i no nutrients. La recomanació, a l'hora d'alimentar-se, passa principalment per menjar productes el més naturals possible.
02/02/2023

Menja sa: dieta i hàbits per anar bé de ventre

És un problema més freqüent del que ens pensem i la solució moltes vegades passa per canviar hàbits, avui amb el nutricionista Jaume Giménez, de Nutritional Coaching parlem de com posar remei al restrenyiment.
19/01/2023

Menja sa: què menjar en menopausa?

És una etapa de la vida per la que totes les dones hi passaran i que ens alguns casos impliquen modificacions de pes i de repartiment de greix corporal que poden ser evitables o, si més no, podem fer-hi front a través de l'alimentació.
22/12/2022

Menja sa: com fer front als àpats nadalencs sense que ens passin factura

Amb el nutricionista Jaume Giménez de Nutritional Coaching abordem alguns dels trucs que ens ajudaran a fer front als àpats nadalencs sense que aquests representin un problema posterior de salut. D'entrada cal ser moderats i mantenir l'activitat física durant els dies festius però sobretot el que no hem de fer és saltar-nos àpats i compensar menjades, i compte amb les restes els dies posteriors, congelem-les!
24/11/2022

Menja sa: desfent mites alimentaris

Amb el nutricionista Jaume Giménez conversem sobre alguns dels mites alimentaris i nutricionals que ens acompanyen en el nostre dia a dia. Algunes de les conclusions que ens queden són que la fruita no engreixa en cap moment del dia, que la llet no és l'únic generador de calci i que la mel és fonamentalment sucre.
13/10/2022

Menja sa amb Jaume Giménez: què menjar per tenir un cos fit

Reprenem l'espai d'alimentació saludable amb el nutricionista Jaume Giménez de Nutritional Coaching. Amb ell abordem el tipus d'aliments i d'àpats que hauríem de prendre per tenir un cos atlètic i no perdre massa muscular.
16/06/2022

Menja sa: davant les gastrointeritis d’estiu i els cops de calor, una recepta de beguda isotònica casolana

19/05/2022

Menja sa: demostrem que menjar saludable no és més car

05/05/2022

Menja sa: els suplements, són realment necessaris?

07/04/2022

Menja sa: les claus de la dieta antiinflamatòria

10/03/2022

Menja sa: què menjar en funció del cicle menstrual

24/02/2022

Menja sa: 5-2-1-0, un pla nutricional per a tota la família fàcil de seguir

10/02/2022

Menja sa: què pot fer i què no pot fer l’alimentació davant del càncer