Menja sa - Radio Maricel
20/06/2024

Menja sa: afrontar-se a l’estiu i als buffets lliures amb salut

El darrer capítol del Menja Sa per parlar dels àpats d'estiu. Alba Vigó ens dóna tres consells bàsics per fer front a l'estiu i a les vacances sense perdre salut , amb gaudi i sobretot evitant penediment al setembre. I un dels clàssics de l'estiu són els buffets lliures, taules plenes de menjar i beure que poden gaudir-se sempre i quan seguiu els consells de la nostra nutricionista, ella ens explica què fer i com fer-ho.
06/06/2024

Menja sa: hàbits saludables per mantenir el desig sexual

Amb Alba Vigó parlem de la relació directe entre mantenir uns hàbits saludables i el desig sexual. D'entrada tenir en compte que els aliments afrodisíacs responen més a mites que no pas a estudis científics, per tant la xocolata o la canyella no salva ni desperta les ganes de sexe. Cal parar atenció a l'alimentació per evitar fatiga, una mala salut cardiovascular i poder regular el pes corporal, cal descans, practicar exercici físic i evitar tòxics com l'alcohol o el tabac.
16/05/2024

Menja sa: l’obsessió pel menjar saludable

L'etiqueta 'healthie' a molts productes, la de 'veggie', la de 'ric en...' o els mal anomenats postres saludables que han inundat les xarxes són conceptes i propostes que poden generar confusió respecte el que vol dir menjar saludable. Cal dur una dieta saludable però compte! fer salut no ha de passar necessàriament per aquestes opcions. En parlem amb Alba Vigó.
25/04/2024

Menja Sa: alimentem bé els infants? parem atenció als esmorzars

Amb la tècnica en nutrició Alba Vigó fem una ullada al món de l’alimentació infantil i ens centrem en l’esmorzar perquè probablement és on més errades es comenten. El tradicional got de llet amb cacao en pols i cereals no és l’opció més saludable tot i que probablement sí la més habitual, davant d’aquesta realitat proposem alguna alternativa de canvi i expliquem perquè estaria bé mirar de canviar-la poc a […]
14/03/2024

Menja sa: l’alimentació en les diferents etapes de la dona

L'embaràs, la lactància i la menopausa són tres etapes vitals de les dones que poden requerir necessitats especials i concretes pel que fa a l'alimentació. En el cas de l'embaràs el més important passa per 'cuidar-se per dos' i en cap cas augmentar la quantitat d'ingesta si aquesta no respon a una gana real, en el cas de la lactància cal parar atenció en la hidratació sense obsessionar-se i i per descomptat evitar l'alcohol i pel que fa a la menopausa amb una bona alimentació que incorpori una bona quantitat de fruita i verdura n'hi haurà prou, això sí, sense oblidar la pràctica d'exercici físic.
29/02/2024

Menja sa: col·lagen, serveix per a res prendre’n suplements?

No hi ha cap evidència científica que afirmi que la ingesta de col·lagen beneficii en res la nostra salut articular o la nostra pell, així ens ho explica la tècnica en nutrició Alba Vigó. Amb ella coneixem què és exactament el col·lagen, de que està format i de quina manera entra al nostre cos quan el prenem com a suplement. Per a la salut articular i la pell el millor és mantenir uns bons hàbits alimentaris incrementant la ingesta de verdures i fruites, hidratació i evitant entre d'altres el tabac, i per descomptat fer exercici físic.
01/02/2024

Menja sa: mites i falses creences sobre la salut intestinal

Amb la tècnica en nutrició Alba Vigó parlem de salut intestinal, de femtes i flatulències, d'allò que és normal i del que no i de com aconseguir una bona salut intestinal tenint en compte que no tenir-la pot minvar molt la qualitat de vida de les persones. L'estrenyiment afecta a moltes persones i està rodejat de creences en molts casos no provades que mirem de desmentir. El més important a tenir en compte és que els bons hàbits alimentaris condueixen cap a aquesta salut intestinal i que en cas de dubte sempre cal visitar el metge.
18/01/2024

Menja sa: el perill per la salut de les ‘dietes miracle’

Passat Nadal i a poc d'un mes pel Carnaval a Sitges comença el temps de dietes, moltes d'elles no sota supervisió mèdica i amb promeses enganyoses que avui mirem de destapar amb la nutricionista Alba Vigó. Tot allò que suposa comprar productes extra a mode de batuts, etc. i que a més representa una gran despesa econòmica ens hauria de fer sospitar.
28/12/2023

Menja sa: compte amb titulars enganyosos, cal escepticisme nutricional

Davant l'incessant bombardeig de titulars relacionats amb la nutrició cal cert escepticisme i buscar rigor científic. Avui amb Alba Vigó analitzem alguns dels darrers titulars més polèmics en l'àmbit alimentari i expliquem perquè falten a la veritat i donem pautes per oferir una mirada crítica davant tant de titular i influencer que a través dels mitjans i les xarxes socials difonen hàbits poc saludables i confonen la població.
14/12/2023

Menja sa: 10 consells per menjar durant el Nadal sense culpa ni prohibicions

És possible gaudir del Nadal menjant i brindant sense sentiment de culpa, només cal seguir totes o algunes de les estratègies que ens proposa Alba Vigó i que en cap cas passen per la prohibició. Controlar les quantitats, no evitar àpats i no oblidar les verdures, fruites i hortalisses són alguns d'aquests consells.
29/11/2023

Menja sa: podem augmentar les nostres defenses? Alba Vigó ens dóna la resposta

En plena època de refredats parlem de si l'alimentació ens pot ajudar a que el nostre sistema immunològic funcioni bé, la resposta és sí, tot i que no hi ha cap aliment que faci miracles per si mateix, i molt menys cap producte que ens apugi les defenses de manera individual. La nutricionista Alba Vigó ens ofereix les pautes bàsiques per entrenar el nostre sistema immunològic que passen principalment per augmentar la dosi diària de verdures, fruites i hortalisses i a poder ser menjar en companyia.
23/11/2023

Món verd: les plantes, l’aigua i la sequera

Amb l'especialista en arbres i plantes, Edu Arnal, parlem de com afecta a les nostres plantes la fase de preemergència per la sequera en la que es troba el nostre territori. D'altra banda ens recorda que en aquesta època de l'any hem de rebaixar el reg de les nostres plantes a una quarta part del que fèiem fins ara.
16/11/2023

Menja sa amb Alba Vigó: el perill de les begudes “energètiques”

Comencem nova temporada de l'espai d'hàbits saludables amb la sitgetana Alba Vigó, tècnica en dietètica i nutrició, que cada quinze dies ens donarà les pautes i els consells perquè adoptem hàbits alimentaris saludables de manera. I per començar ens alerta de les anomenades begudes "energètiques", llaunes de mig litre amb grans campanyes de màrqueting darrera que contenen begudes que lluny d'aportar-nos energia el que deixen és ansietat, taquicàrdia i una infinitat d'efectes secundaris perillosos per a la salut.
09/11/2023

Món verd: la gespa artificial no és una alternativa sostenible

Amb Edu Arnal, especialista en arbres i plantes, parlem d'alternatives a la gespa artificial després de saber que en la majoria de casos es fa amb cautxú, un material molt contaminant que en vuit anys estarà prohibit per la Unió Europea. Hi ha alternatives sostenibles però en molts casos també hi haurà conseqüències. Parlem de gespa artificial, de microplàstics i de com la intervenció humana en la natura té conseqüències greus.
08/06/2023

Menja sa: dietes que NO fan miracles

Amb Jaume Giménez de Nutritional Coaching parlem de la realitat de les anomenades dietes miracle, aquelles que prometen pèrdua de pes en molt poc temps. El nutricionista ens dóna les pautes per identificar-les i ens aconsella, una vegada més, que el que cal és establir una bona relació amb l'alimentació més enllà de la bàscula.