Menja sa - Radio Maricel
29/02/2024

Menja sa: col·lagen, serveix per a res prendre’n suplements?

No hi ha cap evidència científica que afirmi que la ingesta de col·lagen beneficii en res la nostra salut articular o la nostra pell, així ens ho explica la tècnica en nutrició Alba Vigó. Amb ella coneixem què és exactament el col·lagen, de que està format i de quina manera entra al nostre cos quan el prenem com a suplement. Per a la salut articular i la pell el millor és mantenir uns bons hàbits alimentaris incrementant la ingesta de verdures i fruites, hidratació i evitant entre d'altres el tabac, i per descomptat fer exercici físic.
01/02/2024

Menja sa: mites i falses creences sobre la salut intestinal

Amb la tècnica en nutrició Alba Vigó parlem de salut intestinal, de femtes i flatulències, d'allò que és normal i del que no i de com aconseguir una bona salut intestinal tenint en compte que no tenir-la pot minvar molt la qualitat de vida de les persones. L'estrenyiment afecta a moltes persones i està rodejat de creences en molts casos no provades que mirem de desmentir. El més important a tenir en compte és que els bons hàbits alimentaris condueixen cap a aquesta salut intestinal i que en cas de dubte sempre cal visitar el metge.
18/01/2024

Menja sa: el perill per la salut de les ‘dietes miracle’

Passat Nadal i a poc d'un mes pel Carnaval a Sitges comença el temps de dietes, moltes d'elles no sota supervisió mèdica i amb promeses enganyoses que avui mirem de destapar amb la nutricionista Alba Vigó. Tot allò que suposa comprar productes extra a mode de batuts, etc. i que a més representa una gran despesa econòmica ens hauria de fer sospitar.
28/12/2023

Menja sa: compte amb titulars enganyosos, cal escepticisme nutricional

Davant l'incessant bombardeig de titulars relacionats amb la nutrició cal cert escepticisme i buscar rigor científic. Avui amb Alba Vigó analitzem alguns dels darrers titulars més polèmics en l'àmbit alimentari i expliquem perquè falten a la veritat i donem pautes per oferir una mirada crítica davant tant de titular i influencer que a través dels mitjans i les xarxes socials difonen hàbits poc saludables i confonen la població.
14/12/2023

Menja sa: 10 consells per menjar durant el Nadal sense culpa ni prohibicions

És possible gaudir del Nadal menjant i brindant sense sentiment de culpa, només cal seguir totes o algunes de les estratègies que ens proposa Alba Vigó i que en cap cas passen per la prohibició. Controlar les quantitats, no evitar àpats i no oblidar les verdures, fruites i hortalisses són alguns d'aquests consells.
29/11/2023

Menja sa: podem augmentar les nostres defenses? Alba Vigó ens dóna la resposta

En plena època de refredats parlem de si l'alimentació ens pot ajudar a que el nostre sistema immunològic funcioni bé, la resposta és sí, tot i que no hi ha cap aliment que faci miracles per si mateix, i molt menys cap producte que ens apugi les defenses de manera individual. La nutricionista Alba Vigó ens ofereix les pautes bàsiques per entrenar el nostre sistema immunològic que passen principalment per augmentar la dosi diària de verdures, fruites i hortalisses i a poder ser menjar en companyia.
23/11/2023

Món verd: les plantes, l’aigua i la sequera

Amb l'especialista en arbres i plantes, Edu Arnal, parlem de com afecta a les nostres plantes la fase de preemergència per la sequera en la que es troba el nostre territori. D'altra banda ens recorda que en aquesta època de l'any hem de rebaixar el reg de les nostres plantes a una quarta part del que fèiem fins ara.
16/11/2023

Menja sa amb Alba Vigó: el perill de les begudes “energètiques”

Comencem nova temporada de l'espai d'hàbits saludables amb la sitgetana Alba Vigó, tècnica en dietètica i nutrició, que cada quinze dies ens donarà les pautes i els consells perquè adoptem hàbits alimentaris saludables de manera. I per començar ens alerta de les anomenades begudes "energètiques", llaunes de mig litre amb grans campanyes de màrqueting darrera que contenen begudes que lluny d'aportar-nos energia el que deixen és ansietat, taquicàrdia i una infinitat d'efectes secundaris perillosos per a la salut.
09/11/2023

Món verd: la gespa artificial no és una alternativa sostenible

Amb Edu Arnal, especialista en arbres i plantes, parlem d'alternatives a la gespa artificial després de saber que en la majoria de casos es fa amb cautxú, un material molt contaminant que en vuit anys estarà prohibit per la Unió Europea. Hi ha alternatives sostenibles però en molts casos també hi haurà conseqüències. Parlem de gespa artificial, de microplàstics i de com la intervenció humana en la natura té conseqüències greus.
08/06/2023

Menja sa: dietes que NO fan miracles

Amb Jaume Giménez de Nutritional Coaching parlem de la realitat de les anomenades dietes miracle, aquelles que prometen pèrdua de pes en molt poc temps. El nutricionista ens dóna les pautes per identificar-les i ens aconsella, una vegada més, que el que cal és establir una bona relació amb l'alimentació més enllà de la bàscula.
25/05/2023

Menja sa: la importància de la vitamina D

La majoria de la població mundial té dèficit de vitamina D, així ho determinen recents estudis publicats a la revista Scientific Reports (Nature). L'exposició al sol 10 minutets diaris i sense protector hauria de beneficiar-nos però el cas és que la manca d'aquesta vitamina que és gairebé una hormona s'està evidenciant en la majoria d'analítiques, davant d'aquest dèficit cal tenir en compte que hi ha aliments que en porten i ens ajudaran a restablir nivells i que en cas d'un dèficit gran caldrà suplementació, sempre sota diagnòstic mèdic.
11/05/2023

Menja sa: les llets vegetals i un taller gratuït d’alimentació conscient

Yolanda Fleta, nutricionista de Nutritional Coaching, impartirá el taller d’alimentació conscient del proper dijous dia 18 a les 18h a la biblioteca Santiago Rusiñol, és gratuït i va destinat a aquelles persones que vulguin recuperar o adoptar hàbits d’alimentació saludables. De la necessitat de ser conscient del que mengem, de com ho mengem i de quan ho fem en parlem amb el també nutricionista de Nutritional Coaching Jaume Giménez i […]
13/04/2023

Menja sa: llegums, un aliment molt saludable i molt econòmic

Amb el nutricionista Jaume Giménez de Nutritional Coaching parlem de llegums, varietats, tipologies i maneres de cuinar-les i menjar-les. Augmentar-ne el seu consum és gairebé sempre beneficiós i sobretot molt millor que opcions molt poc saludables i d'altra banda molt mediàtiques com el cruapan.
16/03/2023

Menja sa: edulcorants, millor evitar-los. Zero calories no equival a saludable

Amb el nutricionista Jaume Jiménez de Nutritional Coaching parlem d'edulcorants i malgrat que alguns tenen origen natural i d'altres no son calòrics cal anar amb compte perquè el fet que aportin vitamines o fibra i que no tinguin calories no vol dir que siguin saludables!.
02/03/2023

Menja sa: les taronges millor senceres, compte amb els sucres lliures!

Amb el nutricionista Jaume Giménez de Nutritional Coaching parlem de les diferències entre sucres lliures i els sucres en aliments i compte perquè més enllà dels sucres afegits hi ha sucres propis que en funció de com prenem l'aliments passen a ser alliberats. És el cas de les taronges que espremudes alliberen els sucres i deixen de ser tan saludables.