Roda de portaveus de Sitges - Radio Maricel
26/09/2023

Nacho Rubí (Fets x Sitges): ‘refermo la feina que durant molts anys ha fet la taula del 3r sector, agradi o no’

I assumeix que les amistats que conserva a la taula del 3r sector el fan ser prudent a l'hora de parlar d'aquest assumpte, mentre assegura que mentre va ser membre de l'associació, i secretari fins el 2019, mai va tenir constància de cap de les irregularitats que ara s'estan investigant. Nacho Rubí, portaveu de Fets per Sitges i regidor , es confessa 'desubicat' i amb la necessitat d'adaptar-se a aquesta nova etapa de la vida política, després de 8 anys a l'oposició i enmig d'un clima enrarit. Rubí esborraria del mapa el ple extraordinari del passat 19 de juliol, per bé que el considera un retrat fidel de la situació actual. Considera que Junts per Sitges i PSC-El Margalló 'van anar a fer mal' impulsant aquell ple extraordinari i van agafar el govern a contrapeu sense una estratègia per defensar-se. Bona part de la conversa l'hem dedicada al principal tema dels 100 primers dies de legislatura, i hi hem afegit la situació de les platges i la liquidació del consorci del Club Natació Sitges.
20/09/2023

David Martínez (SitgesGI) anuncia que d’aquí dos mesos estarà disponible l’app per contactar amb la policia local, i admet negociacions amb els manters

Perquè, hores d'ara, la principal estratègia de l'Ajuntament davant la venda ambulant il·legal és arribar a negociacions amb els venedors per evitar que s'instal·lin en els espais públics, perquè una solució estrictament policial podria obrir la porta a problemes d'ordre públic, malgrat que es pugui entrar en un conflicte ètic. El portaveu del Sitges Grup Independent i regidor de governació, infancia i joventut i comerç i promoció econòmica, David Martínez, ha anunciat la imminent posada en marxa de l'aplicació per a mòbils que permetrà una connexió directa amb la comissaria per exposar qualsevol situació que necessiti una actuació policial, per bé que caldrà tenir en compte la capacitat del cos per respondre amb rapidesa a la petició de l'app. Martínez també ha manifestat que en el cas que durant el ple d'octubre la sessió hagi de votar el recurs dels treballadors sobre la demanda d'anul·lació dels punts aprovats en el ple extraordinari del passat 19 de juliol, el seu grup votarà a favor.
19/09/2023

Luís Miguel García (PSC-El Margalló) donaria suport a l’anul·lació dels acords del ple del 19 de juliol si els tècnics ho avalen, però amb la condició de mantenir la comissió informativa especial

La conversa comença amb una proposta/primícia del portaveu, que creu que podria aplicar-se s'immediat amb el vist-i-plau de l'Agència Catalana de l'Aigua: que l'Ajuntament i el Club de Golf Terramar signin un acord per a que la institució pugui utilitzar part de l'aigua reciclada que el Club utilitza pel reg del camp, per regar jardins públics i netejar els carrers. Luis Miguel Garcia, portaveu del PSC-El Margalló, tampoc té cap bon record del ple extraordinari del 19 de juliol, i reconeix que la classe política 'no ha estat a l'alçada'. A la vegada manifesta que en cap moment les decisions d'aquell ple volien perjudicar als treballadors, sinó obligar al govern a donar explicacions. D'aquí que accepta donar suport a l'anul·lació dels dos punts que van formar part de l'ordre del dia de la sessió, si els informes dels tècnics ho avalen, però amb la condició que es mantingui la creació de la comissió informativa especial per estudiar els vincles de l'Ajuntament amb la taula del 3r sector, perquè la principal exigència al govern continua essent que es donin totes les explicacions necessàries sense perjudicar l'estratègia de defensa de cadascú.
14/09/2023

Carme Gasulla (Verds ECP) ‘Hem de treballar plegats per recuperar la institució i la dignitat de la institució’

A la llista de regidors i regidores que creuen que el ple extraordinari del 19 de juliol va ser horrorós s'hi afegeix Carme Gasulla, de Verds en Comú Podem. La regidora, membre del govern, assegura que manté l'esperít crític de sempre dins l'executiu, i exhorta, una vegada i una altra, a la necessitat que la tota la classe política assumeixi el repte de sortir d'aquest escenari de tensió permanent d'una legislatura que considera la més difícil de la història recent. Gasulla aposta per la creació d'una comissió informativa especial sobre els vincles de l'Ajuntament amb la taula del 3r sector, però creu que no s'ha gestionat des d'una perspectiva política. Amb la portaveu hem comentat la situació del consorci del Club Natació, la dels impagaments del lloguer de l'IAB, la dels impagaments de sou de les treballadores de les llars d'infants, i la futura negociació dels pressupostos.
12/09/2023

J.A.Gilabert (VOX) creu que el ple extraordinari sobre la taula del 3r sector ha ficat l’Ajuntament ‘de peus a la galleda’ i anuncia un recurs presentat pels treballadors, al qual el ple també haurà de respondre..

Jose Antonio Gilabert, el portaveu de VOX, s'ha mostrat enormement crític sobre la gestió del ple extraordinari que Junts per Sitges i el PSC varen impulsar en relació als fets que vinculen la institució amb la taula del 3r sector, i sense embuts, considera que ara és la institució la que té un problema important, perquè els treballadors han presentat un recurs contra les dues decisions d'aquella ciclotímica sessió, que aprovà la creació d'una comissió d'investigació -no contemplada pel reglament orgànic municipal- i que l'Ajuntament es presenti com a acusació particular un cop hagin prestat declaració les persones investigades. Gilabert, que s'abstingué en la votació dels dos punts, defensa que l'únic que havia de fer l'Ajuntament era presentar-se com a part perjudicada en el procés, i no com a acusació particular, bàsicament perquè la institució no pot erigir-se com a defensora i acusadora a la vegada dels seus propis treballadors.
06/09/2023

Mònica Gallardo (Junts): ‘Tenim l’obligació de capgirar el clima polític d’aquest poble i de no denigrar-lo ni degenerar-lo més’

La intervenció policial del 21 de juny, i les seves posteriors conseqüències, han tornat a tensionar el clima polític entre govern i oposició. La cap de llista de Junts x Sitges, Mònica Gallardo, retreu al govern la seva actitud, que considera absolutament poc transparent a l'hora de donar informació del cas, i considera que molt sovint s'ha instal·lat la mentida o la presa de pèl en el seu discurs. La cap de la oposició s'ha mostrat molt contundent a l'hora de definir l'actitud del govern davant els fets del 21 de juny, i tot i que considera 'horrorós' el desenvolupament del ple extraordinari que va tractar el cas, afirma que fou l'única sortida possible que l'oposició va trobar per tenir explicacions de la situació. A la vegada, Gallardo s'ha mostrat molt contundent a l'hora de valorar la gestió del govern davant de la situació del Club Natació i de la liquidació del consorci, demanant que el govern expliqui d'una vegada quines intencions té de cara al futur de la instal·lació.
15/02/2023

Eduard Terrado defensa continuar les promocions públiques d’habitatge: “No pot ser que siguem un poble de rics i gent gran”

El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i regidor d'Urbanisme i Espais Naturals, Eduard Terrado, ha defensat en la darrera roda de portaveus la tasca urbanística del govern, en un moment de creixement post-pandèmia i un ràpid desenvolupament del PPU-1 (la Plana) que no porta associat una moderació de preus. En aquest sentit, aboga per continuar fent promocions públiques d'habitatge que permetin mantenir una societat cohesionada i sana, per evitar ser un poble de rics i gent gran.
13/02/2023

Manu Rodriguez aposta per la municipalització de les llars d’infants, i assegura que no hi ha una ‘solució ràpida’

Ha pogut consultar l'informe que l'Ajuntament encarregà el 2021 per analitzar la possibilitat de municipalitzar les llars d'infants a través de les educadores, d'aquí que Manu Rodriguez es mostri molt crític amb el govern amb la gestió del concurs de licitació del servei i pensi -llegit l'informe de municipalització- que hi ha possibilitats de posar-la en marxa en el futur. En qualsevol cas, Rodriguez assegura que no hi ha cap solució d'avui per demà, i que el govern ha obrat de manera poc transparent i amb poques ganes de voler acceptar la col·laboració de l'oposició, com creu que ha succeït en la majoria de temes importants del municipi.
09/02/2023

Guanyem Sitges espera decidir la seva cap de llista, però abans ha de decidir si té sentit presentar-se a les municipals

Es defensa la feina feta, tant dins del govern com també a les regidories de drets socials, ciutadania, habitatge, cultura i joventut, però es reconeix que la dinàmica municipal no encaixa molt sovint amb els fonaments d'una confluència de partits que pren les decisions de manera assambleària. D'aquí que el portaveu de Guanyem, Xavier Salmeron, hagi posat sobre la taula en la darrera roda de portaveus dos debats que la formació té pendents de resoldre: el primer, vinculat amb un procés de primàries interromput que ha de decidir encara qui serà la cap de llista, i el segon, més important encara que el primer, que ha de decidir si té sentit la presentació de Guanyem a les properes eleccions.
08/02/2023

Nacho Rubi critica la gestió de David Martínez en la qüestió de les llars d’infants, i el titlla d’arribista

En la seva darrera visita a la roda de portaveus, el regidor no adscrit Nacho Rubí ha acusat l'alcaldessa de manca de lideratge, i ha carregat especialment contra els regidors Guillem Escolà, a qui acusa dels problemes de la licitació de les platges, i David Martínez, a qui ha definit com un arribista per atribuïr-se la solució del conflicte amb les educadores de les llars d'infants
01/02/2023

Mònica Gallardo (JuntsxSitges) demana un pacte de municipi per les llars d’infants i creu que hi ha base per aturar la licitació del servei

La portaveu de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, creu que cal un pacte de municipi que garanteixi en el futur el servei de les llars d'infants amb les condicions i garanties que s'estableixin per part de tots els grups polítics i les educadores. Gallardo, que es referma en el criteri que hi ha raons que permetrien aturar la licitació, confessa que va sortir decebuda de la reunió que ahir varen mantenir polítics, tècnics i educadores a l'Ajuntament, i creu que no es pot donar com a solució única començar a treballar en la municipalització. D'aquests i d'altres temes d'actualitat n'hem parlat en una nova roda de portaveus.
31/01/2023

Luis Miguel Garcia: ‘La situació de les llars d’infants no s’arregla d’avui per demà’

Luis Miguel Garcia, portaveu del PSC i regidor de turisme i projectes estratègics, creu que, fins que no es pugui parlar amb la nova empresa que surti de la licitació del concurs de gestió de les llars d'infants, no es podrà donar una resposta clara a les reivindicacions de les educadores d'avui per demà. Garcia que exposa absoluta afinitat de tracte amb l'alcaldessa i amb la cap de l'oposició, creu -en línia amb les demandes del Gremi d'Hostaleria- que no es pot continuar sense tenir projecte per les platges, continua defensant la creació d'un centre d'esdeveniments a Aiguadolç, del hub tecnològic a Vallcarca o, fins i tot, l'ampliació de l'aeroport que considera fonamental pel desenvolupament de futur de la vila.
24/01/2023

Josep Maria Martínez (el Margalló) no té encara relleu dintre de la seva formació

El Margalló, formació municipalista de les Botigues i Garraf, no té encara decidit com encarar les properes eleccions municipals. Els seu portaveu i regidor de governació, Josep Maria Martínez, ha explicat que, després de la seva decisió de no tornar-se a presentar, el partit encara no ha decidit si es presentarà en solitari i qui n'agafa el testimoni.
18/01/2023

David Martinez anuncia que Marta Casterad serà la nova presidenta de Festa Major, en un any de contenció per totes les festes i de replantejament de la comissió de Carnaval.

El portaveu de Sitges Grup Independent i regidor d'educació i tradicions i festes, David Martínez, ha deixat avui alguns titulars a la roda de portaveus. Un d'ells ja era un secret a veus: dimecres vinent el ple municipal oficialitzarà el nomenament de la nova comissió de Festa Major, que encapçalarà Marta Casterad i Farreras. La d'enguany, però, serà una Festa Major de contenció: el regidor reconeix que no hi ha pressupost per l'exposició commemorativa del 125è aniversari dels gegants, que s'intentarà fer el possible per mantenir la mostra de bèsties de foc amb motiu del centenari del Drac, que amb tota probabilitat la colla Maricel podrà tornar a sortir, i que es replantejarà l'oferta de concerts. Barraques tornaria a La Fragata els dies previs a Festa Major, i la regidoria organitzaria concerts estrictament el 23 i el 24.
17/01/2023

Carme Gasulla malfia del projecte de Vallcarca i creu que a les bambolines s’està negociant el que no es diu en veu alta

La portaveu de Verds en Comú Podem, Carme Gasulla, continua pensant que, fins avui, no hi ha prou garanties que permetin afirmar que en el futur projecte de Vallcarca no es contempli el negoci immobiliari. Gasulla considera que, més enllà del posicionament d'Ajuntament i Generalitat, als despatxos s'estan negociant aspectes que no es diuen públicament. La portaveu també ha declarat mostrar-se en sintonia amb els criteris del ministeri respecte el futur del Kansas, Pic-Nic i Club de Mar, però admet que caldria lluitar per mantenir-ne els edificis originals pel valor patrimonial que tenen. En un altre ordre de coses, Gasulla s'ha refermat en els posicionaments que va exposar en el ple municipal dels pressupostos pel que fa a l'ús del romanent per despesa corrent, el poc suport a les treballadores de les llars d'infants, o la poca implantació de polítiques mediambientals.