Roda de portaveus de Sitges - Radio Maricel
15/02/2023

Eduard Terrado defensa continuar les promocions públiques d’habitatge: “No pot ser que siguem un poble de rics i gent gran”

El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i regidor d'Urbanisme i Espais Naturals, Eduard Terrado, ha defensat en la darrera roda de portaveus la tasca urbanística del govern, en un moment de creixement post-pandèmia i un ràpid desenvolupament del PPU-1 (la Plana) que no porta associat una moderació de preus. En aquest sentit, aboga per continuar fent promocions públiques d'habitatge que permetin mantenir una societat cohesionada i sana, per evitar ser un poble de rics i gent gran.
13/02/2023

Manu Rodriguez aposta per la municipalització de les llars d’infants, i assegura que no hi ha una ‘solució ràpida’

Ha pogut consultar l'informe que l'Ajuntament encarregà el 2021 per analitzar la possibilitat de municipalitzar les llars d'infants a través de les educadores, d'aquí que Manu Rodriguez es mostri molt crític amb el govern amb la gestió del concurs de licitació del servei i pensi -llegit l'informe de municipalització- que hi ha possibilitats de posar-la en marxa en el futur. En qualsevol cas, Rodriguez assegura que no hi ha cap solució d'avui per demà, i que el govern ha obrat de manera poc transparent i amb poques ganes de voler acceptar la col·laboració de l'oposició, com creu que ha succeït en la majoria de temes importants del municipi.
09/02/2023

Guanyem Sitges espera decidir la seva cap de llista, però abans ha de decidir si té sentit presentar-se a les municipals

Es defensa la feina feta, tant dins del govern com també a les regidories de drets socials, ciutadania, habitatge, cultura i joventut, però es reconeix que la dinàmica municipal no encaixa molt sovint amb els fonaments d'una confluència de partits que pren les decisions de manera assambleària. D'aquí que el portaveu de Guanyem, Xavier Salmeron, hagi posat sobre la taula en la darrera roda de portaveus dos debats que la formació té pendents de resoldre: el primer, vinculat amb un procés de primàries interromput que ha de decidir encara qui serà la cap de llista, i el segon, més important encara que el primer, que ha de decidir si té sentit la presentació de Guanyem a les properes eleccions.
08/02/2023

Nacho Rubi critica la gestió de David Martínez en la qüestió de les llars d’infants, i el titlla d’arribista

En la seva darrera visita a la roda de portaveus, el regidor no adscrit Nacho Rubí ha acusat l'alcaldessa de manca de lideratge, i ha carregat especialment contra els regidors Guillem Escolà, a qui acusa dels problemes de la licitació de les platges, i David Martínez, a qui ha definit com un arribista per atribuïr-se la solució del conflicte amb les educadores de les llars d'infants
01/02/2023

Mònica Gallardo (JuntsxSitges) demana un pacte de municipi per les llars d’infants i creu que hi ha base per aturar la licitació del servei

La portaveu de Junts per Sitges, Mònica Gallardo, creu que cal un pacte de municipi que garanteixi en el futur el servei de les llars d'infants amb les condicions i garanties que s'estableixin per part de tots els grups polítics i les educadores. Gallardo, que es referma en el criteri que hi ha raons que permetrien aturar la licitació, confessa que va sortir decebuda de la reunió que ahir varen mantenir polítics, tècnics i educadores a l'Ajuntament, i creu que no es pot donar com a solució única començar a treballar en la municipalització. D'aquests i d'altres temes d'actualitat n'hem parlat en una nova roda de portaveus.
31/01/2023

Luis Miguel Garcia: ‘La situació de les llars d’infants no s’arregla d’avui per demà’

Luis Miguel Garcia, portaveu del PSC i regidor de turisme i projectes estratègics, creu que, fins que no es pugui parlar amb la nova empresa que surti de la licitació del concurs de gestió de les llars d'infants, no es podrà donar una resposta clara a les reivindicacions de les educadores d'avui per demà. Garcia que exposa absoluta afinitat de tracte amb l'alcaldessa i amb la cap de l'oposició, creu -en línia amb les demandes del Gremi d'Hostaleria- que no es pot continuar sense tenir projecte per les platges, continua defensant la creació d'un centre d'esdeveniments a Aiguadolç, del hub tecnològic a Vallcarca o, fins i tot, l'ampliació de l'aeroport que considera fonamental pel desenvolupament de futur de la vila.
24/01/2023

Josep Maria Martínez (el Margalló) no té encara relleu dintre de la seva formació

El Margalló, formació municipalista de les Botigues i Garraf, no té encara decidit com encarar les properes eleccions municipals. Els seu portaveu i regidor de governació, Josep Maria Martínez, ha explicat que, després de la seva decisió de no tornar-se a presentar, el partit encara no ha decidit si es presentarà en solitari i qui n'agafa el testimoni.
18/01/2023

David Martinez anuncia que Marta Casterad serà la nova presidenta de Festa Major, en un any de contenció per totes les festes i de replantejament de la comissió de Carnaval.

El portaveu de Sitges Grup Independent i regidor d'educació i tradicions i festes, David Martínez, ha deixat avui alguns titulars a la roda de portaveus. Un d'ells ja era un secret a veus: dimecres vinent el ple municipal oficialitzarà el nomenament de la nova comissió de Festa Major, que encapçalarà Marta Casterad i Farreras. La d'enguany, però, serà una Festa Major de contenció: el regidor reconeix que no hi ha pressupost per l'exposició commemorativa del 125è aniversari dels gegants, que s'intentarà fer el possible per mantenir la mostra de bèsties de foc amb motiu del centenari del Drac, que amb tota probabilitat la colla Maricel podrà tornar a sortir, i que es replantejarà l'oferta de concerts. Barraques tornaria a La Fragata els dies previs a Festa Major, i la regidoria organitzaria concerts estrictament el 23 i el 24.
17/01/2023

Carme Gasulla malfia del projecte de Vallcarca i creu que a les bambolines s’està negociant el que no es diu en veu alta

La portaveu de Verds en Comú Podem, Carme Gasulla, continua pensant que, fins avui, no hi ha prou garanties que permetin afirmar que en el futur projecte de Vallcarca no es contempli el negoci immobiliari. Gasulla considera que, més enllà del posicionament d'Ajuntament i Generalitat, als despatxos s'estan negociant aspectes que no es diuen públicament. La portaveu també ha declarat mostrar-se en sintonia amb els criteris del ministeri respecte el futur del Kansas, Pic-Nic i Club de Mar, però admet que caldria lluitar per mantenir-ne els edificis originals pel valor patrimonial que tenen. En un altre ordre de coses, Gasulla s'ha refermat en els posicionaments que va exposar en el ple municipal dels pressupostos pel que fa a l'ús del romanent per despesa corrent, el poc suport a les treballadores de les llars d'infants, o la poca implantació de polítiques mediambientals.
17/11/2022

Júlia Vigó (Guanyem Sitges) defensa noves fórmules per abaratir el preu de la vivenda pública

Augmentar els ajuts, fomentar la rehabilitació pública d'habitatge -com l'exemple de les cases dels mestres- o intentar canviar el marc legal que, fins avui, no permet dissociar l'habitatge públic de la seva plaça de pàrquing i traster, serien, segons la portaveu de Guanyem i regidora d'habitatge Júlia Vigó, tres de les possibles mesures que podria implementar l'Ajuntament per reduïr el preu de lloguer de vivenda de protecció oficial, tenint en compte que el marc legal que regula la promoció de vivenda pública estableix una forquilla de preus per metre quadrat que té en compte la realitat del mercat, i això, en el cas de Sitges, resulta un condicionant que influeix molt en el preu del lloguer final.
14/11/2022

Josep Maria Martínez (El Margalló) espera que les obres del passeig marítim de les Botigues comencin abans no acabi la legislatura

I ho espera perquè el projecte està previst però les màquines no han començat encara, i cal complir els terminis que marca el fet de rebre diners del fons Next Generation. Josep Maria Martinez, el portaveu de 'El Margalló', fa una bona valoració dels objectius que s'han pogut aconseguir al llarg d'aquesta legislatura, i desitjaria que algú prengués el seu testimoni, per bé que de moment no ho han parlat en el si del partit.
10/11/2022

Eduard Terrado (ERC) sobre el romanent: ‘Els diners han d’estar al carrer’

El portaveu d'Esquerra Republicana i regidor d'urbanisme i espais naturals, Eduard Terrado, ha defensat la gestió del romanent de tresoreria que ha fet el govern amb l'objectiu de plantejar obra pública que respongui a les necessitats de la ciutadania.
08/11/2022

Manu Rodríguez espera que pugui modificar-se un article del reglament d’habitatges d’inclusió social que considera que obre la porta a la regularització de l’okupació

Fou la intervenció més contundent en aquest assumpte durant el passat ple municipal. Manu Rodriguez creu que un article concret del reglament regulador del fons d'habitatges d'inclusió social obre la porta a la consolidació d'una okupació de vivenda, perquè permet accedir a persones que no disposen de títol jurídic sobre la propietat o el lloguer de l'immoble on resideixen.
04/11/2022

Carme Gasulla (Comuns-Verds) creu que part del romanent s’ha malbaratat i que el govern ha estat poc previsor davant del context econòmic que arriba

Amb la previsió de pressupost d'uns 49M€ pel 2023 -segons informava ahir a Canal Blau la regidora d'hisenda Carme Almirall- i davant la perspectiva de retallades en diferents departaments, la portaveu de Comuns-Verds, Carme Gasulla, s'ha mostrat molt crítica per la gestió que ha fet el govern dels prop de 20 milions de romanent de tresoreria. Gasulla creu que l'executiu no ha sabut preveure el context econòmic de crisi i li retreu no haver obrat amb la previsió necessària.
25/10/2022

Nacho Rubí reitera la necessitat d’obrir una comissió d’investigació sobre el concurs de les guinguetes

El regidor afirma que li oferien documentació que podria provar irregularitats en el procediment de l'atorgament de la concessió de les guinguetes de les platges, però va suggerir als qui li presentaven que seguissin els canals pertinents per denunciar, mentre ell va obrir la via de demanar a l'Ajuntament una comissió d'investigació per aclarir la gestió del procediment del concurs.