Seriòfils - Radio Maricel
28/05/2024

Seriòfils: primavera en època de canvis a les plataformes

En plena època de canvis, amb HBO mutat en Max, pujades de preu, i amb l'arribada als EUA d'ofertes multiplataforma, repassem les estrenes de primavera de les sèries amb la companyia de Camil Villaverde. Avui hem comentat les estrenes de Sugar i Dark Matter (Apple +), Fallout (Prime Video), Mi reno de peluche (Netflix), Marbella (Movistar +) i Star Wars: The Acolyte (Disney +), a més de la segona temporada de Blue Lights (movistar +) i la tercera de Los Bridgerton (Netflix).
04/04/2024

Seriòfils: èpica asiàtica, ciència ficció, comèdia intel·ligent i una gran sèrie espanyola aquest mes de març

Repassem les estrenes del mes de març que han sorprès gratament el nostre expert Camil Villaverde. Des de l'espanyola Nos Vemos en Otra Vida (Disney+) dels germans Cabezudo basada en la novel·la del periodista Manuel Jabois i situada en un episodi recent de la història espanyola fins a l'èpica asiàtica de la minisèrie de Shogun (Disney+) que ja es preveu com una de les sèries de la temporada i de fet acumula, contra pronòstic, la major audiència a la plataforma. Altres estrenes passen per Mr. and Mrs.Smith (Prime Video) allunyada de la imatge que tots tenim de Brad Pitt i Angelina Jolie es presenta com a proposta entretinguda. Pels amants de la ciència ficció arriba Constelación (Apple TV) i per passar una bona estona, Such Brave Girls (Filmin), comèdia negra i intel·ligent protagonitzada per una mare i dues filles joves gens estereotipades. Hi havia molta expectativa amb El problema de los 3 cuerpos (Netflix) aquesta adaptació d'un best seller que no ha acabat de convèncer i que a més té la continuïtat en risc. I acabem amb Ripley (Netflix), el retorn del personatge de Patricia Highsmith, inquietant i seductor en una Itàlia dels 50 en blanc i negre.
24/01/2024

Seriòfils: any nou, noves sèries?

Comença el 2024, i les plataformes de sèries ens plantegen una barreja de noves propostes i recuperacions de clàssics. En Camil Villaverde ens les ha repassat: les estrenes de The Curse (Sky Showtime), East Side (Filmin), Echo i Cristóbal Valenciaga (Disney +), Los Amos del Aire (Apple +), la segona de The Tourist (HBO Max) i la quarta de True Detective (HBO Max). A més, en Camil ens ha preparat per les sèries que venen aquest 2024.
20/12/2023

Seriòfils: el final d’un any estrany

S'acaba l'any de la vaga de guionistes, que ha coincidit amb un cert esgotament del model de sèries a les plataformes. En Camil Villaverde ens ha apropat les estrenes d'aquest mes, com Això no és Suècia (3Cat i RTVEPLAY), la cinquena temporada de Fargo (Movistar +), la tercera d'Slow Horses (Apple +), les dues de El encargado (Disney +) i les primeres de La Pareja de al Lado (Movistar +), The Walk In (Filmin), Los Farad (Prime), i Berlin (Netflix). A més, també hem repassat el top 10 del 2023, encapçalat per la cloenda de Succession.
13/11/2023

Seriòfils: la ficció espanyola es menja la importada

Sigui per les conseqüències de la vaga de guionistes als EUA o per l'esgotament d'un model, però les propostes més originals i interessants de les darreres setmanes pel que fa a sèries provenen de les productores espanyoles. Amb en Camilo Villaverde hem repassat les estrenes, entre elles la segona temporada de 30 monedas (HBO), presentada al Festival de Sitges, Noche de Chicas (Disney +), la recuperació de Frasier (Sky Showtime, on també hi ha les 13 temporades precedents), Nolly (Filmin), The Buccaneers (Apple +), Basado en una historia real (Movistar +), l'inici de la darrera temporada de The Crown (Netflix) amb els darrers dies de Lady Di, i un irreconeixible Beto Romero a El Otro Lado (Movistar +). I sota el radar, en Camil ens ha situat Déjate ver (Atresplayer).
05/10/2023

Seriòfils: de la por a la comèdia

Acabada la vaga de guionistes, i amb l'amenaça de pujades de preu i de la fi de comptes compartits, el nostre expert en series, Camil Villaverde, ens acosta noves recomanacions. Avui ens proposa les estrenes de Poker Face (Sky Showtime), The Continental (Prime Video), Blue Lights i La Mesías (Movistar +) i La Caida de la Casa Usher (Netflix). També la quarta i darrera temporada de Sex Education (Netflix) i les segones de Loki (Disney +) i Nuestra bandera es de muerte (Max).
01/09/2023

Seriòfils: cada cop costa més trobar productes originals

L'estiu ens ha deixat una barreja d'algunes propostes originals amb moltes repeticions de models. Així ens ho ha explicat en Camil Villaverde, que malgrat tot ha rescatat Jury Duty (Prime Video), la segona tempoerada de The Bear (Disney +). la tercera de Poquita Fe (Movistar +), l'estrena de Un cuento perfecto (Netflix) i la segona de Heartstopper (Netflix). D'aquests dies ens ha recomanat l'aposta de Netflix pel manga de One Piece, l'univers Star Wars d'Ashoka (Disney +), la tercera temporada de Solo asesinatos en el edificio (Disney +), la segona de Tiempo de Victoria (HBO Max), i l'estrena de Justified Ciudad Salvaje (Disney +).
21/06/2023

Seriòfils: dues produccions espanyoles dignes de veure i altres propostes

La tercera i darrera temporada de La Unidad (Kabul) a Movistar+ torna a demostrar el nivell pressupostari i de realització i amb una Nathalie Poza que no te res a envejar a Claire Danes de Homeland. D'altra banda la segona temporada de Rapa ambientada ara a El Ferrol i amb uns sublim Javier Cámara i Mònica López també convenç i s'anuncia que hi haurà tercera i última temporada també a Movistar.
03/05/2023

Seriòfils: sortides del cap dels guionistes

La vaga de guionistes no afecta de moment a les produccions, però amenaça de fer-ho en el futur. El nostre especialista en sèries, Camil Villaverde, ens proposa avui les darreres temporades de The Marvelous Mrs Maisel (Prime) i Barry (Max), l'estrena de La Diplomática (Netflix), la segona temporada de Alguien en algún lugar (Max), i les estrenes de Tu tambien lo harías (Disney +), Love and Death i Los fontaneros de la casa blanca (Max), Citadel (Prime) i Silo (Apple +)
04/04/2023

Seriòfils: Apple i Filmin ens porten les novetats, Succesion els ganivets

La primavera ens porta sempre moltes propostes, i els festius de pàsqua temps per mirar-les. Per això, en els nostres Seriòfils, en Camil Villaverde ens acosta tres sèries d'Apple +: la tercera temporada de Ted Lasso i les estrenes de Un futuro desafiante i de El premio de tu vida. També ens recomana Fleishman is in trouble (Disney +), les reflexions de les germanes Vilapuig a Selftape (Filmin), la segona de Yellowjackets i l'estrena de Un espia entre amigos (Movistar +), i l'esperada darrera temporada de Succession (HBO Max).
02/03/2023

Seriòfils: tornen en Mando i en Picard, mentre Sky Showtime arriba a la galàxia

Just en el moment que Netflix ha tret les tisores per incrementar ingressos eliminant els comptes compartits, arriba un nou competidor al món de les plataformes: Showtime. I sota el braç, tres estrenes sonades: Strange New Worlds, 1883 i Bosé. Al nostre seriòfils, en Camil Villaverde ens ha portat també la tercera temporada de The Mandalorian i l'estrena de La Chica Invisible (Disney +), Todas las veces que nos enamoramos (Netflix) i Por un mañana mejor (Apple +).
25/01/2023

Seriòfils: els biopics sobre els 80 salten a la pantalla

Les sèries españoles han trobat un filó amb la revisitació de la història recent. En els seriòfils d'avui, amb en Camil Villaverde, hem tractat dos exemples, Cristo y Rey i Nacho (Atresmedia). També hem repassat les estrenes de Atlanta (Disney +), The Lazarus Project (AMC), La Chica de Nieve (Netflix) i Terapia sin filtro (Apple +), a més de la quarta temporada de You (Netflix). A més, la sèrie de la que tothom parla és The Last of Us (HBO).
21/12/2022

Seriòfils: el top 10 de 2022

El darrer Seriòfils de 2022 serveix per fer balanç. Més enllà de les quatre estrenes, les terceres temporades de Tom Clancy's Jack Ryan (Prime) i Emily in Paris (Netflix), i les estrenes de Machos Alfa (Netflix) i Last os Us (HBO Max), en Camil Villaverde ens ha fet una llista particular del top 10 d'aquest any, potser el darrer d'una manera de fer sèries.