Delicious Martha: ‘plumcake’ de nabius amb iogurt

No pesa tant com el clàssic plumcake, però té el seu esperit. Marta Sanahuja ens porta avui un plumcake de nabius amb iogurt ben fàcil de fer. Aquesta i altres receptes les podeu trobar al seu web Delicious Martha.

Escolteu-la

Es presenta la 22a edició de la Ruta del Xató, però aneu amb compte perquè escoltareu la història “d’espinjolar la bóta”…

Ahir al migdia, a l’hospital de Sant Joan, es va presentar la 22a edició de la ruta del xató, que enguany té com a ambaixador al president de la D.O Garraf Penedès, Josep Maria Albet i Noya, que en el seu discurs d’agraïment va fer referència a la versió vilanovina de la història del popularissim plat de paternitat discutida. L’acte va comptar amb la presència del diputat delegat de turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper, i de l’alcalde de Sitges, Miquel Forns. La ruta la integren els municipis de el Vendrell, Calafell, Vilafranca, Vilanova i Sitges. La novetat d’enguany és la creació d’un àlbum de cromos col·leccionables. Cada cop que un comensal demani xató a un restaurant de la ruta rebrà un sobre amb cinc cromos que mostren experiències que es poden realitzar a cada municipi participant. Us oferim els parlaments de Josep Maria Albet i Noya, abans de rebre la maça de morter, el diputat Miquel Sàmper i l’alcalde Miquel Forns.

Escolteu-ho

Delicious Martha: unes natilles de xocolata sense ou, sense sucre, i sense llet.

Substituïu l’ou per una mica de Maizena, el sucre per mel, i la llet per una beguda vegetal (que pot ser llet d’ametlles o coco, per exemple) i tindreu unes boníssimes natilles de xocolata, que no tenen res a envejar a les de tota la vida. Aquesta és la proposta que ens porta avui Marta Sanahuja, unes natilles molt fàcils de fer, però que només demanen que feu la barreja dels ingredients en fred i que aneu remenant la barreja sense deixar-la bullir. Aquesta i d’altres receptes les podeu trobar al web Delicious Martha.

Escolteu-la

Estudiar a l’escola d’hostaleria és…. feina segura.

Així de clar s’ha expressat el director de l’IES Benaprès, Samuel Valls, i la professora dels cicles formatius de cuina de l’escola d’hostaleria, Anna Monasterio. Estudiar a l’escola garanteix feina segura. Aquí o a l’extranger. Amb possibilitat de combinar-la amb estudis o no. Amb la possibilitat de viatjar a través d’Erasmus i fer pràctiques a establiments d’arreu…. Aquesta realitat demostrable contrasta, en canvi, amb el mínim nombre d’alumnes de Sitges que participen dels estudis, i que amb prou feines superen el 10%. Aquesta conversa parla de cuina, i de feina garantida.

Escolteu-ho

Delicious Martha: galetes de cigrons

Sí sí, de cigrons! Sanes, saboroses, i fetes amb un dels llegums més populars que hi ha. I no cal que les amaniu, perquè són com les galetes de tota la vida. La Marta Sanahuja ens va deixar apuntar aquesta recepta la setmana passada, i ens la porta avui. A veure si us agraden! Aquesta i d’altres receptes les podeu trobar a Delicious Martha.

Escolteu-la

Darrera de “El Santo” i “La Zorra”, Pablo Albuerne: un ‘verso suelto’ a la cuina.

Foto: @lavanguardia

És un xef a contracorrent. Va començar intentant-ho amb la fotografia, però el descobriment d’un llibre del cuiner Santi Santamaria va canviar la seva vida. I sobre la seva vida i sobre la seva feina hem xerrat una bona estona. No us deixarà indiferent la conversa.

Escolteu-lo

Delicious Martha: una cheesecake saludable de taronja

Com es fa una cheesecake saludable? No patiu, hi ha formatge, en aquest cas Mascarpone, però no hi ha nata. Quin ingredient substitueix la nata? La resposta la trobareu en la conversa amb Marta Sanahuja, però us podem assegurar que no trobareu la diferència. Aquesta i altres receptes les podeu trobar al web Delicious Martha.

Escolteu-la

Oriol Castro, el xef de ‘Disfrutar’ prepara l’aperitiu de la ‘Sitges Bacanal’ que tindrà lloc el divendres 12 al ME Sitges Terramar

Foto: La Vanguardia

Hem parlat més de cuina que de 2001, una odissea a l’espai però Oriol Castro és un pou de reflexions sobre la seva professió. Amb dues estrelles Michelin i el reconeixement com a 18è restaurant del món per al Disfrutar, el xef sitgetà elaborarà l’aperitiu de la Sitges Bacanal, que tindrà lloc el proper divendres 12 d’octubre a l’hotel ME Sitges Terramar. L’aperitiu està inspirat, com ho estarà tot el sopar, en el clàssic d’Stanley Kubrick. Us interessarà una conversa plena de convicció sobre l’ofici de restaurador i els sacrificis que comporta.

Escolteu-lo

Delicious Martha: Un tiramisú de tofu

La Marta Sanahuja ens accepta la definició de tofu com un mató de soja. I en aquesta versió d’un clàssic de les postres italianes el tofu substitueix a la crema de mascarpone. Però no és l’únic secret que amaga aquest tiramisú healthy de tofu que ens porta avui la Marta. Aquesta i altres receptes les trobareu al seu web Delicious Martha.

Escolteu-la

Delicious Martha: Un ‘cebiche’ de llobarro

El cebiche és un plat molt popular als països de llatinoamèrica. Consisteix, bàsicament, en deixar macerar peixos o mariscs en suc de llimona i condimentat amb espècies. Avui Marta Sanahuja ens presenta la seva versió del cebiche amb llobarro. Aquesta i altres receptes les podeu trobar al seu web Delicious Martha.

Escolteu-la

Delicious Martha: ‘Formatge’ vegà per a dipejar

Us agraden els nachos? Si us agraden, la Marta Sanahuja avui us proposa una versió vegana d’una salsa de formatge, feta utilitzant llevat nutricional, carbassa i patata. Una recepta facilíssima d’elaborar que trobareu, com moltes d’altres al web Delicious Martha.

Escolteu-ho

Delicious Martha: Gaspatxo de remolatxa

Si vigileu amb no tacar-vos massa, ni vosaltres ni la cuina, la Marta Sanahuja ens reversiona el gaspatxo proposant un maridatge de l’imprescindible tomàquet amb remolatxa. Aquesta i altres receptes les podeu trobar al web Delicious Martha.

Escolteu-la