Delicious Martha: Tres aperitius amb salmó fumat.

Tres aperitius que gairebé no demanen ni ficar-se a cuinar, i que us plantegen tres maneres diferents i originals de combinar el salmó fumat. Aquesta és la proposta de Marta Sanahuja per aquesta setmana. Al seu web, Delicious Martha, podreu trobar moltes més receptes.

Escolteu-la

Impuls al segell gastronòmic del Garraf

El Centre d’Interpretació de la Malvasia va acollir la presentació de la tercera edició de La Llotja, unes jornades gastronòmiques organitzades per l’Agència de desenvolupament NODE Garraf i que s’estendran des de dilluns 18 de novembre fins al 5 de desembre. L’objectiu és donar suport i promocionar productes de proximitat per tal que formin part de la cultura culinària actual. L’agenda de La Llotja comptarà amb conferències, show cookings, maridatges, tallers i el proper 26 de novembre celebrarà el primer Fòrum de Xefs del Garraf. Ho detallen la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet i Isidre Also, conseller delegat de NODE Garraf.

Escolteu Rosa Huguet

Escolteu Isidre Also

La tapa ‘Tom Jones’ sotscampiona del concurs nacional de ‘tapas y pinchos’ de Valladolid! Parlem amb Oriol Carbonell.

La tapa Tom Jones, una creació del xef Oriol Carbonell de Els jardins de El Retiro que ara ho porten els del Cable, ha resultat sotscampiona del concurs nacional de ‘tapas y pinchos’ de Valladolid on s’enfrontava a 47 aspirants. La tapa, que ja va aconseguir proclamar-se guanyadora del tapa a tapa sitgetà d’aquesta primavera, és una creació del xef Oriol Carbonell a partir d’una experiència gastronòmica viscuda a Tailàndia, on va tastar la sopa Tom Yon. La resta… ens l’explica l’endemà d’haver rebut el guardó.

Escolteu-lo

Delicious Martha: avui lassanya, de carn o de soja texturitzada.

O bé de carn o, pels vegetarians, de soja texturitzada. La Marta Sanahuja promet que el gust de la versió vegetariana és gairebé idèntic al de la de tota la vida, però aquí teniu les dues receptes. Altres propostes les trobareu al seu blog Delicious Martha.

Escolteu-ho

Delicious Martha: Unes ‘Chips ahoy’ ben saludables.

Marta Sanahuja ens presenta avui una versió de les popularíssimes Chips Ahoy, fàcils i sanes. Aquesta i altres receptes les podeu trobar al seu web Delicious Martha.

Escolteu-ho

Delicious Martha: Què tal unes magdalenes amb xips de xocolata?

Aquesta setmana… magdalenes amb xips de xocolata! Que poden ser de xocolata si hi afegiu a la recepta una cullerada de cacau en pols. Ens l’explica la Marta Sanahuja. Aquesta i altres receptes les podeu trobar al seu web Delicious Martha.

Escolteu-la

Delicious Martha: Si teniu un microones i 15 minuts, aquí va un ‘microwave cake’ de xocolata.

Si teniu un microones i un quart d’horeta, Marta Sanahuja us proposa un pa de pessic de xocolata per a picar (amb moderació) en qualsevol moment.

Escolteu-la

 

Delicious Martha: ‘plumcake’ de nabius i llimona amb xocolata rosa.

Marta Sanahuja de Delicious Martha ens presenta un plumcake gens tradicional, en lloc de fruita confitada i panses hi ha posat nabius, ratlladura de llimona i xocolata rosa! sí, sí, una nova xocolata que té gust de xocolata blanca i és saludable. 

Escolteu-la

El Restaurant Disfrutar del sitgetà Oriol Castro, entre els millors 50 restaurants del món

Oriol Castro, acompanyat de Mateu Casañas i Eduard Estruch (foto La Vanguardia)

El Restaurant Disfrutar de Barcelona torna a estar d’enhorabona. Aquesta setmana, concretament dimarts, la prestigiosa revista britànica Restaurant Magazine, ha donat a conèixer els 50 millors restaurants del món i el Disfrutar del sitgetà Oriol Castro es troba ara mateix en el nº9, pujant així nou llocs respecte l’any passat. Un nou èxit que s’afegeix a les moltes distincions que ja té el restaurant des que obrí la seves portes l’any 2014 i que hem volgut compartir amb un Oriol Castro molt content, però conscient que cal no baixar els braços per poder satisfer les exigències de clients vinguts d’arreu del món.

Escolteu-lo

Delicious Martha: un ‘chococake’ amb melmelada de maduixa (o qualsevol altre farcit que li volgueu posar)

Aquesta setmana Marta Sanahuja ens porta un pa de pessic de xocolata, que el podeu farcir de melmelada o de qualsevol altre ingredient. Fàcil de fer, i més fàcil de tastar. Aquesta i altres receptes les podeu trobar al seu web Delicious Martha.

Escolteu-la

 

Delicious Martha: un ‘plum cake’ de poma.

Un pastís de poma, que no és tan pesant com un plum cake, però que tampoc no és la tradicional coca de pasta de full. Fàcil de fer i, no patiu, no us caurà la fruita al fons. Aquesta és la proposta que ens porta Marta Sanahuja, i que trobareu al seu web Delicious Martha, amb altres receptes.

Escolteu-la

Josep Rondissoni, Sitges, el restaurant ‘La Cala’ i cinc receptes que ‘La Salseta’ proposa per homenatjar-lo.

Amb Valen Mongay ens apropem a Josep Rondissoni, una figura capdal dins el món de la gastronomia a Catalunya durant el segle XX. Rondissoni va arribar a Sitges el 1955, i posà en marxa el restaurant La Cala. Avui, el projecte de la memòria de les cases, en ret homenatge amb una placa on hi havia el restaurant, i La Salseta recupera cinc plats del seu receptari: els canelons rossini, la sopa bullabesa, l’ànec a la taronja, la sarsuela i el bescuit glacé a la vainilla. Us agradarà aquesta història.

Escolteu-ho