Espai FEGP: Tres experiències d’empresa i d’emprenedoria

En l’espai de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, saludem avui al coach Juli Manau, d’Espaicoaching, Xavi Riera, d’Spectrum informatica i Josep Maria Escofet de 9 assessors.

Escolteu-ho

Espai FEGP. Una iniciativa indispensable. Repensar els polígons industrials a través del CITEP

En l’espai de la FEGP, conversem avui sobre el CITEP, la Comissió d’Infraestructures i Territori del Penedès que treballa per una redefinició dels polígons industrials. Saludem l’advocat Andreu Batlle, Francesc Carles, de NODE Garraf, i Iñaki Ozcariz, de l’estudi d’arquitectes Ozcariz-Lindstrom.

Escolteu-ho

Espai FEGP: “Sitges necessita ordre”. Parlen Josep Daranas, Joan Anton Matas i Xavier Cuyás

Encetem temporada del temps de la FEGP, tot fent balanç de l’estiu, amb una especial atenció a la gestió dels apartaments turístics i al model de turisme que vol el municipi. Josep Daranas, de Blau Sitges, Joan Anton Matas, president del Gremi d’hostaleria i Xavier Cuyás, director del port d’Aiguadolç coincideixen en un punt. Sitges necessita que s’apliquin les ordenances d’una forma més eficaç si vol mantenir el distintiu de destinació turística referencial.

Escolteu-ho

Espai FEGP: Préssecs de l’Ordal i transport internacional

El darrer espai de la Federació Empresarial del Gran Penedès el dediquem a repassar alguns aspectes de la propera Nit de l’Empresa. Les darreres guardonades amb els premis Dona Emprenedora, Melmelades les Filos, les germanes Esther i Imma Olivella Font, ens presenten com a partir de la finca de casa, dedicada bàsicament al conreu del prèssec d’Ordal, han creat una marca de melmelades. I també conversem amb la Foix Huguet, de Coral Transports, una empresa que a partir de l’especialització en el transport i l’estocatge de productes químics, ha desenvolupat un nínxol de mercat que li permet, amb la base logística al Penedès, dedicar-se a mercats internacionals.

Escolteu-les

Espai FEGP. L’atenció social a la comarca a través del testimoni de les fundacions Ave Maria i Formació i treball

L’Ave Maria acaba de guanyar el premi a la innovació social de “La Caixa”

Saludem avui a Núria Pascual, de la fundació Ave Maria, i Núria Mestres, de la delegació a Vilanova i la Geltrú de la fundació Formació i Treball de càritas, per a parlar de la realitat social de la comarca a partir de l’experiència d’aquestes dues entitats socials. Aquesta setmana, l’Ave Maria ha rebut, per segona vegada, el premi a la innovació social de la fundació “La Caixa” per el seu projecte AutonoMe. Un nou èxit de l’Institut de robòtica per a la dependència impulsat per la fundació.

Escolteu-ho

Espai FEGP. El Garraf en 9è lloc de l’índex de competitivitat comarcal. Es millora en tot, però el preu del sòl i els lloguers caríssims llasten l’emprenedoria i les apostes empresarials.

La FEGP ha publicat l’índex de competitivitat comarcal del 2017. La comarca del Garraf se situa per segon any consecutiu en el 9è lloc de la llista de 42 comarques catalanes. La millora més important es produeix en l’àmbit de l’esperit emprenedor i el dinamisme empresarial, i el veritable obstacle de la comarca rau en el preu del sòl i del lloguer, que dificulten la viabilitat de qualsevol projecte d’emprenedoria empresarial. En parlem amb Joan Alemany, director d’operacions de VENCA, Samuel Valls, director de l’IES Joan Ramon Benaprés, i la regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sitges, Aurora Carbonell.

Escolteu-ho

Espai FEGP: l’acompanyament a l’empresari

L’espai de la FEGP avui ens acosta a dues empreses amb projectes per a servir als empresaris des de l’àmbit de l’assessorament sobre la comunicació a les xarxes socials, o el de la prospecció de mercat. Conversem amb  David Navarrete, de DNC xarxes, i Daniel Lafuente de Incognos.

Escolteu-ho

Espai FEGP. El món de l’art de l’hotel Estela

L’espai de la Federació d’empresaris del Gran Penedès ens porta avui al model empresarial de l’hotel Estela. Inaugurat el 1992, l’anomenat Hotel de l’Art ha aconseguit atraure una clientela que pren en consideració el valor afegit que suposa comptar amb 15 de les seves 60 habitacions decorades per artistes, amb el fons privat de Subirachs més important existent avui, i amb la presència d’exposicions temporals que s’afegeixen als incentius propis de qualsevol establiment de nivell. En parlem amb el director d’art de l’establiment, Joan Carles Vicente.

Escolteu-ho

Espai ADEPG: 13a edició del programa de formació de pimes.

El proper mes de maig comença la 13a edició del Programa de direcció de pimesque organitza l’escola de direcció d’empresa de l’ADEPG. El curs vol ser una eina eficaç per a resoldre el principals obstacles i reptes que se’ls poden plantejar tan a emprenedors com a petits empresaris en el seu dia a dia, amb l’objectiu de millorar les potencialitats i la rendibilitat del seu negoci. En parlem amb Miriam Sánchez, de l’ADEPG, Begoña Cartagena -formadora en l’àmbit del coaching i lideratge- i Ramón Mata, d’ignifugacions del Garraf, com a ex-alumne del curs.

Escolteu-ho

Espai ADEPG: Noves propostes. Nous projectes

Saludem Montse Coll, de l’espai Coolinary Market, que obrirà portes el proper 30 de març, i a Orlando Palacios de Olivé & Rueda, l’empresa de distribució de productes per a l’hosteleria que enguany celebra el 30è aniversari.

Escolteu-los

Espai ADEPG. Dues dones empresàries, dues experiències per a aprendre

Són Anna Belzunces, directora de casa Marisol i de La cuina de l’Anna, i Cristina Muñoz, directora de la finca Mas Solers. Cadascuna d’elles ens acosta un testimoni personal de com han hagut de plantejar noves línies de negoci a les seves respectives empreses per a mantenir la competitivitat dins els seus sectors.

Escolteu-les

Espai ADEPG: L’evolució de les feines

Una taula rodona a partir d’experiències empresarials ben diverses. La de l’empresa de missatgeria ASM, amb Esther Arbonés, el Fashion Institute Barcelona, amb Claudia Verdún i Carme Barra, i Marina Abarzuz de l’equip Fórmula Student 2016-2017.

Escolteu-ho