Temps de família: La sobreprotecció no és protecció; li manca la comprensió.

Pares i mares. No s’estima més per protegir més. La sobreprotecció no és una forma d’estimació, més aviat una poca consciència de les veritables necessitats dels fills. Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, abordem avui una qüestió que sovinteja més del que ens pensem…

Escolteu-lo

Temps de família: en la setmana del dia universal de l’infant, unes quantes reflexions sobre els seus drets

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem avui sobre els 10 drets del nen, tal i com aparegueren reflectits en la declaració universal aprovada el 20 de novembre de 1959. En especial, sobre dos d’ells: el dret a tenir una protecció especial per a fomentar el seu desenvolupament físic, mental i social i el dret a la comprensió i a l’amor dels pares i de la societat.

Escolteu-ho

Temps de família: Els conflictes de l’adolescent i el concepte de conflicte.

Què entenem per conflicte, i com pares i fills poden conviure amb una època on se’n poden generar cada dia i per una colla de petites coses? Amb Roman Pérez, psicòleg-clínic psicoanalista del centre de reeducació David, seguim avançant avui pel món de l’adolescència.

Escolteu-ho

Temps de família: L’adolescència, característiques d’una breu etapa

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, encetem un seguit de programes dedicats a una de les etapes de la vida que més marca a fills i pares: l’adolescència.

Escolteu-lo

La família, pilar de la infància i l’adolescència

En les seves múltiples accepcions o variables, tots necessitem per a la vida persones que ens ajudin a créixer des que arribem al món. Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, encetem temporada revisant i posant en valor el concepte de família i el seu paper fonamental.

Escolteu-lo

Temps de família: l’autoritat dels pares és necessària

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, tanquem temporada amb un tema tant clau com complex: l’exercici de l’autoritat per part dels pares. Ell mateix ho comenta en aquest article.

Escolteu-lo

Temps de família: Normes familiars i contenció emocional en el fill

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, continuem estirant el fil de l’aprenentatge de la contenció de les emocions quan no es pot aconseguir sempre allò que es desitja.

Escolteu-ho

Temps de família: Les normes dels pares: frustració i satisfacció

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre el difícil equilibri entre frustració i satisfacció, que els pares han d’aconseguir establir quan de petits els nostres desitjos no tenen aturador. Perquè no es poden complir, ni és bo que es compleixin, tots els desitjos.

Escolteu-ho

Temps de família: Tractar amb respecte. Tot no es pot dir.

És necessari dir sempre allò que es pensa?. Amb Roman Pérez, psicòleg clinic-psicoanalista del centre de reeducació David, us proposem avui uns quantes reflexions per a aquells pares que observen amb preocupació que el seu fill o filla no té límits a l’hora de dir les coses..

Escolteu-ho

Temps de família: La guía dels pares: tot no pot ser

La frase és atemporal, i perpètuament certa. Com educar als més petits en el valor del tot no pot ser?. En parlem com cada divendres amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David.

Escolteu-ho

Temps de família: La paraula dels pares, una guia per als fills

Quan es tracta de parlar de temes sensibles o complexos, la relació de confiança entre pares i fills resulta fonamental. Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre com explicar als petits de casa assumptes o situacions que, fins i tot de vegades, costen d’entendre als pares, però que cal trobar la manera de no defugir-les quan es tracta d’explicar-les als fills.

Escolteu-ho

Temps de família: Com explicar la violència de gènere i la resposta judicial?

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David conversem a l’entorn de la sentència del cas La Manada, i, sobretot, sobre com explicar-ho -fins on pugui explicar-se- als nens.

Escolteu-lo