Temps de família. Quan l’apatia dels fills amaga una rebel·lia contra els desitjos dels pares

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre aquells casos en els quals una suposada apatia dels nens, amaga la intenció de no respondre als desitjos dels pares.

Escolteu-lo

Temps de família. L’entorn ens marca. La família ens marca.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre la influència de l’entorn en el nostre desenvolupament des de petits, i en com especialment l’entorn familiar incidirà en actituds més actives o passives en la vida diària.

Escolteu-lo

Temps de família. De com l’entorn pot afavorir l’hiperactivitat en els nens

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, seguim el fil encetat aquests dies, a l’entorn dels indicadors d’hiperactivitat que els pares poden veure en els fills, i com abordar la preocupació que poden generar.

Escolteu-lo

Temps de família. Indicadors d’hiperactivitat (que no TDAH)

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, seguim el fil encetat la setmana passada. En Roman ens deixa alguns exemples que poden ajudar als pares a intuir si els fills poden mostrar simptomes d’hiperactivitat.

Escolteu-lo

Temps de familia. Els nens actius, els nens molt actius i els nens hiperactius.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, intentem aclarir uns quants conceptes relacionats amb l’activitat dels més menuts de la casa, en un context en que el concepte del TDAH no ha ajudat a tranquil·litzar als pares.

Escolteu-ho

Temps de familia. Una mica d’intuició i un molt d’observació per a que els pares trobin la millor manera d’abordar la relació amb els fills.

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David aprofondim en aquell sisè sentit que és bo que els pares posin en pràctica, per a saber quina pot ser la millor manera d’abordar la relació amb els fills. Si voleu llegir d’altres reflexions, us proposem acostar-vos al seu blog.

Escolteu-ho

Temps de família: Quan els pares han de construir el seu propi mètode

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre la multitud d’inputs, suggeriments i consells que reben els pares sobre com portar l’educació dels fills.

Escolteu-lo

Temps de familia: La consciència de la responsabilitat de ser pares, i els dubtes de com exercir-la el millor possible.

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David conversem sobre la dificultat que, avui, tenen molts pares per a decidir què pot ser el millor per als seus fills, enmig del munt d’informació disponible sobre qualsevol aspecte relacionat amb la seva educació i comportament.

Escolteu-lo

Temps de família. Hi ha bons i mals models a seguir?

Què és bo i què és dolent en l’educació dels fills? Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, reflexionem a l’entorn d’una pregunta que no té una única resposta.

Escolteu-lo

Temps de família. Tenir fills és perdre qualitat de vida?

Arran de la presentació del seu llibre Madre no hay más que una, la periodista Samanta Villar ha estat protagonista aquesta setmana arran d’unes declaracions on afirma que tenir fills és perdre qualitat de vida i que no se sent més feliç ara del que era abans de tenir bessonada. Igualment viral s’ha fet la contesta d’una mare a les afirmacions de la periodista. Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David reflexionem avui sobre si hi ha una visió idealitzada de la maternitat, o si, pel contrari, la nostra manera de viure està influint en la forma de considerar-la.

Escolteu-ho

Temps de família. Els pares com a referent, al costat dels referents de les xarxes socials….

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre el poder de les xarxes socials com a referent de conductes per als infants-adolescents, al costat del referent dels pares.

Escolteu-lo

Temps de família: influir sobre els infants

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem al voltant del paper dels adults a l’hora de condicionar o no el desenvolupament dels infants.

Escolteu-lo