Temps de família. L’spinner és, simplement, una joguina, i no una eina terapèutica per a “nens amb estrès”

Unes quantes reflexions sobre la joguina de moda

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, abordem la reflexió que ha deixat el mestre de Granada, Víctor García, que contempla amb una certa resignació una aula plena d’alumnes als quals cada cop els costa més concentrar-se, perquè viuen un dia a dia en permanent estat d’estimulació.

Escolteu-lo

Temps de família. Allò que amaguen els “likes”

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic del centre de reeducació David, conversem sobre la percepció de rebuig o acceptació que un jove pot tenir, a partir d’una de les accions més quotidianes en el nostre dia a dia: fer un like a les xarxes socials.

Escolteu-lo

Temps de família. La primera feina dels pares davant d’una agressió als fills és… voler saber sense perdre la calma.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, abordem aquells consells bàsics que poden servir als pares davant d’una situació d’agressió als seus fills.

Escolteu-lo

Temps de família: “M’han pegat”

Què passa quan el fill o la filla arriba a casa i, tot plorant, deixa anar un m’han pegat? Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem a l’entorn d’un moment que demana calma, reflexió i convicció a la vegada.

Escolteu-lo

Temps de família. Quan l’apatia dels fills amaga una rebel·lia contra els desitjos dels pares

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre aquells casos en els quals una suposada apatia dels nens, amaga la intenció de no respondre als desitjos dels pares.

Escolteu-lo

Temps de família. L’entorn ens marca. La família ens marca.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre la influència de l’entorn en el nostre desenvolupament des de petits, i en com especialment l’entorn familiar incidirà en actituds més actives o passives en la vida diària.

Escolteu-lo

Temps de família. De com l’entorn pot afavorir l’hiperactivitat en els nens

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, seguim el fil encetat aquests dies, a l’entorn dels indicadors d’hiperactivitat que els pares poden veure en els fills, i com abordar la preocupació que poden generar.

Escolteu-lo

Temps de família. Indicadors d’hiperactivitat (que no TDAH)

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, seguim el fil encetat la setmana passada. En Roman ens deixa alguns exemples que poden ajudar als pares a intuir si els fills poden mostrar simptomes d’hiperactivitat.

Escolteu-lo

Temps de familia. Els nens actius, els nens molt actius i els nens hiperactius.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, intentem aclarir uns quants conceptes relacionats amb l’activitat dels més menuts de la casa, en un context en que el concepte del TDAH no ha ajudat a tranquil·litzar als pares.

Escolteu-ho

Temps de familia. Una mica d’intuició i un molt d’observació per a que els pares trobin la millor manera d’abordar la relació amb els fills.

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David aprofondim en aquell sisè sentit que és bo que els pares posin en pràctica, per a saber quina pot ser la millor manera d’abordar la relació amb els fills. Si voleu llegir d’altres reflexions, us proposem acostar-vos al seu blog.

Escolteu-ho

Temps de família: Quan els pares han de construir el seu propi mètode

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre la multitud d’inputs, suggeriments i consells que reben els pares sobre com portar l’educació dels fills.

Escolteu-lo

Temps de familia: La consciència de la responsabilitat de ser pares, i els dubtes de com exercir-la el millor possible.

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David conversem sobre la dificultat que, avui, tenen molts pares per a decidir què pot ser el millor per als seus fills, enmig del munt d’informació disponible sobre qualsevol aspecte relacionat amb la seva educació i comportament.

Escolteu-lo