Temps de familia. Els nens actius, els nens molt actius i els nens hiperactius.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, intentem aclarir uns quants conceptes relacionats amb l’activitat dels més menuts de la casa, en un context en que el concepte del TDAH no ha ajudat a tranquil·litzar als pares.

Escolteu-ho

Temps de familia. Una mica d’intuició i un molt d’observació per a que els pares trobin la millor manera d’abordar la relació amb els fills.

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David aprofondim en aquell sisè sentit que és bo que els pares posin en pràctica, per a saber quina pot ser la millor manera d’abordar la relació amb els fills. Si voleu llegir d’altres reflexions, us proposem acostar-vos al seu blog.

Escolteu-ho

Temps de família: Quan els pares han de construir el seu propi mètode

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre la multitud d’inputs, suggeriments i consells que reben els pares sobre com portar l’educació dels fills.

Escolteu-lo

Temps de familia: La consciència de la responsabilitat de ser pares, i els dubtes de com exercir-la el millor possible.

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David conversem sobre la dificultat que, avui, tenen molts pares per a decidir què pot ser el millor per als seus fills, enmig del munt d’informació disponible sobre qualsevol aspecte relacionat amb la seva educació i comportament.

Escolteu-lo

Temps de família. Hi ha bons i mals models a seguir?

Què és bo i què és dolent en l’educació dels fills? Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, reflexionem a l’entorn d’una pregunta que no té una única resposta.

Escolteu-lo

Temps de família. Tenir fills és perdre qualitat de vida?

Arran de la presentació del seu llibre Madre no hay más que una, la periodista Samanta Villar ha estat protagonista aquesta setmana arran d’unes declaracions on afirma que tenir fills és perdre qualitat de vida i que no se sent més feliç ara del que era abans de tenir bessonada. Igualment viral s’ha fet la contesta d’una mare a les afirmacions de la periodista. Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David reflexionem avui sobre si hi ha una visió idealitzada de la maternitat, o si, pel contrari, la nostra manera de viure està influint en la forma de considerar-la.

Escolteu-ho

Temps de família. Els pares com a referent, al costat dels referents de les xarxes socials….

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre el poder de les xarxes socials com a referent de conductes per als infants-adolescents, al costat del referent dels pares.

Escolteu-lo

Temps de família: influir sobre els infants

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem al voltant del paper dels adults a l’hora de condicionar o no el desenvolupament dels infants.

Escolteu-lo

Temps de família: Nens mimats, adults dèbils?

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, deixem unes quantes reflexions a l’entorn de l’article publicat a el diari El Mundo: Niños mimados, adultos débiles: llega la ‘generación blandita que fa referència a la tendència de molts pares de facilitar en extrem la vida quotidiana dels seus fills.

Escolteu-lo

Temps de família: gestionem el Nadal de la millor manera possible

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, abordem aquesta setmana les relacions familiars durant les festes de Nadal. Com fer una bona gestió per evitar conflictes i decepcions, en el cas dels infants, quan no es poden satisfer els desitjos en forma de regals.

Escolteu-ho

Temps de família: Venen les festes, compreu amb criteri.

Els regals dels pares, el dels oncles, el dels avis, el dels padrins, el dels amics de la familia….. El Tió i els Reis d’Orient poden acabar omplint l’habitació dels nens de regals que mai no es gaudiran, i els regals, com els diners, no fan necessariament la felicitat. Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, ens deixa alguns consells per a sobreviure al que els mitjans defineixen com a síndrome del nen hiperregalat durant aquestes festes.

Escolteu-lo

Temps de família: Els pactes a l’adolescència

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, seguim el fil encetat la setmana passada a l’entorn de la necessitat de passar de la prohibició al pacte. Durant l’adolescència pactar ha de ser l’objectiu entre pares i fills. I als pares els pertoca un esforç suplementari.

Escolteu-lo