Temps de família. Com explicar l’impacte de les imatges d’uns dies convulsos

Encetem una nova temporada de Temps de família, amb els ulls posats a l’actualitat. Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre un dels assumptes que més ha preocupat a molts pares durant aquests dies. Com explicar als fills alguns dels episodis de violència que s’han pogut veure a través de tots els mitjans.

Escolteu-lo

Temps de família. Que els infants ens sentin presents.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, tanquem la temporada repassant alguns dels temes tractats els darrers mesos, especialment la necessitat d’infants i adolescents de sentir-se a prop dels adults que en són referència, i de mantenir-hi una comunicació franca i fluida.

Escolteu-lo

Temps de família. Els “nens de la clau” i algunes reflexions sobre els nens sols a casa.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre una de les notícies de la setmana, que ens porta a abordar la realitat d’aquells nens i nenes que, per circumstàncies diverses, passen estones sols a casa. No és bo que els nens d’una determinada edat estiguin sols, però a la vegada cal obrir el debat sobre les possibilitats que poden tenir els seus pares de poder accedir a recursos que els ajudin a conciliar la vida laboral i familiar.

Escolteu-lo

Temps de família. De quan els pares s’alarmen, en excès, davant de la tele.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre aquelles ocasions en les quals determinades notícies als mitjans, o opinions que es fan virals, generen inquietuds i angoixes als pares que creuen que, en algun moment o altre, allò que veuen els pot passar als seus fills.

Escolteu-ho

Temps de família. L’spinner és, simplement, una joguina, i no una eina terapèutica per a “nens amb estrès”

Unes quantes reflexions sobre la joguina de moda

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, abordem la reflexió que ha deixat el mestre de Granada, Víctor García, que contempla amb una certa resignació una aula plena d’alumnes als quals cada cop els costa més concentrar-se, perquè viuen un dia a dia en permanent estat d’estimulació.

Escolteu-lo

Temps de família. Allò que amaguen els “likes”

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic del centre de reeducació David, conversem sobre la percepció de rebuig o acceptació que un jove pot tenir, a partir d’una de les accions més quotidianes en el nostre dia a dia: fer un like a les xarxes socials.

Escolteu-lo

Temps de família. La primera feina dels pares davant d’una agressió als fills és… voler saber sense perdre la calma.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, abordem aquells consells bàsics que poden servir als pares davant d’una situació d’agressió als seus fills.

Escolteu-lo

Temps de família: “M’han pegat”

Què passa quan el fill o la filla arriba a casa i, tot plorant, deixa anar un m’han pegat? Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem a l’entorn d’un moment que demana calma, reflexió i convicció a la vegada.

Escolteu-lo

Temps de família. Quan l’apatia dels fills amaga una rebel·lia contra els desitjos dels pares

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre aquells casos en els quals una suposada apatia dels nens, amaga la intenció de no respondre als desitjos dels pares.

Escolteu-lo

Temps de família. L’entorn ens marca. La família ens marca.

Amb Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre la influència de l’entorn en el nostre desenvolupament des de petits, i en com especialment l’entorn familiar incidirà en actituds més actives o passives en la vida diària.

Escolteu-lo

Temps de família. De com l’entorn pot afavorir l’hiperactivitat en els nens

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, seguim el fil encetat aquests dies, a l’entorn dels indicadors d’hiperactivitat que els pares poden veure en els fills, i com abordar la preocupació que poden generar.

Escolteu-lo

Temps de família. Indicadors d’hiperactivitat (que no TDAH)

Amb Román Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, seguim el fil encetat la setmana passada. En Roman ens deixa alguns exemples que poden ajudar als pares a intuir si els fills poden mostrar simptomes d’hiperactivitat.

Escolteu-lo