Thumb: primavera, temps d’al·lèrgies

A l’espai tecnològic i del cos humà Thumb, en Juanjo Establier ens parla de les al·lèrgies primaverals, unes molèsties estacionals que afecten a gairebé una quarta part de la població. Coneixerem on i què afecta més, i com prevenir-les o alleugerir els seus efectes.

Escolteu-lo

Thumb: les poc cridaneres novetats del Mobile World Congress 2018

L’espai Thumb, amb Juanjo Establier, ens acosta avui les novetats de la Mobile World Congress 2018, celebrat a Barcelona. Les grans marques han presentat bons telèfons mòbils, especialment en les gammes mitjanes, i les empreses tecnològiques han mostrat algunes aplicacions útils, però sense cap canvi tecnològic disruptiu.

Escolteu-ho

Thumb: el metabolisme ràpid i el metabolisme lent

Juanjo Establier ens acosta a l’autèntica raó per la que no funcionen moltes dietes d’aprimament: com reacciona el metabolisme de cadascú. Dieta sana, exercici moderat o sentit comú són alguns dels millors consells per qui vulgui aliar-se al metabolisme ràpid per treure’s uns quilos de sobre.

Escolteu-lo

Thumb: Les novetats del CES de Las Vegas

Juanjo Establier ens acosta les darreres novetats tecnològiques que s’han presentat a la fira CES de Las Vegas, un dels referents internacionals del sector.

Escolteu-lo

Thumb: Les càmeres 360

Les càmeres 360, capaces d’enregistrar objectes o escenaris des de tots els seus punts de vista, s’han convertit en una de les novetats tecnològiques dels darrers anys, ja que permeten als usuaris visitar llocs, o descobrir productes. Juanjo Establier comença el primer Thumd de l’any amb Nacho Flores, de l’empresa Ojea 360, especialitzada en aquest tipus de filmacions.

Escolteu-los

Thumb: El Bitcoin, la moneda alternativa

Juanjo Establier ens parla aquesta setmana del Bitcoin, aquesta criptomoneda descentralitzada que hores d’ara és la més utilitzada com a moneda alternativa i que creà l’any 2009 Satoshi Nakamoto. El bitcoin no està emès per cap govern ni per cap empresa, però a partir d’aquí sorgeixen un seguit de preguntes: quant val un bitcoin?, per què puja i baixa el seu preu tants cops al dia? o qui en determina el seu preu?.

Escolteu-ho

Thumb: apps per gestionar la nostra economia

Juanjo Establier ens parla aquesta setmana d’un seguit d’aplicacions que ens ajudaran a gestionar l’economia del nostre dia a dia i aplicacions adreçades a pares o mares que s’han divorciat de les seves respecives parelles i que ajudaran a gestionar totes aquelles qüestions que van més enllà de la qüestió econòmica.

Escolteu-ho

Thumb: la presbicia

Juanjo Establier ens acosta avui a una patologia clàssica de la maduresa: la presbicia o vista cansada, i les diferents formes de combatre-la.

Escolteu-ho

Thumb: Per què ens cau el cabell a la tardor?

Retrobem l’espai de ciència amb Juanjo Establier. Avui unes quantes dades curioses sobre el cabell, i sobre perquè el perdem més a la tardor que en altres èpoques de l’any.

Escolteu-lo

Thumb: assistents de veu i intel·ligència artificial

En el darrer Thumb de la temporada, Juanjo Establier ens comenta un dels camps més destacats d’investigació de les empreses tecnològiques, la intel·ligència artificial, a partir dels assistents de veu, acompanyat de Joel Plazzota, d’Artificial Solutions, una empresa que treballa en aquest camp.

Escolteu-lo

Thumb. Wannacry, el virus que van inventar “els bons” i van distribuïr els dolents.

Aspecte de la pantalla dels ordinadors atacats

Avui a l’espai tecnològic Thumb, Juanjo Establier ens acosta la història del virus informàtic Wannacry, creat per l’Agència Nacional de Seguretat dels Estats Units (NSA), i robat per uns hackers que l’han distribuït sol·licitant rescat econòmic. El consell és tenir còpies de seguretat, no obrir correus sospitosos, mantenir els equips actualitzats, i no pagar mai el rescat sol·licitat.

Escolteu-lo

Thumb. Mètodes per foragitar els mosquits

Juanjo Establier ens acosta alguns mètodes -amb tecnologia o sense- per foragitar els mosquits. Des d’utilitzar una llimona, fins a una màquina que els elimina a cop de làser.

Escolteu-ho