Thumb: estem enganxats als mòbils?

Juanjo Establier ens proposa un interessant exercici: un test per saber si som addictes al telèfon mòbil. Ningú dubta que la tecnologia és positiva, però la sabem utilitzar o hi estem enganxats?

Escolteu-ho

Thumb: La biometria i les seves aplicacions

Juanjo Establier ens acosta al món de la biometria, aquella ciència que estudia el reconeixement de les persones a través dels seus trets de fesomia o comportament. Una disciplina veterana, popularitzada a partir del seu ús aparells de telefonia mòbil.

Escolteu-ho

Thumb: materials nous molt més eficients

Aerogel

Recuperem l’espai Thumb sobre noves tecnologies, amb Juanjo Establier, que ens parla de materials innovadors que destaquen per la resistència, la lleugeresa o la capacitat de regeneració, com l’Aerogel, el Nitinol, les carreteres solars o el formigó Lorcenis. També ens apunta alguns gadgets curiosos per fer regals tecnològics.

Escolteu-ho

Thumb: primavera, temps d’al·lèrgies

A l’espai tecnològic i del cos humà Thumb, en Juanjo Establier ens parla de les al·lèrgies primaverals, unes molèsties estacionals que afecten a gairebé una quarta part de la població. Coneixerem on i què afecta més, i com prevenir-les o alleugerir els seus efectes.

Escolteu-lo

Thumb: les poc cridaneres novetats del Mobile World Congress 2018

L’espai Thumb, amb Juanjo Establier, ens acosta avui les novetats de la Mobile World Congress 2018, celebrat a Barcelona. Les grans marques han presentat bons telèfons mòbils, especialment en les gammes mitjanes, i les empreses tecnològiques han mostrat algunes aplicacions útils, però sense cap canvi tecnològic disruptiu.

Escolteu-ho

Thumb: el metabolisme ràpid i el metabolisme lent

Juanjo Establier ens acosta a l’autèntica raó per la que no funcionen moltes dietes d’aprimament: com reacciona el metabolisme de cadascú. Dieta sana, exercici moderat o sentit comú són alguns dels millors consells per qui vulgui aliar-se al metabolisme ràpid per treure’s uns quilos de sobre.

Escolteu-lo

Thumb: Les novetats del CES de Las Vegas

Juanjo Establier ens acosta les darreres novetats tecnològiques que s’han presentat a la fira CES de Las Vegas, un dels referents internacionals del sector.

Escolteu-lo

Thumb: Les càmeres 360

Les càmeres 360, capaces d’enregistrar objectes o escenaris des de tots els seus punts de vista, s’han convertit en una de les novetats tecnològiques dels darrers anys, ja que permeten als usuaris visitar llocs, o descobrir productes. Juanjo Establier comença el primer Thumd de l’any amb Nacho Flores, de l’empresa Ojea 360, especialitzada en aquest tipus de filmacions.

Escolteu-los

Thumb: El Bitcoin, la moneda alternativa

Juanjo Establier ens parla aquesta setmana del Bitcoin, aquesta criptomoneda descentralitzada que hores d’ara és la més utilitzada com a moneda alternativa i que creà l’any 2009 Satoshi Nakamoto. El bitcoin no està emès per cap govern ni per cap empresa, però a partir d’aquí sorgeixen un seguit de preguntes: quant val un bitcoin?, per què puja i baixa el seu preu tants cops al dia? o qui en determina el seu preu?.

Escolteu-ho

Thumb: apps per gestionar la nostra economia

Juanjo Establier ens parla aquesta setmana d’un seguit d’aplicacions que ens ajudaran a gestionar l’economia del nostre dia a dia i aplicacions adreçades a pares o mares que s’han divorciat de les seves respecives parelles i que ajudaran a gestionar totes aquelles qüestions que van més enllà de la qüestió econòmica.

Escolteu-ho

Thumb: la presbicia

Juanjo Establier ens acosta avui a una patologia clàssica de la maduresa: la presbicia o vista cansada, i les diferents formes de combatre-la.

Escolteu-ho

Thumb: Per què ens cau el cabell a la tardor?

Retrobem l’espai de ciència amb Juanjo Establier. Avui unes quantes dades curioses sobre el cabell, i sobre perquè el perdem més a la tardor que en altres èpoques de l’any.

Escolteu-lo