Lluís Marcé creu que, reconduït el deute, els sitgetans mereixien una baixada d’impostos que no s’ha produït, i considera que part de l’oposició municipal està essent molt condescendent amb la gestió del govern.

El portaveu de Nou Horitzó, Lluís Marcé, creu que l’actual situació econòmica de l’Ajuntament hauria de revertir als sitgetans en forma d’una disminució en la pressió fiscal que creu que no s’ha produït. Marcé que s’ha mostrat molt crític amb el regidor d’hisenda Pep Moliné, també considera que part de l’oposició està essent molt condescendent amb la gestió de l’equip de govern. Sobre la realització d’una consulta popular no referendària a Les Botigues, el regidor ha afirmat que la majoria dels veïns de la zona volen continuar a Sitges però reivindiquen tenir els mateixos serveis que la resta de ciutadans.

Escolteu-lo

Pep Moliné creu que no hi havia cap altra sortida per a reconduir el deute de l’Ajuntament que retallar despeses i apujar impostos, i que ara cal respondre amb major celeritat als requeriments que la ciutadania plantegi a través de l’administració electrònica.

Reconduït el deute de la institució, el portaveu del govern, Pep Moliné, creu que, a més dels projectes que estan en marxa, una de les prioritats de la institució és la de respondre amb major celeritat als requeriments que la ciutadania pugui formular a través de l’administració electrònica. En aquest sentit, Moliné creu que el paper de una reformulada OAC serà fonamental per a aconseguir-ho.

Escolteu-lo

Tres titulars de Ferran Ignasi Llombart: el Partit Popular ha tingut poca mà esquerra amb Catalunya / Abans que una consulta popular, la solució per als veïns de les Botigues podria passar per mancomunar determinats serveis amb Castelldefels / Abans que les pistes de pàdel, la piscina municipal necessita millorar les seves instal·lacions.

Amb el portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament repassem l’actualitat política a cavall entre el context general de Catalunya i la vida municipal. Amb aquests tres titulars resumim una entrevista que comença amb l’anècdota del robatori que va patir el regidor durant un ple de fa mesos, mentre tenia el seu cotxe aparcat davant de l’Ajuntament.

Escolteu-lo

Tot el que es farà, o es començarà a fer, durant el que queda de legislatura. Miquel Forns reconeix que el poden acusar d’oportunisme electoral, però afirma que 70 milions de deute no s’eixuguen en dos dies.

L’alcalde Miquel Forns ha relacionat la llista de projectes que, provinents del romanent passat o del pressupost d’enguany, posarà en marxa l’Ajuntament després d’haver superat el procés de fiscalització. La llista és llarga i suposa, amb diferència, el major nombre de projectes que afrontarà la casa gran des que Forns és a l’alcaldia. L’alcalde reconeix que el poden acusar d’oportunisme electoral, però afirma amb contundència que els projectes s’han pogut posar en marxa quan la institució ha pogut reconduir del tot el seu deute. Aquests i altres temes els hem abordat en l’entrevista mensual a l’alcalde.

Escolteu-lo

Manuel Rodriguez, a cavall entre l’Ajuntament i el parlament, espera viure una legislatura sencera a Catalunya mentre lamenta la manca de diàleg del govern municipal.

Amb el portaveu de Ciutadans abordem la seva futura condició de diputat al parlament de Catalunya, i la situació política en clau catalana, sense deixar de banda la política local. Rodríguez lamenta la manca de diàleg del govern municipal i considera que la memòria del pressupost d’enguany no respon a la realitat.

Escolteu-lo

Topall als supermercats, fleques, bars i cafeteries. Via lliure als comerços de proximitat. Alguns aspectes del nou pla d’usos que ens explica Aurora Carbonell

Encetem la primera roda de portaveus del 2018 amb Aurora Carbonell d’ERC. La regidora de comerç i turisme ens explica amb detall els criteris que han regit la redacció del nou pla d’usos, que està en periode d’al·legacions, i la modificació del POUM per a controlar els pisos amb llicència turística a la vila.

Escolteu-la

Solució salomònica a la piscina. Es faran les 3 pistes de pàdel (que pagarà la concessionària) i es crearà un nou espai públic per al lleure (que pagarà l’Ajuntament)

L’abans i el després de l’entorn de la piscina

Mig any després de l’alterada presentació del primer projecte de les pistes de pàdel, que provocà el rebuig de veïns i forta controvèrsia política, l’Ajuntament ha presentat als mitjans el projecte reformat de l’espai que envolta els accessos a la piscina municipal, que contempla, a més de la instal·lació de les tres noves pistes de pàdel -que aniran a càrrec de la concessionària de l’equipament- la creació d’una nova zona lúdica aprofitant una part del terreny del pàrquing, que serà emplenat de terra fins a quedar a nivell de l’alçada de l’actual vial encimentat de l’entrada de la piscina. En la nova proposta, les tres pistes de pàdel quedaran més arraconades per a deixar més espai lliure a la zona de la graderia de l’actual espai de terra, i el nou espai de lleure, que mantindrà els pins existents enterrant part del seu tronc, integrarà un parc infantil. Aquest projecte, fruit de l’acord amb l’AMPA de l’escola Miquel Utrillo i els representants veïnals del barri del Poble Sec, permetrà tenir, finalment, una superfície de 4877m2 d’ús públic, uns 100m2 més dels que hi ha actualment. La construcció d’aquest nou espai de lleure ja ha començat, es preveu que a la primavera estigui llest, i tindrà un cost per l’Ajuntament de 53.000€, sense comptar el pressupost del parc infantil. El passat dimarts explicaren el projecte el regidor d’ensenyament, esports i joventut, Eduard Terrado, acompanyat del director de l’obra, Fernando Albaladejo.

Escolteu-ho

Ciutadans guanya a Sitges, i el sobiranisme també. El cap de llista de C’s, Manuel Rodriguez, entrarà de diputat al parlament de Catalunya. Baixen PP i la CUP i milloren resultats PSC i Cat en Comú-Podem. Parlem amb Manu Rodríguez, Miquel Forns, David Garcia, Ferran Llombart, Aurora Carbonell, Carme Gasulla i Xavier Nin.

Us deixem amb uns quants titulars de la jornada electoral d’ahir, i amb les valoracions dels representants de les diferents formacions polítiques. Consulteu en aquest mapa interactiu els resultats electorals per districtes, i també la distribució entre els blocs anomenats sobiranistes i unionistes.

  • Ciutadans guanya a Sitges amb 4166 vots i el 27,75% del vot escrutat.
  • El sobiranisme guanya a Sitges. Junts per Catalunya, ERC i la CUP sumen 7156 vots i el 47,5% de percentatge de vot.
  • Manuel Rodríguez, cap de llista de Ciutadans, entrarà com a diputat al parlament de Catalunya. El seu desig és no desvincular-se de la política sitgetana.
  • Partit Popular i CUP empaten en vots, 538, i en disminució en percentatge de vot. Els populars baixen gairebé 5 punts, i la Cup 4,7.
  • El PSC augmenta en més de 500 vots i 2,7 punts el resultat del 2015 i Catalunya en Comú-Podem puja en gairebé mig punt els resultats de CSQP de fa dos anys.
  • La participació a Sitges ha estat del 80,17%, 3,87 punts superior al 27 de setembre de 2015.

Us oferim les valoracions que han fet aquest matí sobre els resultats electorals, els diferents portaveus de l’Ajuntament de Sitges. Escoltareu, per aquest ordre: Manuel Rodriguez (C’s), Miquel Forns (PdeCat), David Garcia (PSC), Ferran Llombart (PP), Aurora Carbonell (ERC), Carme Gasulla (IC-V) i Xavier Nin (CUP).

Escolteu-ho

Amb una còmoda majoria, l’Ajuntament aprova un pressupost municipal de 46,3M€ per al 2018

Us oferim, íntegra, la sessió extraordinària de ple municipal sobre el pressupost 2018, que us resumim en el quadre adjunt.

Escolteu-la

El debat del 21-D de l’Eco

Organitzat per l’Eco de Sitges, i moderat pel seu director Antoni Sella, divendres passat va tenir lloc a la sala d’actes del Retiro un debat sobre les eleccions al parlament de Catalunya del proper 21 de desembre, amb la participació dels candidats sitgetans i representants de les diferents formacions polítiques: Vinyet Panyella (Junts per Catalunya), Aurora Carbonell (ERC), Manuel Rodríguez (C’s), Javier Fernández (PSC), Carme Gasulla (Catalunya en Comú), Antoni Molina (PP) i Joan Garriga (CUP). El debat s’estructurà en tres blocs, relacionats amb el model d’estat, amb l’àmbit social i l’econòmic, per bé que finalment els dos primers predominaren durant la major part de la vetllada.

Escolteu el debat íntegre

El govern presenta el pressupost del 2018, que l’alcalde defineix com el primer pressupost expansiu en 6 anys.

L’alcalde Miquel Forns, acompanyat d’Aurora Carbonell i Pep Moliné, presentà el pressupost del 2018 que es portarà a debat en una sessió extraordinària de ple el proper dilluns 18 a les 17h, prèvia a la celebració del ple ordinari del mes de desembre que tindrà lloc el mateix dilluns a les 19h. El pressupost per a l’any vinent suposa un increment de 9 punts percentuals respecte el d’enguany, mantenint el sostre de despesa regulat per llei. El govern planteja una gestió econòmica continuïsta, vistos els bons resultats aconseguits a l’hora de redreçar els comptes municipals, i l’assumpció de projectes importants, com pot ser la construcció de l’escola Agnès de Sitges, la rehabilitació del Palau Maricel o el nou contracte per a la neteja. A més, amb tota probabilitat el 2018 sigui l’any en el qual els veïns de les Botigues puguin decidir, a través d’una consulta popular no refrendària, si volen continuar pertanyent al municipi o segregar-se a Castelldefels. Us oferim un resum de la roda de premsa.

Escolteu-ho

L’alcalde afirma que l’any que ve serà l’any de “materialitzar els equipaments” un cop s’ha desbloquejat el romanent per a fer-ho possible, però es mostra preocupat per si l’Ajuntament serà capaç de respondre a l’acumulació de projectes oberts. Forns també ha assegurat que complirà l’ordre de la Junta Electoral de Zona i retirarà la pancarta de “llibertat presos polítics”

Miquel Forns ha assegurat avui que l’any 2018 serà l’any dels equipaments, un cop desbloquejat el romanent per a tirar endavant molts projectes endarrerits. Amb tot, a l’alcalde li preocupa que, tot i tenir en compte el volum de treball que estan assumint els diferents departaments de l’Ajuntament, la institució no pugui assumir en la seva totalitat l’execució d’aquesta càrrega d’actuacions previstes per l’any vinent. En un altre ordre de coses, Forns també ha afirmat que el govern municipal farà tot el possible per a mantenir el desenvolupament urbanístic de Santa Bàrbara dins d’un calendari equilibrat amb el desenvolupament d’equipaments públics, i ha anunciat que, atenent al requeriment de la Junta Electoral de Zona, a partir de la petició del grup polític de Ciutadans, es despenjarà la pancarta de llibertat presos polítics fins avui situada al balcó de la casa gran.

Escolteu-lo