Es presenta la proposta d’ordenances per al 2018. L’IBI es congela i s’introdueix un barem progressiu de bonificacions per a famílies nombroses. S’incrementa el rebut de la brossa comercial i industrial, i l’impost de plusvàlua serà superior per a les operacions especulatives. Pujaran les quotes de la piscina municipal i baixaran les del servei de teleassistència.

Us oferim la roda de premsa de presentació de la proposta d’ordenances fiscals per el 2018, que dilluns que ve s’elevarà al ple municipal. El regidor Pep Moliné ha apuntat que la legislació impedeix avançar més en la progressivitat fiscal, tot i que diverses propostes són fruit de la comissió sobre el tema que va tenir lloc l’any passat.

Escolteu-ho

La plaça de l’Ajuntament s’omple d’espelmes en suport a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez

Foto: Miquel Forns

Us oferim, íntegre, l’acte que va tenir lloc ahir a la nit a la plaça de l’Ajuntament, convocat per les entitats sobiranistes, en suport a Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Presentà la trobada l’alcalde Miquel Forns. A continuació va intervenir Isidre Lázaro, president de la secció local de l’ANC. Finalment, llegí el manifest Ramon Llimós.

Escolteu-ho

Dimarts, 17 d’octubre: Manifest a favor de l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

Us oferim el clip de video on l’alcalde Miquel Forns llegeix el manifest de les entitats sobiranistes a favor de l’alliberament dels líders d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, empresonats des del passat dilluns. Agraïm a Sebastià Giménez la cessió de les imatges.

“President Companys, mai oblidarem l’1 d’octubre”. Parlament de l’alcalde en l’acte d’homenatge a Lluís Companys.

Us oferim, íntegre, el discurs de l’alcalde Miquel Forns en el tradicional homenatge al monòlit del president Lluís Companys.

Escolteu-lo

Enmig d’un tens debat sobre la seva gestió i desenvolupament, el ple aprova l’actualització dels projectes que es pagaran amb el romanent de tresoreria

Definitivament, i després d’un intens debat sobre les formes en les intervencions del ple, i la gestió de la informació i el desenvolupament dels projectes, l’Ajuntament va aprovar ahir el llistat definitiu d’actuacions que seran pagades amb els prop de 10M€ de romanent de tresoreria, que s’han pogut desbloquejar arran que la institució ja paga a proveïdors a menys de 30 dies. L’oposició va demanar ajornar el debat fins a poder analitzar amb més detenció alguns dels projectes que es realitzaran, però la sessió va seguir endavant. Queden fora de les previsions inicials la remodelació de la casa de la Vila o la rehabilitació del Maricel de Terra. L’oposició també va mostrar-se escèptica sobre la possibilitat que molts d’aquests projectes puguin portar-se a terme, però finalment s’abstingué en la votació final. La sessió no va comptar amb els 3 regidors de la CUP.

El ple també va abordar aportacions de capital extraordinàries. Per un costat a la fundació del festival de cinema, que servirà per eixugar el deute que existeix amb El Retiro referent al lloguer de la sala, i per l’altre per a posar en marxa el projecte de construcció de la primera tongada de vivenda social a la zona de La Plana i Santa Bàrbara. Finalment, els grups municipals varen debatre ampliament sobre la revocació de l’acord de ple que en el seu dia aprovava la posada en marxa del projecte d’espai d’acollida per a persones vulnerables a la masia de Can Pere Mestres.

Escolteu el ple íntegre

El centre de Sitges és un clam contra la repressió policial de l’1 d’octubre. La convocatòria “Som un poble” comença a la plaça de la Vila i acaba al cap de la Vila.

Foto de: Maria Teresa Ill Zahonero

La plaça de la Vila, el carrer Major i el Cap de la Vila han viscut aquesta tarda una concentració multitudinària que, sota el lema d’un sol poble, s’ha afegit a les diferents manifestacions que arreu de Catalunya han rebutjat l’actuació de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant la passada diada de l’1 d’octubre. Us oferim un clip de vídeo amb la lectura del manifest a la plaça de l’Ajuntament i l’ambient al Cap de la Vila.

La CUP de Sitges valora l’1 d’octubre

Pol Vigó, portaveu de la CUP, ens deixa la seva valoració de la jornada de l’1 d’octubre.

Escolteu-lo

L’1 d’octubre de Miquel Forns

El millor i el pitjor moment del dia per a l’alcalde. No coneixem els autors de les fotografies, però els felicitem des de la ràdio.

L’endemà del referèndum, l’alcalde ha explicat a Ràdio Maricel com el va viure, i quines sensacions li varen quedar en finalitzar la jornada.

Escolteu-lo

L’endemà de l’1 d’octubre, les valoracions del referèndum a Sitges

Us oferim un conjunt de declaracions que hem recollit aquest matí per a valorar la celebració del referèndum a Sitges. Per la seva condició de partits municipalistes han declinat fer declaracions Sitges Grup Independent i Nou Horitzó, i seguint un criteri de la direcció nacional, també ha declinat fer declaracions Manuel Rodríguez, portaveu de Ciutadans. Per qüestions d’agenda no us podem oferir avui declaracions de la CUP. Parlen: Aurora Carbonell (ERC), Ricard Vicente (Sitges en +/PSC), Ferran Ignasi Llombart (PP), Carme Gasulla (Catalunya en Comú) i Pep Moliné (Demòcrates de Catalunya).

Escolteu-ho

Referèndum a Sitges. Resultats i convocatòria del govern a la plaça de la Vila

Us oferim, íntegre, l’acte que el govern de Sitges va convocar ahir al vespre a la plaça de la Vila, per a fer balanç de la diada del referèndum i donar a conèixer els resultats. Fou l’alcalde Miquel Forns qui s’adreçà als presents, acompanyat dels regidors Aurora Carbonell, Eduard Terrado, Mireia Rossell, Xavier Nin, Ricard Vicente i Carme Gasulla.

Escolteu-ho

La directora de l’escola Esteve Barrachina es mostra molt tranquil·la perquè sempre ha estat l’Ajuntament qui ha disposat del centre en processos electorals.

Va rebre la visita dels mossos d’esquadra per a recordar-li la instrucció de la fiscalia, però la resposta de Neus Canyelles, directora de l’escola Esteve Barrachina, va ser molt clara. L’Ajuntament ha estat sempre el responsable de l’obertura i tancament de l’escola en tots els processos electorals que hi ha hagut a Sitges, i, en conseqüència, passi el que passi aquest diumenge ella no hi té cap responsabilitat. Canyelles també ha reconegut que tot i que en alguns moments ha estat tema de conversa, la comunitat de professors de l’escola ha volgut mantenir el debat sobre el referèndum allunyat de la vida quotidiana del centre.

Escolteu-la

Ricard Vicente: “Ens hem acostumat a que Sitges estigui així de malament. I això és molt greu”

El portaveu de Sitges en positiu s’ha mostrat molt crític amb la gestió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Sitges, tant pel que fa al debat sobre els projectes o equipaments de futur, com pel que fa al dia a dia del municipi. Vicente reconeix que, tot i que el seu grup ha mostrat la seva col·laboració a l’hora d’arribar a acords en l’àmbit pressupostari, molts d’aquests no s’acaben materialitzant. El portaveu de Sitges en positiu ha afirmat que a data d’avui encara no s’ha celebrat cap reunió sobre el pla d’equipaments, o sobre el pressupost municipal de l’any vinent, i dubta molt que el govern sigui capaç de gestionar amb eficàcia la càrrega de treball que suposen tots els projectes que cal posar en marxa per a poder aprofitar el romanent de tresoreria que s’ha pogut desbloquejar.

Escolteu-lo