El Partit Popular celebra que a Sitges es compleixi la llei de banderes, gràcies a la iniciativa de la formació. En uns dies, les quatre banderes oficials onejaran a la façana de l’Ajuntament. El PP demanarà el proper dilluns que l’Ajuntament es desvinculi de l’AMI a qui defineix com “associació de la vergonya”

En aquesta zona se situaran els màstils de les banderes

Al pedrís d’entrada de l’Ajuntament se situaran els màstils per a que onegin les quatre banderes oficials. Així serà d’aquí pocs dies, en compliment d’un requeriment judicial que ha arribat a Sitges tal i com ha arribat a d’altres municipis de Catalunya. Ahir, el secretari general adjunt del Partit Popular a Barcelona, Antonio Gallego, acompanyat pel president de la formació a Sitges, Toni Molina i el regidor Ferran Ignasi Llombart, es va mostrar complagut pel fet que es compleixi la llei, i va valorar la iniciativa dels populars per a que així sigui. De la mateixa manera, ahir s’anuncià que el PP presentarà una moció al ple del proper dilluns per a demanar que l’Ajuntament es desvinculi de l’AMI, a qui el propi Gallego va qualificar d’Associació de la vergonya. Escolteu Antonio Gallego, Toni Molina i Ferran Ignasi Llombart.

Escolteu-ho

El regidor Jordi Mas creu que no ha d’existir preocupació pel desenvolupament del que queda de Plana Est, Santa Barbara i Vallpineda. L’Ajuntament farà valer davant els propietaris un desenvolupament d’acord amb les previsions que contempla el pla municipal d’habitatge. Ben aviat es posarà en marxa el procés per a la construcció de 70 habitatges socials a la zona que ja s’està urbanitzant.

A partir de les diferents informacions que apunten a que els propietaris dels terrenys de La Plana i Santa Bàrbara volen aprovar la continuació de les obres d’urbanització de la zona a la resta del sector, el regidor de territori, sostenibilitat i habitatge de l’Ajuntament de Sitges, Jordi Mas, creu que no hi ha motius per a la preocupació perquè la institució farà valer la necessitat d’un desenvolupament urbanístic d’acord amb el que planteja el pla local d’habitatge, que és d’un 7% (unes 2000 persones) durant els propers 10 anys. El regidor també ha apuntat que ben aviat es posarà en marxa el procés per a la construcció d’habitatge públic en una de les parcel·les de la zona que s’està urbanitzant actualment, concretament la més propera al sector de la Madriguera. Seran uns 70 habitatges que es volen oferir a un preu de lloguer assequible.

Escolteu-lo

En una reunió ja agendada, l’Ajuntament vol que Educare XXI reconegui el deute de 344.000€ i es comprometi a complir amb les nòmines de les educadores. Parla Eduard Terrado.

El regidor d’ensenyament, joventut i esports de l’Ajuntament, Eduard Terrado, vol que en la propera reunió que es tingui amb l’empresa gestora de les llars d’infants, i que ja està agendada però de la qual no n’ha volgut donar més detalls, Educare XXI reconegui el deute de 344.000€ amb la institució i, a la vegada, es comprometi a complir amb les nòmines de les educadores, per a que no torni a succeir el que s’ha viscut els darrers dies. El regidor, que no ha sabut respondre al perquè l’Ajuntament no va ser conscient fins l’any passat d’un deute que té el seu origen l’any 2011, s’ha refermat en la convicció que cal que les dues parts arribin a un acord. De moment, Educare XXI ja ha pagat les nòmines del mes de febrer a les treballadores, i l’Ajuntament ha pagat prop de 63.000€ en factures pendents girades per l’empresa.

Escolteu-lo

Ajuntament i Educare XXI continuen encallats en la negociació del conflicte a les llars d’infants, però mantenen les converses. Eduard Terrado espera que l’empresa pagui a les treballadores i no descarta intervenir el servei en el pitjor escenari.

Després de la reunió d’ahir al migdia entre l’Ajuntament i els responsables d’Educare XXI poc han canviat les coses, però ambdues parts mantenen obertes les converses. La institució espera una resposta de l’empresa sobre el reconeixement d’un deute que Educare XXI no reconeix, i a la vegada entèn que aquesta negociació no ha de condicionar el pagament de les nòmines a les treballadores al qual està obligada per contracte. El regidor d’educació, Eduard Terrado, va fer balanç de la trobada tot destacant que espera que l’empresa compleixi i no descartant, en el pitjor i menys desitjable dels casos, intervenir el servei. Més enllà d’això, ningú no ha pogut garantir que les treballadores cobrin d’immediat el 60% de la nòmina de febrer que queda pendent, després que l’empresa els pagués el 40% aquesta setmana.

Escolteu-lo

El regidor d’educació confirma que les treballadores de les llars d’infants han cobrat el 40% de les nòmines de febrer, i creu que ni a l’Ajuntament ni a Educare XXI els convé que la reunió d’avui no sigui positiva. Terrado també confirma que l’Ajuntament no podria pagar les nòmines de les treballadores “d’un dia per l’altre”.

Eduard Terrado reconeix que té una patata calenta sobre la taula, dóna tot el suport a les treballadores, i afirma que ni a l’empresa que gestiona les llars d’infants ni a l’Ajuntament els convé que la reunió d’aquest migdia no sigui positiva. El regidor d’educació creu que cadascú pot tenir les seves raons, però la fonamental rau en el que considera que és una vulneració del contracte per part d’Educare XXI, en el sentit que l’empresa té l’obligació contractual de pagar les nòmines a les treballadores, i que no pot argumentar que l’Ajuntament no li paga per a no fer-ho. Terrado també ha confirmat que l’empresa segueix sense reconéixer que té un deute amb la institució, mentre que l’Ajuntament pot posar sobre la taula la documentació que justificaria que l’empresa li ha d’abonar uns diners que l’Ajuntament va pagar-li de més en el seu dia. Sobre la hipòtesi que l’Ajuntament hagi d’intervenir en el servei, el regidor d’educació ha confirmat que podria fer-ho però que difícilment la solució al pagament de les nòmines seria “d’un dia per altre”. Parlem amb el regidor un quart d’hora abans de reunir-se amb Educare XXI.

Escolteu-ho

L’alcalde reconeix que un nou conflicte entre l’empresa que gestiona les llars d’infants i l’Ajuntament està al darrera de l’endarreriment de la paga a les treballadores del Cercolet. Forns garanteix que es resoldrà el més aviat possible.

L’alcalde de Sitges ha reconegut que un conflicte amb l’empresa gestora de les llars d’infants municipals, Educare XXI, està al darrera de l’endarreriment de la paga del mes de febrer a les treballadores del Cercolet. Segons l’alcalde, l’estiu passat, una auditoria municipal, posada en marxa pel departament d’intervenció, certificà que l’empresa havia cobrat de més de la institució, tenint en compte que durant el curs anterior la ratio d’infants matriculats havia estat menor que l’estipulada en el plec de condicions del concurs, per la qual cosa Educare XXI havia de retornar els diners o compensar l’Ajuntament. Com que no hi va haver acord amb l’empresa per a resoldre aquesta situació, l’Ajuntament va deixar de pagar a Educare des del juliol de l’any passat, i ara l’empresa, apel·lant a una clausula del conveni que li permet fer-ho perquè s’han superat els quatre mesos d’impagaments, vol deixar les llars d’infants el proper 16 de març si no hi ha acord. Mentrestant, les treballadores, cansades d’anys de tensió, exigeixen una solució al conflicte que l’alcalde promet que serà ràpida. Forns també ha fet balanç del Carnaval d’enguany, del paper dels cossos de seguretat i de l’emergència de salut que es va viure diumenge a la nit.

Escolteu-ho

Miquel Forns: “Hem d’aconseguir que la rua vagi enganxada i que la gent que hi participi en gaudeixi”

La junta de seguretat local va reunir-se ahir amb caràcter extraordinari per avaluar el dispositiu que es desplegarà durant la setmana de Carnaval i que suposarà la presència al carrer de prop de 1000 efectius. Amb la bona notícia del descens dels fets delictius respecte les edicions del 2015 i del 2014, l’alcalde Miquel Forns va assenyalar que el nou recorregut vol respondre a l’objectiu d’aconseguir una rua més lleugera i dinàmica on hi gaudeixi tothom, qui hi participa i qui la veu.

Escolteu-ho

El ple aprova el pressupost del 2017, nomena per unanimitat Joan Yll com a cronista oficial de Sitges, i govern i oposició s’enfronten per l’elevat nombre de punts introduïts per urgència.

Joan Yll, content i agraït, ahir després de conèixer la decisió del ple

En una sessió carregada de punts que entraren per ordre d’urgència -la majoria d’ells vinculats a operacions de tresoreria amb l’objectiu d’agilitzar el procés de tramitació de factures que permeti que l’Ajuntament pugui certificar que paga a 30 dies als proveïdors, i així desbloquejar el romanent de 15M€- el ple municipal de febrer va aprovar definitivament el pressupost del 2017 amb els vots a favor del govern, l’abstenció de la CUP, Sitges en Positiu, SGI, PP i la regidora Carme Gasulla, i els vots contraris de NH i Ciutadans.

El nostre resum vol començar per l’aprovació per unanimitat del nomenament de Joan Yll Martínez com a cronista oficial de Sitges, a partir d’una iniciativa ciutadana vinculada a través de les xarxes socials per l’historiador local Roland Sierra. Els portaveus de tots els grups polítics, l’alcalde i el propi Joan Yll protagonitzaren el moment més bonic del ple.

Escolteu el nomenament de Joan Yll com a cronista oficial de Sitges

Més presència policial preventiva, més sensibilització ciutadana davant la compra de productes il·legals i major protecció del comerç local, més suport de caràcter social a les persones que viuen del top manta, i una major pressió vers les organitzacions mafioses que hi estan al darrera. Aquestes són algunes de les conclusions a les quals ha arribat la comissió per a l’anàlisi del fenomen del top manta, i que ahir el ple municipal també va abordar.

Escolteu el debat sobre les conclusions de la comissió del top manta

La planificació de les subvencions que l’Ajuntament de Sitges atorgarà a entitats i associacions entre el 2017 i 2019 també fou motiu d’un intens debat, especialment intens entre el regidor d’hisenda i el portaveu de Ciutadans.

Escolteu el debat sobre les subvencions municipals pel 2017-2019

L’aprovació definitiva del pressupost de la corporació pel 2017 també va entrar pel torn d’urgència. El pressupost suma enguany 42,2M€

Escolteu el debat sobre l’aprovació definitiva del pressupost 2017

Agilitzar la tramitació de les factures sense consignació pressupostària però que cal pagar també generà un important debat entre govern i oposició sobre si hi ha hagut manca de previsió a l’hora de gestionar-les.

Escolteu el debat sobre les OPA (operacions pendents d’assignació)

Arran d’una pregunta formulada pel regidor de Nou Horitzó, Nacho Rubí, sobre l’arxivament de la denúncia a la interventora que en el seu dia interposà l’Ajuntament per entendre que usurpà les funcions de l’alcalde quan va instar a que arribessin al ple les bases de contractació del nou gerent, Miquel Forns va contestar que la funcionària demanà a la direcció general de l’administració local arxivar la denúncia, i l’Ajuntament no hi va posar cap objecció.

Escolteu la resposta de l’alcalde sobre l’arxivament de la denúncia a la interventora

Escolteu el resum del ple

Escolteu el ple sencer

Govern i la CUP pacten un full de ruta pels dos darrers anys de legislatura

Als peus del monument al doctor Robert, PdeCat-DC, ERC i la CUP varen oficialitzar el pacte d’estabilitat 2017-2019, a partir de la ratificació que les assemblees de les respectives formacions varen fer del document acordat el passat 14 de gener. El pacte d’estabilitat s’estableix a partir de cinc eixos bàsics: polítiques socials, polítiques participatives, polítiques de concertació social, polítiques de sostenibilitat i equilibri territorial i compromís nacional. Miquel Forns, Aurora Carbonell i Xavier Nin defensaren un acord que ha de revertir en la millora de molts aspectes del municipi i l’atenció a les persones més necessitades.

Escolteu-ho

Llegiu el document del pacte d’estabilitat

L’alcalde reconeix que el sector privat té motius per estar molest arran de la no presència dels tècnics de turisme a FITUR

Forns i Carbonell a Fitur (Foto: Instagram Miquel Forns)

I tot plegat per un dels molts embolics vinculats a tramitacions administratives que, hores d’ara, no fan possible que l’Ajuntament pugui pagar els desplaçaments dels tècnics de la regidoria de turisme a esdeveniments del sector, amb l’objectiu de promocionar la vila i tancar acords que poden suposar importants perspectives de negoci. L’alcalde Miquel Forns ha reconegut aquest matí a Ràdio Maricel que el sector privat té dret a expressar el seu malestar per un fet vinculat a entrebancs de gestió que, amb el traspàs del personal de l’agència a la regidoria, encara no s’han pogut resoldre. Amb l’alcalde parlem de l’organització de l’Ajuntament, del romanent de tresoreria bloquejat, del projecte del ministeri a la platja Sant Sebastià i del Carnaval, tot passant pel Patronat, el Club Natació i el pacte d’estabilitat amb la CUP que probablement s’oficialitzarà abans de dijous gras.

Escolteu-ho

Dos titulars d’Aurora Carbonell: “La casa està cansada” i “Si no es paga a 30 dies a 31 de març serà culpa nostra”. La regidora espera que aquesta primavera Sitges pugui escollir entre dos projectes d’espigó submergit a la platja Sant Sebastià.

L’alcalde, amb Aurora Carbonell i Ferran I. Llombart, a les portes del ministeri.

Aquesta primavera els sitgetans podran escollir el millor projecte dels dos que el ministeri d’agricultura, pesca, alimentació i medi ambient ha plantejat per a la construcció d’un espigó submergit a la platja de Sant Sebastià. A partir d’aquí el procés s’encaminarà per a que l’any 2018 es puguin començar les obres que han de permetre eliminar les aportacions de sorra de la platja, a través d’una solució que es vol el màxim d’integradora amb l’entorn. La portaveu d’ERC i membre del govern també ha valorat la situació política actual, fent referència a l’estat general de cansament que viuen els treballadors municipals, arran de la mala organització interna de la institució -que ha creat un grapat de greuges comparatius de difícil solució- i a la necessitat peremptòria d’aconseguir pagar les factures a 30 dies.

Escolteu-la

Manuel Rodríguez: “A partir d’ara serem més exigents”

El portaveu de Ciutadans, Manuel Rodríguez, ha exposat aquest matí les raons del no de la seva formació al pressupost municipal del 2017, i, sobretot, el que s’insinua que serà un nou tarannà de Ciutadans respecte a la seva relació amb el govern. Rodríguez creu que l’executiu de Miquel Forns està apostant d’una forma molt oberta per les aliances amb la CUP i amb Sitges en positiu, i que, en conseqüència, està mostrant un evident desinterès per les propostes que li arriben des del seu grup, quan abans eren més ben ateses.

Escolteu-ho