La beligerància de Bastenier a les xarxes, un dels factors claus que han fonamentat les desavinences amb Ciutadans. Ho explica José Tendero, coordinador de la formació a Sitges.

Jose Tendero, el coordinador de Ciutadans a Sitges, assumeix que la part de l’expedient disciplinari que la comissió de garanties del partit va obrir a Miguel Ángel Bastenier, i que feia referència a la seva actitud vers membres de la formació davant de regidors d’altres partits durant la nit de l’esport sitgetà, no responia a fets objectivables, però per la resta la secció local de Ciutadans a Sitges creu que de fa mesos la deriva de Bastenier vers les expressions públiques beligerants a través de les xarxes socials, i el fet d’haver-se arrogat de competències que no li corresponien -organitzant reunions per iniciativa pròpia- han vulnerat la normativa del partit i el tarannà de la secció local, exemplificat pel cap de llista Manu Rodriguez. Tendero entén que no cal propiciar cap conversa més sobre aquest assumpte, que dóna per tancat des del moment que Bastenier va presentar la baixa del partit.

Escolteu-lo

Miguel Ángel Bastenier es dona de baixa de ciutadans i sol·licita anar al grup mixt de l’Ajuntament. Assegura que ha estat tractat de forma indigna i immerescuda per part de la secció local del partit i que no formarà part de cap opció política en el futur.

Primer es va donar de baixa de Ciutadans, i després va entrar al registre de l’Ajuntament de Sitges la sol·licitud per marxar del grup municipal i formar part del grup mixt. Creu que no ha de tenir cap conversa amb ningú de la secció local del partit i afirma, categòricament, que no es planteja entrar en cap altra formació política en el futur. Així s’ha tancat un procés de desencontre entre Bastenier i el seu ex partit, que va iniciar-se amb el canvi en la junta local. Un canvi que fou avalat per ell mateix i altres militants, però que, segons el regidor, va portar un canvi d’actitud vers la seva persona en forma d’assetjament constant que Bastenier exemplifica en un expedient disciplinari on es relaten uns fets que no es varen produir. Conversem amb ell.

Escolteu-lo

Ple de Juliol. Amb el suport de C’s i PP, el govern aprova pels pèls la modificació de crèdit de 150.000€ per assumir les despeses sobrevingudes del festival Jardins de Terramar. L’oposició titlla el concurs públic d’adjudicació de “teledirigit” o “manegada” mentre el govern defensa l’interès públic del certamen i garanteix que no es donarà res que l’empresa no justifiqui com cal.

Amb el suport de C’s i PP, i els vots en contra de la CUP, NH, Sitges en +, SGI i la regidora no adscrita Carme Gasulla, el ple aprovà pels pèls la modificació de crèdit de 150.000€ per assumir, si cal, les despeses sobrevingudes del festival Jardins de Terramar. En un intens debat, l’oposició definí el concurs públic que donà la responsabilitat del certamen a l’empresa Jet Management, amb qualificatius com teledirigit manegada. Llevat de la CUP, ningú qüestiona el model de festival, però es va criticar obertament la gestió del mateix, i si el diner públic ha de servir per a fer quadrar els números d’un negoci privat. Per la seva banda, tant la regidora de cultura, Rosa Tubau, com l’alcalde Miquel Forns van retreure el to de les intervencions de Carme Gasulla i Marc Macià, tot defensant l’interès públic i la importància del certamen per a posicionar la marca Sitges com un indret de referència musical al sud de Barcelona. Forns apuntà a la gestió que l’equip de govern socialista va fer durant el festival Preludi, l’any 2008, que segons l’alcalde va costar 500.000€, va acabar als jutjats i no es va tornar a repetir. Forns assegurà que no s’estan donant 150.000€ a ningú, sinó que només es donarà la quantitat exacta que l’empresa justifiqui com a despesa sobrevinguda.

Escolteu el debat sobre la reserva de crèdit per al festival Jardins de Terramar

Sitges té una necessitat peremptòria d’habitatge social o d’urgència per a determinats casos. És una realitat punyent que s’afegeix a una evidència: l’àrea de benestar i família gasta 18.000€ al mes de mitjana només per a atendre emergències socials. El ple donà compte de l’informe sobre les subvencions per ajuts en concepte de prestacions econòmiques i socials per a persones vulnerables durant el 2016.

Escolteu el debat sobre els ajuts a persones vulnerables

El proper mes de setembre es presentarà en públic el resultat de les diferents sessions de treball que han confeccionat el pla d’equipaments 2018-2027. El regidor Jordi Mas desgranà algunes de les previsions de reserva de sòl a la zona de La Plana i Santa Bàrbara, entre elles una nova llar d’infants, un nou CAP, un complex polivalent amb espai per a fires i congressos, el centre de robòtica de la fundació Ave Maria, un nou Ajuntament, una nova biblioteca o una nova estació d’autobusos.

Escolteu el debat sobre el pla d’equipaments

Escolteu els precs i preguntes dels grups polítics i del públic

Escolteu el ple sencer

Mireu el ple sencer (senyal de video institucional de l’Ajuntament de Sitges)

Escolteu el resum del ple

L’escola Agnès obrirà portes el curs 2020-2021. El conseller Bargalló i l’alcalde Miquel Forns han signat el conveni de construcció de l’equipament.

El conseller Bargalló i l’alcalde Miquel Forns acabat de signar el conveni

Costarà 4,4 milions d’euros. D’aquest total, la Generalitat en pagarà 2,5M i l’Ajuntament 1,9M, i la nova escola Agnès de Sitges obrirà portes el curs 2020-2021. Divendres passat, l’alcalde Miquel Forns i el conseller d’ensenyament, Josep Bargalló, signaren el conveni de col·laboració per a la construcció de l’escola, que suposa el tret d’inici definitiu a una nova etapa per el centre que deixarà definitivament d’estar instal·lat en barracons. D’aquí que, en acabar la roda de premsa, somriures, abraçades i expressions emocionades s’encomanaren entre els representants de la comunitat educativa del centre, tècnics i regidors presents a la sala de juntes de l’Ajuntament.

En resposta als mitjans, Bargalló també va assegurar que la Generalitat tornarà a aportar el 33% del finançament de les llars d’infants -que es va suspendre arran de la crisi- però que encara no està clar si haurà de pagar per tots els anys que no ho ha fet, perquè les diferents denúncies presentades al respecte han tingut sentències judicials diferents.

Escolteu-ho

L’Ajuntament presenta el projecte ‘Cultura en blau’ que oferirà descomptes en activitats culturals als usuaris del carnet blau + i del carnet blau social

Les regidores Tubau i Rossell durant la presentació del projecte

Les regidores de benestar i familia i cultura, tradicions i festes, Mireia Rossell i Rosa Tubau, han presentat el projecte cultura en blau, que proposa descomptes d’entre el 20 i el 30% en cinema, concerts, museus, música, arts escèniques i l’oferta cultural futura que es pugui programar, a usuaris del Carnet Blau + i del Carnet Blau Social. La proposta beneficia als prop de 1000 usuaris actuals del Carnet Blau, i també als participants del programa Implica’t, destinat a fer la primera acollida als estrangers que arriben a la vila. Rossell i Tubau explicaren tots els detalls de la proposta.

Escolteu-les

Un acord extrajudicial tanca la denúncia que l’alcalde havia interposat a quatre membres del grup de Facebook “Què cal millorar…” per presumpte delicte d’injúries i calumnies. Parlen Miquel Forns, el seu advocat i les advocades dels denunciats.

Miquel Forns i el seu advocat ahir a la sortida dels jutjats

Un acord extrajudicial, que demanà als denunciats que expressessin una disculpa pública a través de les xarxes socials, va tancar ahir l’episodi iniciat per l’alcalde Miquel Forns, quan denuncià per presumptes injúries i calumnies a quatre membres del grup de Facebook Què cal millorar de Sitges per als sitgetans?, per un seguit de publicacions realitzades els darrers dies. L’alcalde i el seu advocat, Josep Manuel Vázquez, argumenten que hi ha hagut faltes continues de respecte, acusacions falses, insinuacions de pràctiques il·legals, així com burles per la seva condició sexual. Els representants dels denunciats afirmen que mai no han existit acusacions personals o denigrants vers la intimitat i l’honor de l’alcalde, i que l’únic que hi ha hagut són crítiques a la seva gestió. Escoltareu, per aquest ordre, les declaracions de Miquel Forns i del seu advocat, i les de les lletrades de tres dels denunciats, que varen demanar assistència jurídica: Sonia Cidoncha, Belén García Merat i Ambar Ladron de Guevara.

Escolteu-ho

David Martínez serà el cap de llista de Sitges Grup Independent per a les properes municipals

David Martínez Lluis, fill de l’actual regidora del Sitges Grup Independent Vinyet Lluis, serà el cap de llista de la formació per a les properes eleccions municipals de l’any que ve. Així ho va confirmar l’assemblea general extraordinària que Sitges Grup Independent va celebrar a finals del passat mes de juny. En conversa amb el nou cap de llista, Martínez ha confirmat les línies bàsiques de SGI com a partit cent per cent municipalista a la recerca del millor per Sitges i que la formació està oberta a parlar amb la resta de partits.

Escolteu-lo

Miquel Forns confia en la capacitat de l’Ajuntament per gestionar les noves inversions a càrrec del romanent.

En la seva primera entrevista des que va anunciar que no es torna a presentar i que assumeix la vicepresidència quarta de la Diputació de Barcelona, l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha fet balanç dels principals temes de l’actualitat començant per les inversions del romanent 2018, que segons ha dit suposen un sobreesforç per la capacitat d’un Ajuntament molt aprimat des de la crisi. Forns ha mostrat confiança en l’èxit de les inversions, que permetran obrir en el futur el debat obre la rebaixa de la pressió fiscal. El batlle també ha lamentat l’actitut de part de l’oposició impedint la tramitació d’una encomana de nou redactat del Pla Parcial de la Granja II, i ha afirmat que les entitats ambientalistes formaran part de la comissió de seguiment del PPU1 de la Plana i Santa Bàrbara en tot allò que afecti al medi ambient. Forns també s’ha referit al futur pla d’equipaments, i al nou contracte de la neteja.

Escolteu-lo

L’Ajuntament dedica 14 milions d’euros del romanent a inversions i retorn del deute

Tal i com es va aprovar a Ple de dilluns, l’Ajuntament de Sitges dedicarà 14 milions d’euros dels 19 de romanent a aixugar el deute i a diverses inversions a la via pública i a edificis. Destaquen la compra del Patronat, l’eixugament del deute amb Cespa, la rehabilitació del Maricel de Terra o la rehabilitació de la carretera de les Botigues. En parlaren en roda de premsa el batlle Miquel Forns i la primera tinent d’alcalde, Aurora Carbonell.

Escolteu-los

El Ple de juny: entre les inversions del romanent, la nova aprovació de l’ordenança d’ús turístic, la Granja II i l’ús de l’espai públic

El Ple ordinari del mes de juny va aprovar 35 actuacions per un valor de 14 milions d’euros a compte del romanent del 2018, del que 7 milions es dedicaran a amortitzar deute, i 7 milions més a inversions sostenibles i a actuacions diverses. Així, hi ha millores a equipaments municipals, inversions a barris, i actuacions a l’escola Agnés, al camp d’Aiguadolç, al Palau del Rei Moro, al Miramar, a Can Coll o al Cau de Cultura. També es destinarà 1 milió d’euros a l’adquisició del Patronat, 1,5 milions a la rehabilitació del Maricel de Terra, o es preveu el reforç d’estiu de la Policia Local amb 9 agents.

El Ple també va aprovar l’ordenança de transparència, accés a la informació i govern obert, i va tornar a aprovar la regulació dels habitatges d’ús turístic. En canvi, el govern no va poder obtenir la majoria absoluta necessària per encarregar al redacció de modificacions al Pla Parcial de la Granja II sol·licitada per la seva Junta de Compensació.

En l’apartat de les mocions, el batlle va explicar que l’Ajuntament es defensarà davant el contenciós administratiu prestat per l’advocacia de l’estat contra el decret de convocatòria de la consulta suspesa a les Botigues. Força debat van generar les mocions a favor de nomenar Plaça 1 d’Octubre de 2017 a l’actual cruïlla entre el Camí dels Capellans i l’avinguda Sofia, presentada pels grups del govern, la CUP i la regidora Carme Gasulla, que va ser aprovada, i per la neutralitat dels edificis municipals i l’espai públic, proposada per Ciutadans i rebutjada.

Escolteu el debat sobre el romanent, la Granja II i els habitatges d’ús turístic

Escolteu l’explicació sobre el contenciós de la consulta de les Botigues, i el debat sobre la plaça 1 d’Octubre

Escolteu el ple sencer

La draga arribarà a finals de juny, i l’Ajuntament vetllarà per la sobreocupació dels xiringuitos per a que no hi hagi conflicte de criteris amb la Generalitat

Divendres passat, la Diputació de Barcelona va presentar la campanya de seguretat i salubritat a les platges Cuida la platja, cuida’t tu, i l’Ajuntament de Sitges la temporada de platges d’enguany. En el rerefons, la imminent arribada de la draga que ha d’aportar sorra a unes platges que, en alguns casos, han resultat força malmeses arran de la tempesta del passat dimecres, i la obertura definitiva de tots els xiringuitos de les platges. Aurora Carbonell va reconèixer que el principal problema ha estat un criteri diferent entre la Generalitat i els concessionaris a l’hora de valorar l’espai ocupat per a les instal·lacions. Per aquest motiu, l’Ajuntament també incorporarà la medició de la superfície dels xiringuitos sitgetans per a evitar que aquesta situació es produeixi una vegada més. El president de l’associació de concessionaris, Manuel Martínez, va assenyalar el perjudici que ha suposat per a 85 persones no poder obrir 9 concessions durant dos mesos, i a la vegada ha manifestat que, gràcies a l’aportació de sorra, Sitges salvarà una vegada més la temporada. L’acte fou presidit per la diputada de consum i salut de la Diputació, Laura Martinez, i l’alcalde Miquel Forns.

Escolteu-ho

L’ANC de Sitges proposa una llista unitària i transversal del sobiranisme, de cara a les municipals del 2019, i exposa a l’Ajuntament -al costat d’Òmnium, l’ABPS, el Prado, el Retiro i el GES, que Sitges tingui una plaça de l’1 d’octubre.

Constaten que, des que varen instal·lar la parada dels caps de setmana el Nadal de l’any passat, ha augmentat el nombre de persones interessades en conèixer de primera mà les reivindicacions de l’ANC i afegir-s’hi. Com en d’altres poblacions de Catalunya, l’Assemblea local de l’ANC ha exposat la proposta de fer una llista transversal unitària de totes les formacions sobiranistes de cara a les properes municipals, i la resposta ha estat receptiva. La setmana passada, portaveus de l’associació es reuniren amb l’alcalde, en companyia de representants del Prado, del Retiro, del GES i d’Òmnium per a demanar que la rotonda de l’avinguda sofia/camí capellans on hi ha l’escultura vela d’Antoni Roselló porti el nom d’1 d’octubre. En parlem amb Jordi Serra i Ferran Martínez.

Escolteu-ho