El PSC ofereix al govern un pacte d’estabilitat, que contemplaria la incorporació dels seus regidors. Parla Luis Miguel García.

Un posicionament proactiu davant del pressupost 2020, i l’oferta d’un pacte d’estabilitat que contempli la incorporació dels regidors socialistes a l’equip de govern de l’Ajuntament de Sitges. Aquest és el nou escenari que planteja el PSC i que s’afegeix a l’acord fet públic entre govern i Comuns Verds. De fer-se efectiu, estariem davant d’una legislatura amb un canvi entre la correlació de forces fins avui existent. El cap de llista del PSC, Luís Miguel García, ho explica.

Escolteu-lo

El regidor de cultura ens presenta ‘La pregonera’, l’agenda cultural de tot l’any amb 37 propostes.

Amb el regidor de cultura, Xavier Salmeron, conversem a l’entorn de La pregonera, l’agenda cultural de tot l’any que oferirà 37 propostes diferents d’arts escèniques, exposicions i música.

Escolteu-lo

Mónica Gallardo, sobre el pressupost 2020: ‘Quan hom diu que és un pressupost social, verd, lila, a més de dir-ho ho ha de sustentar amb xifres’

Encetem la roda de portaveus amb la cap de llista de Junts per Sitges. Mónica Gallardo ha estat crítica amb la valoració de la proposta de pressupost 2020, presentada pel govern amb l’acord dels Comuns Verds. Gallardo considera que les xifres del pressupost no responen a les prioritats que ha exposat el govern, sigui en habitatge, en assistència social, en turisme o platges. I en el rerefons, la reflexió que li queda després del ple municipal de dimecres, quan la formació presentà la proposta d’acord de reprovació a l’alcaldessa Aurora Carbonell.

Escolteu-la

El govern pacta amb els Comuns Verds un pressupost expansiu de 49,9 milions d’euros

Els tres partits del govern municipal de Sitges (ERC, Sitges Grup Independent i Guanyem) han pactat amb els Comuns Verds de Sitges un projecte de pressupost de 49,9 milions d’euros, que s’acosta als nivells de despesa anteriors a la crisi. La proposta es fonamenta en tres eixos: garantia de drets i qualitat de vida -amb ajudes socials molt adreçades en l’habitatge-, model urbà i entorn natural -amb la inversió a la depuradora de Garraf i en zones verdes i enllumenat-, i organització, participació i governança -amb la finalitat de revaloritzar treballadors i aprofundir en l’administració electrònica-. Carme Gasulla ha destacat que és bo tenir pressupostos i poder incidir-hi, podent millorar la qualitat de vida dels sitgetans, una postura compatible amb portar a terme una oposició crítica. L’acord no garanteix l’aprovació dels números municipals en el ple extraordinari de dilluns vinent, però l’alcaldessa Aurora Carbonell va explicar que es mantenen obertes les converses amb d’altres grups per acabar aprovant-los. A la roda de premsa, al costat de Carbonell i Gasulla, hi assistiren la regidora d’hisenda, Carme Almirall, i els portaveus de SGI, David Martínez, i Guanyem, Xavier Salmeron.

Escolteu les valoracions dels responsables polítics

Escolteu les respostes a les preguntes

Els ‘New Jerseys’ al passeig Vilafranca es mantindran fins al març. A partir d’aleshores es coordinarà el funcionament dels semàfors de Salvador Mirabent i Sínia Morera perquè no s’obrin simultàniament. Ho explica Jaume Monasterio.

Des de fa setmanes, una barrera de New Jerseys barren el pas del trànsit entre el carrer Salvador Mirabent i el passeig de Vilafranca, a la zona de l’Oasis. La mesura respon ha respost, segons explica el regidor de mobilitat Jaume Monasterio, a els successius problemes de seguretat que ha provocat, sobretot, la manca de prudència a l’hora de seguir les indicacions en aquesta cruïlla on conflueixen moltes direccions. Després d’una reunió de valoració amb la Policia Local s’ha decidit la retirada de la barrera a canvi d’una reprogramació dels semàfors dels carrers Salvador Mirabent i Sínia Morera, amb l’objectiu d’ordenar millor les sortides dels vehicles des d’ambdues vies.

Escolteu-lo

Tres quarts d’hora que salvaren una petita crisi.. Crònica del ple de gener.

Aquests son els titulars del ple de gener

Us oferim, en clips d’àudio diferenciats, els debats més destacats del ple d’ahir.

Escolteu el debat sobre la moció de reprovació a Aurora Carbonell

Escolteu el debat sobre les llambordes Stolpersteine

Escolteu el debat sobre les obres del camp de rugby

Escolteu el debat sobre la moció del Duprocim

Escolteu el debat sobre la moció de l’arbrat

Escolteu el debat sobre la moció de la Cruyff court

Escolteu el resum del ple

Escolteu el ple sencer

Guanyem Sitges fa balanç: entre la bona relació amb els grups del govern, i la realitat de trobar-se en minoria

Guanyem Sitges, la confluència que forma part d’una de les tres formacions del govern de Sitges, ha fet balanç de l’inici de la legislatura. Xavier Salmeron i Júlia Vigó, presentats per Javier Avendaño, han reconegut ser una minoria dins d’una altra minoria, que és el govern, dintre del qual s’han establert, segons expliquen, relacions positives. També han negat que s’actui pensant en una hipotètica moció de censura, i han criticat la situació amb la que han trobat molts departaments de l’Ajuntament.

Escolteu la intervenció dels regidors

Escolteu el torn de preguntes

La Generalitat obliga a obrir el vial paral·lel a la riera de Terramar, mentre l’Ajuntament es planteja el futur del baixador a la platja per evitar l’impacte dels visitants a la riera de Ribes.

Finalment, ha estat l’obertura d’un expedient sancionador per part del departament de territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya el que ha portat a l’obertura del vial que, paral·lel a la desembocadura de la riera de Ribes, ha estat barrat al pas dels vianants des que se’n té memòria de l’urbanització de l’entorn. Així ho ha confirmat el regidor de governació, urbanisme i espais naturals, Eduard Terrado, que ha plantejat la possibilitat que la mesura també s’apliqui al carrer de les Enquines, continuació natural del vial que ha estat obert, on hi ha unes tanques a banda i banda amb uns rètols que adverteixen que es tracta d’una propietat privada i que està prohibit el pas. Per altra banda, el govern també s’està plantejant el futur de les escales metàliques d’accés a la platja del Cellerot, que mena a la desembocadura de la riera de Ribes, perquè la pressió dels nombrosos visitants que s’hi adrecen està perjudicant l’ecosistema.

Escolteu-lo

El ple aprova, amb moltes abstencions, les ordenances fiscals del 2020.

Cliqueu per a veure els titulars

Escolteu el debat sobre les ordenances fiscals

Escolteu el debat sobre la fundació del Festival de Cinema

Escolteu els debats de les propostes d’acord

Escolteu el ple sencer

Aurora Carbonell defensa la presentació del PAM abans de l’aprovació dels pressupostos i afirma que el 2020 serà l’any del manteniment de la via pública i de l’inici del procés dels pisos socials.

El nou Pla d’acció municipal 2019-2023 ha centrat la conversa mensual amb l’alcaldessa Aurora Carbonell. Carbonell defensa la seva presentació abans del debat del pressupost 2020, per entendre que respon a una planificació de legislatura, i creu que planteja propostes ambicioses que podran ser fiscalitzades per la ciutadania. Pel que fa a la elaboració dels pressupostos, l’alcadessa afirma que han de seguir les converses amb els representants de l’oposició, que està oberta a parlar de qualsevol acord o integració al govern, i que el 2020 ha de ser l’any de la via pública i de l’inici del procés de construcció dels pisos socials.

Escolteu-la

El govern presenta el Pla d’Acció Municipal 2019-2023, que, amb el lema ‘Per un Sitges com som’, parteix de tres eixos, dedicats a les persones, al territori i a la nova governança.

3 eixos, 18 objectius estratègics, 76 objectius operatius i 341 mesures reunides en un document que el govern vol que estigui obert a les aportacions de grups polítics i ciutadania. Aquests son els números del Pla d’actuació municipal que el govern de l’Ajuntament de Sitges va presentar ahir al Retiro, en dues sessions: al matí dedicada als treballadors municipals, i a la tarda pel públic en general. L’acte, conduït per la periodista Bibiana Ballbè, va tenir una llarga prèvia en la qual, a la manera de qualsevol sessió de coaching motivacional per a empreses, es desgranaren exemples que volien exposar valors com la creativitat, la singularitat i la iniciativa col·lectiva que s’entenen bàsics per a desenvolupar el canvi que Sitges necessita. Acompanyaren l’alcaldessa Aurora Carbonell en la explicació del PAM, la regidora de drets Socials, ciutadania i igualtat i habitatge, Júlia Vigó, que exposà l’apartat Garantia de drets i qualitat de vida, el regidor de  serveis urbans i mobilitat i esports, Jaume Monasterio, que exposà l’apartat Model urbà i entorn natural, i el regidor de tradicions i festes, educació i salut pública, David Martínez, que exposà l’apartat Nova governança, participació i convivència. L’acte va finalitzar amb la projecció d’un vídeo promocional amb el lema Per un Sitges com som. Us oferim la presentació íntegra i el video de la campanya. Podeu llegir tot el document del Pla d’Acció Municipal aquí.

Escolteu la presentació del PAM

 

La plaça de l’Ajuntament s’omple de missatges d’empoderament, el dia internacional contra la violència envers les dones.

Aquest vespre s’ha celebrat, a la plaça de l’Ajuntament, l’acte institucional de commemoració del dia internacional contra la violència envers les dones. Us oferim en un clip de vídeo l’acte íntegre, durant el qual les alumnes de l’IES Benaprès, Celine Callejas i Clara Roig, han llegit algunes frases en rebuig a la violència masclista recollides entre l’alumnat del centre, i l’han tancat la regidora de drets Socials, ciutadania i igualtat i habitatge, Júlia Vigó, i l’alcaldessa Aurora Carbonell.