Gabi Serrano creu que el PSC no podia esperar que Iniciativa forcés la renúncia d’una candidata independent a la llista, per a possibilitar la incorporació dels dos candidats del PSC que havia decidit l’assemblea.

Responent a les declaracions del primer secretari del PSC, el coordinador d’IC-V a Sitges, Gabi Serrano, ha volgut incidir en el fet que el PSC no podia esperar que la seva formació influís en la decisió personal de la candidata número 12, pel simple fet de la seva condició d’independent. Serrano creu que els socialistes no han gestionat bé la presència d’independents a la seva llista.

Escolteu-lo

Elisabeth Pérez i Javier Fernández substituiran Ricard Vicente i Marc Macià. David Garcia lamenta el posicionament d’IC-V que ha condicionat la proposta inicial de l’assemblea dels socialistes, que preveia incorporar Pérez i Luís Miguel García, i Iniciativa afirma que menteix.

Finalment, Elisabeth Pérez i Javier Fernández, els dos ex-regidors del PSC que anaven de número 9 i 11 respectivament a la candidatura de Sitges en positiu les passades municipals, substituiran als ex-regidors Ricard Vicente i Marc Macià. Malgrat tot, aquest ha estat un procés complex, perquè l’assemblea local va decidir que Luis Miguel García, situat en el número 18 de la candidatura, acompanyés Elisabeth Pérez, però per això calia la renúncia dels aspirants anteriors a la llista. El secretari general apunta que la negativa de Maria Cristina Forner, independent avalada per Iniciativa situada en el número 12, a renunciar a la possibilitat d’esdevenir regidora, ha obligat al PSC a demanar a Javier Fernández, que en un primer moment havia declinat acceptar el càrrec, que s’ho repensés. David García entén que Iniciativa per Catalunya hagués hagut de ser sensible al criteri ètic que demana que siguin dos regidors del PSC els qui substitueixin als dos regidors del PSC que han deixat el càrrec. D’aquí que el primer secretari del PSC consideri que la relació amb IC-V està totalment trencada perquè el partit només ha pensat en els seus interessos.

Per la seva banda, en un comunicat enviat als mitjans IC-V afirma que el PSC menteix, que el regidor de la seva formació que anava de número 8 va renunciar fa dies, que el que anava de número 15 estava disposat a fer-ho, i que els independents a la llista no són de cap partit. En conseqüència, Iniciativa creu que els socialistes haurien d’explicar quina ha estat la gestió que han fet amb alguns dels candidats/es independents a la llista.

Cliqueu per a llegir el comunicat

Escolteu David Garcia

S’aproven les ordenances del 2019 i el plec de condicions per al concurs públic que ha d’escollir la nova empresa de neteja viària

Us oferim, en diferents clips d’àudio, la sessió de ple municipal extraordinària celebrada ahir a l’Ajuntament de Sitges, i en la qual es vàren aprovar les ordenances fiscals per al 2019 i el plec de clausules que regirà el concurs públic per a escollir la empresa que gestionarà la neteja viària de Sitges durant els propers anys. Les ordenances es vàren aprovar amb els vots a favor del govern, SGI i el PP, l’abstenció de C’S, i el vots en contra de NH, la CUP i la regidora no adscrita Carme Gasulla, i el nou plec de clàusules del contracte de neteja es va aprovar amb els vots a favor del govern, NH SGI i PP, i les abstencions de la CUP, C’S i Carme Gasulla.

Escolteu el debat de les ordenances fiscals

Escolteu el debat del contracte de neteja

Escolteu el resum del ple

Escolteu el ple sencer

Miquel Forns anuncia una rebaixa del coeficient de l’IBI del 0,65 al 0,56. Això suposarà una rebaixa de 48€ de mitjana en els rebuts, però les plusvàlues no es tocaran. L’alcalde també afirma que si la tramitació no s’atura, la primavera que ve Sitges començarà a notar el nou contracte de neteja.

S’hauria pogut fer abans, però l’alcalde reconeix que va prevaldre el criteri de fer-ho quan l’Ajuntament s’acostés al dèficit 0. I això passarà a finals d’aquest any en el que Miquel Forns qualifica de fet històric. El rebut de l’IBI de l’any que ve baixarà, si aquest dimecres s’aproven les ordenances fiscals del 2019 en un ple extraordinari. En el mateix ple, es portarà a aprovació el compte general del 2016 i el plec de condicions que regirà el concurs públic pel qual s’ha d’escollir l’empresa que gestionarà el servei de neteja, amb un pressupost que s’acosta als 7M€ anuals. L’alcalde creu que la primavera de l’any que ve la vila haurà de començar a notar totes les condicions que planteja el nou plec de clàusules de la neteja. Forns assegura que la nova normativa que regula els processos de concursos i/o contractació pública és tan garantista que no es pot anar més ràpid a fer la tramitació d’aquests processos, malgrat que la ciutadania expressi les seves queixes davant del retard en la realització de determinades actuacions.

Escolteu-lo

Tot en el servei de la neteja serà nou. Dels contenidors a la maquinària. La regidora Carme Almirall creu que s’ha fet el millor plec de condicions que podia fer-se, però l’haurà d’aprovar el ple municipal del proper 10 d’octubre. El servei es licitarà per un import de gairebé 7M€

Carme Almirall ha tingut carta blanca per a administrar un plec de condicions sense restriccions pressupostàries. La setmana passada els portaveus municipals el tingueren sobre la taula i la regidora de serveis ha volgut reconèixer les aportacions del seu antecessor Lluís Marcé en alguns aspectes del document que es portarà a aprovació en un ple extraordinari el proper 10 d’octubre. Després d’anys d’angoixes de tota mena, en pocs dies s’eixugarà del tot el deute contret amb Cespa, i el futur planteja un Sitges sense contenidors soterrats, amb tot el parc de contenidors nous, maquinària de neteja nova, 165 punts de recollida amb totes les fraccions de rebuig i un nou contracte de neteja que prioritzarà el compliment d’uns estàndards de qualitat per davant de qualsevol altre aspecte. La regidora també admet que cal millorar molt pel que fa referència al reciclatge. Sitges recicla un 23% dels seus residus, i la normativa europea i catalana exigirà que aquest percentatge sigui el doble el 2020…. Fins on ha pogut explicar Carme Almirall -perquè el plec de condicions no és públic- aquests són els detalls del nou contracte de la neteja.

Escolteu-la

Commemoració de l’1 d’octubre a la plaça de l’Ajuntament, organitzada pel CDR de Sitges

Us oferim, íntegre, l’acte de commemoració de l’1 d’octubre que s’ha celebrat aquest migdia a la plaça de l’Ajuntament, com a prèvia de la inauguració de la plaça de l’1 d’octubre a la confluència entre camí capellans i avinguda Sofia. Durant l’acte, organitzat pel CDR local, s’ha llegit un poema de David Jou al·lusiu a la jornada, així com els resultats de la votació en els diferents col·legis electorals. La regidora Carme Almirall ha llegit el dictamen sobre el nomenament de la plaça de l’1 d’octubre, que el ple del passat 24 de setembre aprovà, i, finalment, ha intervingut l’alcalde de Sitges Miquel Forns. La commemoració s’ha tancat amb un pilar de la Jove de Sitges mentre el públic present a la plaça cantava Els segadors.

Jordi Mas presenta les conclusions del pla d’equipaments. Els equipaments de salut, d’ensenyament, de joventut i d’esports capitalitzen l’interès de les 533 aportacions que s’han realitzat.

El regidor de territori, sostenibilitat i medi ambient, Jordi Mas, va presentar ahir les conclusions del procés d’elaboració del pla d’equipaments de l’Ajuntament de Sitges per als propers 10 anys. El document contempla la reserva de sòl públic necessària per a poder desenvolupar totes les propostes que han quedat recollides a partir de les aportacions de la ciutadania. Amb tot, de les 22 hectàrees de sòl públic disponible encara en quedaran lliures el 50% per a previsions de futur que no s’hagin pensat en aquest procés. El pla d’equipaments preveu noves residències per a la gent gran, vivendes tutelades, el centre de robòtica de la fundació Ave Maria, o la reserva de sòl per si l’escola Pia decideix posar en marxa el projecte de construcció d’un nou centre. També es planteja una tercera llar d’infants, un edifici propi per a l’escola municipal de música, un hotel d’entitats, la biblioteca central, el centre cívic de les Botigues, l’adquisició de l’edifici del Patronat, la reforma de Can Falç, una nova estació de busos, un recinte firal, espais lliures per a la pràctiva esportiva o un nou edifici consistorial entre altres aspectes. L’acte va finalitzar amb les paraules de l’alcalde fent referència a les possibilitats d’execució de les propostes presentades, atès que responen a competències de diferents administracions.

Escolteu l’acte sencer

L’administració ha de vetllar per evitar que l’habitatge públic sigui protagonista d’operacions especulatives, i els Ajuntaments per evitar que les promocions enriqueixin algunes empreses. Ahir al Miramar, els experts abordaren la gestió de l’habitatge públic.

Organitzada per l’espai de debat municipalista de Sitges, composat per diferents formacions d’esquerres de la vila, ahir es va celebrar al Miramar la xerrada L’habitatge és un dret! Protecció oficial, pisos turístics i planificació, amb la presència dels arquitectes Francesc Ruscalleda i Francesc López (membre del grup de treball d’urbanisme de la CUP) i la regidora de participació i districtes de l’Ajuntament de Barcelona, Gala Pin. Ruscalleda es va mostrar crític amb la forma amb la qual l’Ajuntament actual ha negociat el conveni amb els promotors de La Plana i Santa Bàrbara, deixant-los les mans lliures per a la creació d’un barri que té vocació de suburbi per a nous rics. L’arquitecte sitgetà va demanar implicació de tots els sectors econòmics i socials per a la redacció d’un nou pla general que eviti que Sitges esdevingui una caricatura d’allò que va ser. Per la seva banda, Francesc López centrà la seva intervenció en la necessitat que les administracions vetllin per a que les promocions de vivenda pública no acabin essent protagonistes d’operacions especulatives un cop finalitzades, o que serveixin a l’enriquiment de determinades empreses mentre s’estan construïnt. López també va entonar un mea culpa destinat a la professió, que considera que, més enllà dels premis i els títols, s’ha mostrat bastant incapaç de tirar endavant projectes amb pressupost baix. Finalment, Gala Pin va reconéixer que l’administració ha de millorar els sistemes de control.

Escolteu la intervenció de l’arquitecte Francesc Ruscalleda

Escolteu la intervenció de l’arquitecte Francesc López

Escolteu la intervenció de la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Gala Pin

Escolteu la xerrada sencera

Ple de setembre 2018: Ricard Vicente i Marc Macià ho deixen entre aplaudiments i reconeixements de tothom. Sitges tindrà una plaça de l’1 d’octubre. Miguel Ángel Bastenier no es pot incorporar al grup mixt per estar sotmès a una ordre d’allunyament.

Cliqueu a la imatge per a veure/guardar els titulars del ple

Escolteu la crònica sobre la situació del regidor Miguel Ángel Bastenier

Escolteu el comiat de Marc Macià i Ricard Vicente

Escolteu el debat sobre la plaça de l’1 d’octubre

Escolteu el debat sobre el desenvolupament urbanístic de La Plana II

Escolteu el debat sobre la municipalització del servei d’escombraries

Escolteu el resum del ple

Escolteu el ple sencer

Ricard Vicente admet que, tot i presentar-se amb un projecte per Sitges, al final han estat les qüestions d’àmbit nacional les que l’han decidit a deixar el PSC i l’acta de regidor, i reconeix estar participant en l’embrió d’un projecte polític republicà i socialista que potser es presentarà a les properes municipals.

Feia mesos que es covava, però la decisió definitiva ha estat recent, i consensuada. Ricard Vicente deixa el PSC després de més de 20 anys de militància, i també renuncia a l’acta de regidor per entendre que no seria coherent continuar fins al final de legislatura. Vicente, que ha volgut agraïr a David Garcia i a l’executiva local la seva tasca durant tots aquests anys, ha reconegut, per un costat, que al final han estat les qüestions d’àmbit nacional les que han propiciat aquest desencontre i, per l’altra, que està participant en un projecte polític de caire transversal, republicà i socialista, que potser es presentarà a les properes municipals. Assegura amb fermesa que, hores d’ara, no es planteja encapçalar cap llista política, però el temps i les circumstàncies diran….

Escolteu-lo

Pep Moliné creu el govern que vingui després de les municipals del 2019 es beneficiarà del canvi en l’estructura organitzativa i de gestió de l’Ajuntament. El portaveu del govern defensa l’esforç en posar en marxa l’administració electrònica com a motor de canvi de l’acció municipal.

El portaveu de govern, Pep Moliné, s’ha mantingut ferm aquest matí en la defensa de la nova estructura de gestió de l’Ajuntament i en la posada en marxa de l’administració electrònica, com a motor del canvi a l’hora de satisfer les demandes de la ciutadania. Moliné, que s’ha donat de baixa de Demòcrates de Catalunya perquè entén que ha tancat una etapa política que va començar de ben jove, creu que la ciutadania prendrà cada cop un paper més important en les decisions de la vida pública, fins avui en mans de les formacions polítiques.

Escolteu-ho

Manuel Rodriguez confirma que Bastenier ha enviat un mail al partit per informar que deixa l’acta de regidor, però encara no es pot confirmar que hagi estat així. El portaveu de C’s creu que el govern aprofitarà el context polític per a desviar l’atenció davant la manca de gestió en temes del municipi i afirma que després de parlar amb els veïns Ciutadans reflexionarà sobre el seu posicionament davant del pla urbanístic de La Granja II.

Manuel Rodriguez, portaveu de Ciutadans, ha confirmat aquest matí que l’ex-regidor de la formació, Miguel Ángel Bastenier, va enviar fa dies un correu electrònic informant sobre la seva renúncia a l’acta de regidor, però que, fins avui, no es pot confirmar que hagi estat així. En conseqüència, encara es desconeix com quedarà la composició definitiva del grup municipal de cara al que queda de legislatura. Rodriguez també ha deixat sobre la taula la possibilitat d’un canvi de posicionament de la formació respecte al debat sobre la modificació urbanística de la zona de La Granja II, després de parlar amb els veïns que se’n mostren contraris.

Escolteu-lo