Ple de maig. Tres titulars. El Rusc tornarà a obrir el setembre del 2018 amb un replantejament de concepte per adaptar-lo a la realitat social d’avui / El 15 de juny l’Ajuntament posarà en marxa l’App “Línea verde” que permetrà a la ciutadania enviar incidències als serveis municipals / El govern es compromet amb la oposició a donar tota la informació sobre el projecte de concerts als jardins de Terramar, davant la preocupació que la infraestructura del certamen malmeti el projecte de recuperació de les basses de l’indret.
Us oferim, en diferents clips d’àudio específics, els debats d’alguns dels temes destacats tractats ahir en el ple municipal celebrat a l’Ajuntament.
Les matrícules del centre d’adults i de les llars d’infants s’acullen als criteris de la comissió per a la progressivitat fiscal. A partir de la nova tarificació dels cursos de l’escola d’adults i de les matrícules per les llars d’infants municipals, el ple va posar sobre la taula el debat sobre la tarificació social i la progressivitat fiscal. Els grups entenen que és un bon punt de partida, però l’oposició demana al govern que es vagi més enllà i s’arribi al moll dels impostos que generen una major pressió fiscal sobre la ciutadania.
Escolteu el debat sobre la tarificació social/progressivitat fiscal
El centre obert ‘El Rusc’ obrirà el setembre del 2018, amb un replantejament absolutament nou pel que fa als objectius i a les funcions d’un recurs socio-educatiu plenament adaptat a les necessitats del segle XXI. El dictamen va merèixer l’aprovació unànime de tots els grups municipals, no sense obrir-se un petit debat sobre els motius del seu tancament el 2011.
Escolteu el debat sobre el Rusc
S’introduïren dos dictamens pel torn d’urgència. El primer d’ells plantejà la incorporació o no de l’associació de veïns de les Minivilles i de l’associació Sitges Voluntaris Socials, a la comissió d’estudi del projecte de la masia de Can Pere Mestres. Al final, el plenari desestimà la seva incorporació, per bé que disposaran de tota la informació sobre les reunions, i si la comissió ho estima oportú hi seran convidats.
En el marc d’una moció presentada per Ciutadans, on es demanava que l’Ajuntament impulsés la creació d’una App per a que la ciutadania comuniqués incidències de tota mena als serveis municipals, la regidora Carme Almirall anuncià que el proper 15 de juny ja estarà disponible l’aplicació línea verde, que permetrà comunicar incidències des del mòbil, i així evitar tota la tramitació administrativa que sovint alenteix la solució al problema. El debat anà més enllà per a situar-se en el de la capacitat que pugui tenir la organització municipal per assumir la quantitat de comunicacions que puguin arribar a trevés d’aquest sistema.
Escolteu el debat sobre la App d’incidències
S’incorporà per urgència una moció de la CUP per a demanar el rebuig de l’Ajuntament als pressupostos de l’estat del 2017, atès que en la seva disposició addicional 27a estableix que cap administració pública podrà assumir els treballadors d’aquells serveis externalitzats que es vulguin municipalitzar, encara que es tracti del rescat d’una concessió o la intervenció del servei. Això suposaria -i de fet suposarà perquè els pressupostos tenen tots els números per aprovar-se- que l’Ajuntament no pugui plantejar-se, per exemple, la municipalització o el rescat de la concessió de les llars d’infants, atès que no podrà assumir les seves treballadores.
Escolteu el debat sobre els pressupostos de l’estat
El govern s’ha compromés amb la oposició a convocar una junta de portaveus extraordinària per a explicar amb detall el projecte del festival Jardins de Terramar, presentat a la premsa fa pocs dies. Preocupa l’impacte que pot tenir la instal·lació de les infraestructures del certamen en l’entorn de l’indret. Els plànols de l’escenari i de la platea contemplen la cobertura de bona part de les dues basses centrals dels jardins, que han estat objectiu d’un projecte de naturalització, assumit per l’Ajuntament, i en el qual s’hi han incorporat espècies protegides.