Entrevistes - Pàgina 52 de 299 - Radio Maricel
21/04/2023

S’esgoten les places per les visites nocturnes als jardins de Terramar, però ja estan obertes les inscripcions per les sortides del 5 i 6 de maig. En parlem amb Jesus Coines, de Biodiversitat Sitges

Un any més, l'activitat de passejada nocturna per les basses dels jardins de Terramar ha estat un èxit de convocatòria. Per avui i demà dissabte ja estan cobertes totes les places disponibles, però ja s'han obert les inscripcions per les dates del 5 i 6 de maig, que es poden formalitzar a traves del correu electrònic de Biodiversitat Sitges (biodiversitatsitges@gmail.com) Amb Jesus Coines, membre de Biodiversitat, parlem de la proposta i de l'estat actual de les basses dels jardins de Terramar que, arran de la normativa del decret de sequera, no s'han pogut buidar com es feia anualment.
20/04/2023

Josep Maria Fernàndez Usac edita el dietari de la travessa al Pirineu

Quaranta-cinc dies non-stop recorrent el Pirineu d'Irún al cap de Creus. En Josep Maria Fernàndez Usac va fer aquesta clàssica travessa del sender de gran recorregut GR11 d'una tirada entre l'estiu i la tardor del 2021, i ha decidit autoeditar-la en un llibre dietari d'experiències i fotografies. L'exemplar, que estarà disponible després de Sant Jordi, amplia la crónica que en Josep Maria ja va fer a Facebook mentre portava a terme l'experiència.
20/04/2023

Una metàfora entre l’emprenedoria i el surf serveix de fil argumental en el primer llibre de Josep Macia

El emprendedor paciente és el títol del primer llibre d'aquest emprenedor de Sitges que a partir de la seva experiència personal amb l'empresa i també a partir de la seva afició al surf ha fet un llibre on mira d'ajudar altres emprenedors a tirar endavant els seus projectes.
20/04/2023

‘Retalls de Sitges 2’ Lluís Chacón torna amb noves fotos, versos fets amb IA i el pròleg de Cèlia Sànchez-Mústich

El fotògraf Lluís Chacón presenta nou llibre per aquest Sant Jordi. Seguint el fil de la primera edició de 'Retalls de Sitges' aquesta vegada Chacón aposta pel format apaisat i l'autoedició, amb l'ajut de la intel·ligència articial que ha fet els versos que acompanyen les fotografies de l'obra. En el vessant literari, però, en Lluís ha comptat amb l'ajut de Cèlia Sànchez-Mústich. La Cèlia l'ha ajudat a seleccionar els versos 'artificials' i ha escrit el pròleg. Amb els dos hem parlat del procés de creació del llibre que estarà a la venda el proper diumenge a la fira del passeig de la ribera a un preu de 30€.
19/04/2023

El 26 de maig, el Benaprès oferirà una experiència gastronòmica única amb productes fermentats

El divendres 26 de maig, l'institut Joan Ramon Benaprés es vestirà de gala per a la Benaprés Healthy Food Experience, una fira de productes fermentats que han estat treballant els alumnes del cicle formatiu de restauració i cuina en un dels crèdits d'aquest curs.
19/04/2023

La Jove de Sitges encara la temporada del 30è aniversari amb bones perspectives i el desig del nou local. En parlem amb Jordi Dólera

Dissabte a les 17:30h la Jove de Sitges, en companyia dels castellers de Sants i la Vella de Valls celebrarà una nova diada de Sant Jordi. La colla viu ja plenament els actes de l'any del seu 30è aniversari -fou presentada el 22 d'agost de 1993- amb molt bona assistència de castellers als assajos i bones previsions. De tot plegat n'hem parlat amb el president Jordi Dólera.
19/04/2023

El grup d’adults de l’Esplai de Dansa del Casino Prado a la final nacional del Concurs de Dansa

La mitjana d'edat del grup és de 58 anys però això no és pas cap límit per ballar i fer-ho bé, ho acaben de demostrar guanyant el 1r Premi amb felicitació del jurat a la primera fase del Concurs Nacional de Dansa celebrat fa unes setmanes a Mollerussa. El reconeixement els permetrà participar al maig a Tarragona a la fase final i en cas de guanyar arribarien a la final europea.
14/04/2023

Jesús Sánchez, un sitgetà al capdavant de l’advocacia de Barcelona

Jesús Sànchez va arribar a Sitges amb els seus pares, estiuejant a Quint Mar, i amb el temps hi ha fet arrels. Des de l'any passat és el degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, que agrupa els 25.000 professionals de la demarcació. La tasca d'advocat és fonamental per a la societat, en tant que responsables de la garantia dels drets de persones i entitats, i és defensada de manera entusiasta per un degà especialista en dret civil, financer i de consum, branques allunyades dels flaixos periodístics i cinematogràfics que enfoquen el penal.
13/04/2023

Gigi McFarlane, una artista amb molt de ‘power’ i concursant al talent Cover Night

Trepitja Sitges habitualment, entre d'altres perquè hi té amics i fa actuacions per la zona però la sorpresa ha arribat en veure que és una de les concursants del talent musical que actualment TVE emet els dijous a la nit, Cover Night. Amb ella hem parlat del projecte social que vol tirar endavant i que lliga amb la seva història personal d'infantesa però també hem conversat entorn la música, les seves produccions, discos, videoclips i sobre la seva vessant com a pintora que compagina amb la de cantant.
13/04/2023

Torna el Tapa a Tapa, fins la diada de Sant Jordi. En parlem amb Alejandro Eguía

Un any més, arriba l'edició Primavera del Sitges Tapa a Tapa, organitzat pel Gremi d'Hostaleria. Enguany, 32 establiments participen de l'esdeveniment proposant tapes acompanyades de quinto o canya a un preu de 4€. Podeu trobar totes les propostes en aquest enllaç. El gerent del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Alejandro Eguía, ha expressat la satisfacció del sector per haver deixat enrera els maldecaps de la pandèmia i poder gaudir d'una clientela que té moltes ganes de sortir i passar una bona estona davant d'una bona tapa.
12/04/2023

Blanc DNeu, el segon millor vi de Sauvignon Blanc del món i amb lligam sitgetà

El vi Blanc DNeu ha rebut la Medalla de Plata del Concurs Mondial du Sauvignon entre un total de 1.210 vins de Sauvignon Blanc d'arreu del món, i darrera aquest vi hi ha la sitgetana Anna Baqués i la seva parella Isaac Rigau, tots dos enginyers agrònoms, enòlegs i l'ànima del projecte de Llivins, el primer celler de la Cerdanya, ubicat a Llívia i dedicat a la viticultura d'altura.
11/04/2023

El drama de la peixateria Domingo. No pot obrir fins que no s’acabi d’enderrocar la casa accidentada fa tres setmanes, però tampoc els donen data per l’enderroc. Parlem amb Emilia López

Demà farà tres setmanes de l'accident al solar de Can Julián, que enderrocà parcialment la casa de l'avinguda Artur Carbonell, 4, on hi havia el restaurant Sitges Estambul. Des d'aleshores, la peixateria Domingo no ha pogut obrir. Situada a la casa del costat de l'immoble afectat, els tècnics conclouen que l'establiment no podrà tornar a obrir fins que no s'enderroqui del tot la casa del costat, però a la vegada fins avui no hi ha hagut manera de poder establir la data concreta en que es podrà donar per finalitzat l'enderroc.
05/04/2023

Tres històries darrera tres begudes amb segell sitgetà

Ed Simpson junt amb la seva dona Emili són els creadors del gin Paó de Sitges, una ginebra feta amb botànics del Garraf. Miguel Ángel Díaz és el propietari de l'únic celler que té Sitges, el Celler Díaz d'on acaba de sortir un nou vi blanc, Aiguadolç. Marc Olivier vé d'una família gelatera però ell acaba de treure producte també amb segell sitgetà, el Limoncello Sitges i la Crema de Limoncello.
05/04/2023

L’esport no s’atura per Setmana Santa. Dissabte, a Pins Vens, el Primer Quadrangular de Veterans de Bàsquet amb els Veterans del Bàsquet Sitges, Joventut de Badalona, Sweet Home Barcelona i Espanyol.

El Pavelló de Pins Vens acollirà aquest proper dissabte 8 d'abril el 1r Quadrangular de Veterans amb la participació dels Veterans del Bàsquet Sitges, Joventut de Badalona, Sweet Home Barcelona (ex jugadors del Barça) i Espanyol. En parlem amb Ferran Vilanova, membre dels Veterans del Bàsquet Sitges.
04/04/2023

La tradició de les Caramelles i la tradicional conversa amb els mestres de les tres colles. En parlem amb Josep Soler (El Retiro), Pere Camps (Prado) i Joan Pinós (Sitgetanes).

La tradicional conversa de Caramalles abans no facin les seves cantades Dissabte de Glòria i Dilluns de Pascua. En parlem, un any més, amb Josep Soler, representant de la Societat El Retiro, Pere Camps, director de la colla del Casino Prado, i Joan Pinós, director de les Caramelles Sitgetanes.
Resum de privadesa

Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema al teu navegador i realitza funcions tals com reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.