Entrevistes - Pàgina 72 de 306 - Radio Maricel
20/09/2022

Dolors Ojeda, pendonista de Santa Tecla 2022: “no m’ho pensava pas, però ara mateix tot és felicitat i un gran honor”

Dolors Ojeda ja espera l'arribada de Santa Tecla a casa seva. La pendonista d'enguany reconeix que no esperava la proposta que li va arribar al mes de maig de ser la pendonista de Santa Tecla i, fins i tot, va demanar inicialment un temps per pensar-ho
16/09/2022

Té 11 anys i és l’autora del cartell de Santa Tecla 2022, és la Laia Domínguez Paretas

Tot just acaba de començar 1r d'ESO a l'Institut Joan Ramon Benaprès, però va ser cursant 6è de primària a l'Esteve Barrachina que li va arribar l'oportunitat de participar al concurs del cartell de Santa Tecla. https://continguts.radiomaricel.cat/continguts/2022/09/16/dominguez_16092022.mp3
16/09/2022

Sitges acull una jornada de mobilitat i turisme amb visió de gènere

Aconseguir un transport públic que no exclogui ningú. Aquest és l’objectiu, i entre els diferents vessants a treballar hi ha el de la perspectiva de gènere. Avui es celebra a Sitges la jornada sobre mobilitat i turisme amb visió de gènere organitzada per l’AMTU. Al llarg del matí, i a través de dos debats amb especialistes en la matèria, es plantejaran les estratègies de futur en aquest aspecte. N’hem parlat […]
16/09/2022

Vinyet Marrades: “els brodats són per sempre”

Va aprendre l’ofici als 15 anys i des d’aleshores no ha deixat de brodar, al principi eren llençols, tovalloles i en molts casos l’aixovar d’abans de casar-se. Ha brodat fins i tot un vestit de núvia i imatges curioses com la cara de Hristo Stoichkov en uns calçotets, no li manquen anècdotes entorn la màquina de brodar. El pas del temps l’ha convertit en l’encarregada de brodar els escuts de […]
15/09/2022

Heribert Masana ens presenta ‘Retrobestiari’, el llibre que posa en valor el bestiari festiu a la dècada dels 70 i 80

La sala d’actes de la Societat El Retiro acull demà la presentació de ‘Retrobestiari’, un llibre que posa en valor la revifalla i el renaixement del bestiari festiu durant la dècada dels 70 i 80. Editat per Edicions Morera el llibre és el resultat de la tasca del Grup d’Amics del Bestiari i la Cultura Popular, de la mà de Ramon Saumell, Abel i Salvador Masana i la coordinació de […]
15/09/2022

L’Escola Municipal de Música espera el nou edifici, si tot va bé per al curs vinent, i amplia l’oferta formativa

Canta i acompanya’t i Enregistra’t són els dos nous cursos amb que l’Escola Municipal de Música de Sitges ha ampliat l’oferta formativa aquest curs 2022-23. Tots dos s’inclouen en el grup de cursos de curta durada juntament amb els Conjunts de Piano i Guitarra. A banda l’escola ofereix els cursos anuals amb els que introdueixen coneixements musicals a l’hora que es toquen instruments. L’oferta s’amplia amb els cursos Música en […]
14/09/2022

L’Espetegafoc tindrà vestuari nou per celebrar els seus 20 anys

L’Espetegafoc celebrarà els seus vint anys renovant el vestuari dels seus elements. El disseny dels nous vestits ha estat obra d’Adrià Berlan, qui ens ha donat alguns detalls d’una feina de molts mesos que es començà a gestar en plena pandèmia. Berlan ha treballat amb absoluta llibertat però respectant sempre aquella idea inicial dels seus creadors, i ha tingut sempre molt clar que calia diferenciar i potenciar els personatges principals […]
12/09/2022

Dones i gastronomia, una combinació cada cop més freqüent i exitosa. Parlem amb les premiades al I Concurs Gastronòmic en femení

Zuleima Capo, del restaurant La Oca, va rebre el Premi a la Tradició artística amb un rostit de xai de Soria inspirat en el de la seva àvia i en homenatge a la seva mare. Sílvia Cerezo, del restaurant l’Artemisa, va rebre el Premi a la Innovació i novetat amb una proposta agosarada inspirada en l’arquetip de la deesa Artemisa i Sandra Campillo i Paola Riveros, del restaurant La Pícara, […]
12/09/2022

La història de com va aparèixer la paraula dolça al NYT, amb Rosa Maria Raventós, la sitgetana protagonista

El passat dia 7 de setembre al diari The New York Times va publicar per primera vegada la paraula ‘dolça’ en català i va ser en un article en el que es parlava de Sitges i que indirectament feia protagonista a la sitgetana Rosa Maria Raventós i a la seva coca de l’àvia. Avui hem conegut de primera mà l’anècdota i com la paraula dolça va arribar a oïda del […]
12/09/2022

David Moncasi o com dirigir el ‘desparrame’ de Mercedes Milá amb William Levy, el protagonista de ‘cafè con aroma de mujer’

S’estrena avui a les 22:30h a #0 de Movistar un capítol especial de ‘Milá v/s Milá’ dedicat a William Levy, l’actor protagonista d’un dels serials de més èxit a Netflix: ‘Café con aroma de mujer’. L’enregistrament d’aquesta entrevista, en un teatre madrileny amb 400 persones -de les més de 2000 que havien fet la sol·licitud hores abans- fou una experiència absolutament diferent a tot, començant per la inexistència de climatització, […]
09/09/2022

L’Oreneta, una oda a l’empatia amb Emma Vilarasau i Dafnis Balduz

L’obra tancarà el Festival Dona art en femení del Prado després d’una temporada amb molt d’èxit a la Sala Villarroel a Barcelona i serà justament avui a Sitges quan arrencarà novament la gira que també la portarà a Vilanova a l’octubre i a Barcelona de nou a l’abril. L’Oreneta, amb text de Guillem Clua i interpretacions d’Emma Vilarasau i Dafnis Balduz és una oda a l’empatia segons l’actor vilanoví que […]
09/09/2022

Carme Ruscalleda: “cal treballar el potencial del talent femení, a la gastronomia hi haurà tantes dones com elles decideixin”

La cuinera Carme Ruscalleda ha estat l’amfitriona d’honor de l’acte d’entrega del I Concurs Talent Gastronòmic en femení que organitzava el Casino Prado en el marc del Festival Dona Art En Femení. L’acte va comptar amb una inicial xerrada de Ruscalleda on va defensar el paper de la dona en el món de la gastronomia allunyat de la queixa i amb el treball com a contrapès de qualsevol marginació. La […]
08/09/2022

Descobrim l’àrea de maternitat del CSAPG de mà de la seva cap, la Dra. Anna Torres

Fa anys que l’àrea materno-infantil de l’hospital de Sant Camil ha evolucionat per acomodar-se a les necessitats actuals de les dones gestants, el part respectat és el que es practica al CSAPG i té com a base el respecte a les peticions i necessitats de la dona embarassada i el o la seva acompanyant. Hem descobert com es treballa en aquesta àrea hospitalària que dirigeix la Dra. Anna Torres i […]
Resum de privadesa

Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema al teu navegador i realitza funcions tals com reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.