El ple aprova el Pla especial de protecció del patrimoni i el pla d’educació, però l’oposició tomba l’augment dels preus de les estades d’estiu. El govern garanteix que no hi haurà cap sauna al passatge Mn Fèlix Clarà i l’obra tindrà expedient sancionador
El curs polític s’encetà ahir amb el ple ordinari de setembre. Us oferim els temes més destacats de la sessió.
L’oposició tombà la proposta del govern d’augment dels preus públics de les estades esportives d’estiu. El regidor Jaume Monasterio defensà la necessitat d’incrementar-los perquè les quotes no cobreixen amb prou feines el 30% de l’activitat, però l’oposició li va retreure l’aplicació d’un increment que va quantificar entre el 30 i el 100% segons els casos, i li demanà que l’Ajuntament cerqués altres vies de finançament. Els vots contraris de l’oposició tombaren, també, l’alta del preu públic del Sitges Convention Bureau, que s’incorporaven en el mateix dictamen.
La sessió aprovà el preu públic que a partir d’ara tindrà la càrrega dels vehicles elèctrics a Sitges (0,31€/Kwh), el pagament a la Generalitat del sobrecost de les obres de l’escola Agnès, segons el conveni signat en el seu dia (246.000€), i l’import de les obres de millora als casals del carrer Pau Casals i Joan Maragall.
El regidor d’educació, Albert Oliver-Rodés, presentà el ‘Pla local d’educació de Sitges’, un document elaborat pels tècnics municipals amb l’assessorament de la Diputació de Barcelona i la col·laboració dels diferents agents que es mouen a l’entorn del món educatiu, a través del qual s’exposen les febleses i les virtuts de la realitat educativa de Sitges, tot proposant un seguit d’accions per millorar-les, tant a les escoles com en tots els àmbits que influeixen en l’educació dels infants. El dictamen fou aprovat.
Escolteu el debat sobre el pla d’educació
Tot el plenari valorà molt positivament la feina de la comissió de Festa Major i Santa Tecla, presidida per Marta Casterad, a la vegada que alguns regidors exposaren la necessitat de cuidar les comissions per la sobrecàrrega de feina que exerceixen més enllà de les seves competències, i d’altres es referiren a les reflexions que la pròpia presidenta deixà a l’entrevista efectuada a Ràdio Maricel.
Escolteu l’agraïment a la comissió de Festa Major i Santa Tecla
Un altre dels dictamens més importants de la sessió d’ahir fou l’aprovació de la verificació del text refós de la modificació del pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic i catàleg de Sitges (PEPPACS), un document fonamental -que ara ha de validar la comissió territorial d’urbanisme del Penedès- i que incorpora més de 1500 fitxes referides. El PEPPACS refòs incorpora un document del ministeri de transició ecològica, signat per Ana Maria Oñoro -directora general de la costa i del mar- que parla obertament de la retirada de Kansas, Pic-Nic i Club de Mar. En aquest sentit, i per intentar blindar el futur dels tres equipaments, la regidora Carme Gasulla anuncià que l’Ajuntament en solicitarà la declaració de Béns Culturals d’Interès Nacional. El debat del plenari derivà aleshores cap a les diferents solucions per mantenir Kansas, Pic-Nic i Club de Mar.
Escolteu el debat sobre el PEPPACS
El ple aprovà les dues mocions presentades per PSC-El Margalló i Junts x Sitges sobre la declaració del festival de literatura ‘Subur Negre’ com a esdeveniment d’especial interès, i el suport a la declaració de Prada sobre la defensa del català, respectivament.
En l’apartat de precs i preguntes del públic, que va venir precedit d’un tens diàleg entre Mònica Gallardo i Aurora Carbonell, els veïns del passatge Mossèn Fèlix Clarà exposaren la seva inquietud davant de les obres que s’han efectuat en un local del carrer, i que els han portat a recollir 1138 signatures de rebuig. La regidora Carme Gasulla exposà que en cap cas s’hi pot instal·lar una activitat de sauna, que les obres no han respectat el permís demanat en el seu dia, i que en conseqüència hi haurà un expedient sancionador. La regidora exposà que en el local s’hi pot desenvolupar una activitat de gimnàs, però amb tots els condicionants vinculats a l’obligació de respectar la convivència veïnal. En nom dels veïns va intervenir Àngel Márquez i respongueren Carme Gasulla i l’alcaldessa Aurora Carbonell.
Per la seva banda, Gonzálo Fuster-Fabra, vice-president del Club de Mar, interpelà al ple sobre fins a quin punt l’Ajuntament pensa donar suport al manteniment de les instal·lacions del Club a la platja de Bassa Rodona, a través d’una bateria de preguntes que incidien en declaracions públiques i procediments judicials oberts.