El futur de la malvasia passa per Olèrdola. L’hospital signa el conveni amb la finca Viladellops, que garantirà la pervivència del llegat Llopis.
Ahir s’oficialitzà el conveni pel qual l’Hospital de Sant Joan Baptista acorda amb la finca Viladellops el conreu de ceps de la varietat de malvasia de Sitges en gairebé quatre hectàrees de terreny de la finca de la empresa a Olèrdola i la elaboració dels productes que ja formen part del catàleg de la institució sitgetana, les malvasies dolça i seca, el vi Blanc Subur i l’escumós Monembasia. L’acord s’ha signat per 10 anys renovables i importa l’assumpció de responsabilitats per ambdúes parts en cas que alguna d’elles el rescindeixi. L’alcalde de Sitges Miquel Forns, l’administrador de l’hospital, Fernando Herraiz, el director general de la fundació, Javier Esteras, i el propietari de Viladellops, Marcelo Desvalls, van apostar per aquesta nova etapa, gràcies a la qual es garanteix la preservació del llegat Llopis i, a la vegada, s’aposta per augmentar encara més el nivell de qualitat del producte, ja reconeguda per la guia Parker. Us resumim la roda de premsa que els signants oferiren durant l’acte de la signatura.