Espai FEGP. Expectatives turístiques per a la temporada (i que torni l’agència de turisme).

Amb Josep Daranas, de Blau Sitges, Sira Puig i Miquel Ferreres, del Sitges Convention Bureau, i Carles Gilibets, director del festival Jardins de Terramar, conversem sobre les expectatives turístiques de la temporada i sobre l’impacte del turisme i dels diferents esdeveniments que se celebren a la vila.

Escolteu-ho

Espai FEGP: La construcció i les vendes de pisos van bé, però el mercat immobiliari està a preus disparats. I no baixarà. Us sona?

A un costat les bones xifres de construcció i de vendes. A l’altre una repercussió social que fa de mal d’escoltar. Si els especialistes assenyalen que la despesa de lloguer d’un habitatge no hauria de superar el 33% del total dels ingressos de l’inquilí que el contracta, a Sitges aquesta regla queda pulveritzada per una realitat que no ha canviat ni, probablement, canviarà. Els preus de venda i de lloguer, sigui de vivendes, de places de pàrquing o de locals comercials estan a uns nivells només assumibles per economies que es desmarquen de la mitjana. Avui ens han ajudat a reflexionar molt sobre aquesta realitat, Vicenç Agulló, Mònica Ferré i Lourdes Andrés, d’Aicat Garraf, i Xavier Laffitte de la constructora MX10.

Escolteu-ho

Espai FEGP. Experiències d’empresa la vigília de la gran nit de l’empresariat del Gran Penedès.

A les caves Codorniu de Sant Sadurní tindrà lloc demà una nova edició de la gran nit de l’empresariat del Gran Penedès, organitzada per la FEGP. Avui conversem sobre experiències empresarials amb Xavier Montserrat, de SIA Biosca, i Conrad Rovira, d’A16 sistemes informàtics i membre del jurat dels premis.

Escolteu-ho

Espai FEGP. De casaments i altres celebracions i esdeveniments.

Amb Carles Carbonell, de flash flash, Tere Tardà, del restaurant La Pedrera de Canyelles, i Anna Winward de Just Married, dediquem el programa d’avui de la FEGP a les empreses que es dediquen a l’organització d’esdeveniments.

Escolteu-ho

Espai FEGP. Dels formatges a les belles arts, passant pels mobles.

Avui conversem amb Victor Cornejo, de Xerigots, Albert Pijuan, de Mobles Morató, i Montse Rull de Iris Art.

Escolteu-ho

Espai FEGP: 3 experiències de joves d’empresa.

En el temps de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, saludem avui a Òscar Cayuela, de Brainworks solutions, Eva Urpí, de Tracta’m bé, i Jordi Bastardas, de XTA.

Escolteu-los

Espai FEGP. Si teniu una empresa familiar us convé escoltar aquesta conversa. I si no la teniu, us agradarà escoltar-la.

Aquí van quatre lliçons, de la mà de Lídia Bascompte, de Mobles Bascompte, i de Paco Gorjón de Suburense d’Automòbil.

Primera: Ser feliç amb el que fas. Segona: Si tens una empresa familiar, separa sempre empresa i família. Tercera: Que a l’empresa només quedin els que valen. I quarta: Que tothom cobri per la feina que fa.

Si voleu escoltar la resta…

Escolteu-ho

Espai FEGP: contra un gener avorrit, propostes gastronòmiques.

Les tendències i les necessitats dels clients han canviat molt amb els anys, i avui les experiències gastronòmiques han de satisfer les demandes i els gustos més diversos. En el temps de la FEGP conversem avui amb Nacho Soler, de El Vivero, Jaume Balada, xef del Dolce Sitges, Cristina Bundó de Mas Llagostera i Alejandro Eguía del Gremi d’Hostaleria de Sitges.

Escolteu-ho

Espai FEGP: perspectives per al 2019, i unes quantes reflexions des de l’experiència.

En l’espai de la Federació d’empresaris del Gran Penedès, conversem avui amb el director del Port d’Aiguadolç, Xavier Cuyàs, amb Xavier Mitjans, de Solucions Audiovisualsi Agustí Serrano, de Gerente a tiempo parcial.

Escolteu-ho

Espai FEGP. Balanç de l’any

En el temps de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, amb Miquel Ferreres, director del Meliá Sitges, i Joaquim Gay, de bodegues Torre del Veguer, fem balanç de l’any que acaba.

Escolteu-ho

Espai FEGP: L’aventura de ser autònom. Tres experiències per a pensar-hi.

En l’espai de la FEGP avui parlem amb tres autònoms. No ho són de fa massa anys, però ho són des de fa prou anys com per a que de la seva experiència se’n puguin treure bones conclusions. Escoltem el testimoni de David Navarrete, de DNC xarxes, Ezequiel Batalla, de INLAB consulting, i de Gemma Bertran, de Gemma Traductora/copywriting per a web.

Escolteu-ho

Espai FEGP: Expectatives per al 2019

Sobre el dia a dia i sobre les expectatives de futur de cara l’any que ve hem conversat avui amb Ana Lavarias, de Solutiona marketing i comunicació, Ana Sanz de Cugat residencial i Meritxell Jiménez de la fundació Ave Maria.

Escolteu-ho