Món verd: la primavera ja és aquí, el pol·len també i benvingut sigui!

Ja fa dies que ha començat la primavera i amb ella arriba també el moment de fecundació de les plantes que podem reconèixer a través del pol·len que desprenen i que, malgrat algunes al·lèrgies, és garantia de continuïtat del món vegetal. En parlem amb Edu Arnal.

Escolteu-lo

Món verd: les plantes aromàtiques, juntes no sempre estan millor

Ja és primavera, molt bon moment per plantar i trasplantar però no per podar. Ens ho explica l’arborista Edu Arnal amb qui també parlem de plantes aromàtiques, que semblen fàcils de cuidar però tenen els seus requisits que cal tenir en compte, entre d’altres no podem posar-les totes juntes perquè no totes s’avenen.

Escolteu-ho

Món verd: remeis casolans per les nostres plantes, com i quan fer-los servir

Tots n’hem sentit a parlar de posar una aspirina a les plantes, del marro del cafè, de la pell de plàtan, però funcionen aquests remeis? l’Edu Arnal ens ho explica, tenen raó de ser però no fan miracles. I sobre el parlar a les plantes, compte que també té base científica. 

Escolteu-lo

Món Verd: la gespa artificial és realment sostenible?

Malgrat no requerir de reg i per tant estalviar aigua Edu Arnal ens recorda que la gespa artificial està feta de fibres plàstiques que tarden pocs anys en degradar-se i en molts casos van a parar al mar, fet que posa en dubte la sostenibilitat del producte. L’especialista en arbres ens ofereix alternatives per a qui tingui jardí a casa.

Escolteu-ho

Món verd amb Edu Arnal: els arbres tenen sentits, descobrim quins i aprenem com mantenir viva la Poinsètia

Sabíeu que els arbres veuen tot i no tenir ulls i senten tot i no tenir orelles? ens ho explica l’arbrista Edu Arnal, amant  i coneixedor dels arbres i que ens recorda que no només són éssers vius sinó que són organismes sensitius, en alguns casos més, fins i tot, que els humans. I per acabar, dos consells pràctics, un d’ells per evitar que se’ns mori la Poinsètia passat Nadal.

Escolteu-lo

Món verd amb Edu Arnal: “matem les plantes de casa per excés d’amor, les reguem massa”

Amb l’expert en arbres i plantes Edu Arnal analitzem la importància i el paper crucial que juguen les plantes en general a les nostres vides i com d’important és rodejar-se d’elles. Tenir-ne a casa però no sempre és fàcil, cal molta observació i compte! acostumem a regar-les en excès i per això moltes vegades moren abans d’hora. Aquest i altres consells pràctics amb Edu Arnal.

Escolteu-lo

Món verd amb Edu Arnal: per Nadal millor posar arbre natural i no cal que sigui un avet

Coincidint amb la fi de la cimera climàtica, la COP26, conversem amb l’arbrista Edu Arnal sobre la necessitat de tenir cura de l’arbrat que ens envolta i sobre la posició prioritària que l’estètica pren sobre els arbres i les plantes en general i com això afecta negativament al nostre entorn verd. I ja començant a pensar en el Nadal li preguntem a Edu Arnal si a l’hora de posar un arbre de Nadal a casa és millor optar per un de natural o bé un d’artificial que ens pugui durar molts anys. La resposta la té clara.

Escolteu-lo

Món verd amb Edu Arnal

Els espais verds ocuparan un espai fix a la nostra programació de la mà de l’arbrista Eduard Arnal. Amb ell analitzem el darrer estudi de l’Institut de Salut Global de Barcelona basat en les recomanacions de la OMS que conclou que es podrien evitar un miler de morts prematures incloent espais verds a les ciutats. Arnal ens explica també el funcionament dels arbres atès la darrera poda feta al ficus del passeig. 

Escolteu-lo