L’oposició força l’aprovació d’una moció per a la municipalització de les instal·lacions del CNS, i el govern apel·la a la responsabilitat política amb els acords del consorci i els informes dels habilitats
A un costat, tota l’oposició apostant per la anul·lació de la subhasta de les instal·lacions del Club Natació i la seva municipalització, entenent que la voluntat política pot evitar una pèrdua patrimonial irreparable. A l’altre, el govern que considera que no es tracta de voluntat política sinó de responsabilitat política amb els acords presos en el si del consorci del Club Natació Sitges, i amb els informes de la intervenció i la secretaria municipal que adverteixen de les responsabilitats patrimonials i fins i tot penals pels regidors si s’adopta un acord contrari a l’obligació prioritària de rescabalar el diner públic aportat a un consorci viciat des de l’inici. Junts per Sitges, amb el suport de Fets per Sitges, VOX i el Partit Popular, presentà ahir una moció d’urgència per a que l’Ajuntament suspengui el procediment de la subhasta de les instal·lacions del CNS -que hores d’ara està fixada en 2,4M€- i es municipalitzi l’equipament. Mònica Gallardo posà sobre la taula el concepte tècnic de ‘preu despreciable’ per a fonamentar la necessitat que el municipi no es deixi perdre unes instal·lacions que poden acabar mal venudes, més enllà del camí que pugui prendre el Club Natació com a entitat. En aquesta línia s’hi afegiren tots i cadascun dels grups de l’oposició, que forçaren l’aprovació d’aquesta moció que insta al govern a posar fil a l’agulla. Gallardo anuncià que si el govern no tramita la moció presentarà una denúncia per danys i perjudicis contra l’interès públic. Per la seva banda l’alcaldessa es reiterà en que no es pot fer marxa enrere en el procés de subhasta perquè respon a una decisió presa conjuntament en el si del consorci del Club Natació i prenent en consideració els informes de la secretaria i la intervenció municipal. L’alcaldessa va retreure a l’oposició que era molt fàcil parlar des de la seva posició, però que aquí ha de prevaldre la responsabilitat política sobre la voluntat que tindria tothom de salvar el club. A partir d’ara caldrà veure quin recorregut té aquesta moció, tenint en compte que l’objectiu que la motiva ha de ser avalat pels tècnics municipals, i fins avui els tècnics no ho han avalat sobre el paper.
Escolteu el debat sobre el CNS
El ple aprovà provisionalment la incorporació de nous topònims a carrers de Sitges situats a la zona de Santa Bàrbara, la Granja II i una petita peça de terreny al polígon industrial de les Pruelles. Amb la voluntat de continuar incorporant la presència de dones al nomenclàtor del municipi, el dictamen incorpora els noms de: Joaquima Caballol, Teresa Ferrer, Lolita Mirabent, Manuela Rosés, Rosa Muntané, Mercè Sanabre, Angeles Santos, i Balbina Sentís, en una llista en la qual també s’hi afegiran Rafael Casanova, Jaume Daví i Josep Artigas.
Escolteu el debat sobre el nomenclàtor
La sessió aprovà quatre mocions. ERC presentà la primera per a la recuperació de les funcions dels jutges de pau, que han perdut la capacitat de presidir cerimònies de casaments civils. El PSC-El Margalló en presentà dues, la primera d’elles per a la defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ davant l’avanç de l’extrema dreta, i la segona per a reforçar la freqüència dels autobusos entre Sitges i Barcelona, que acabà convertida en un debat sobre mobilitat arran de la situació viscuda els darrers dies. Finalment, també fou aprovada la que presentà Junts per Sitges a favor dels esports del mar i del suport als clubs nàutics.
Escolteu la moció sobre els jutjats de pau
Escolteu la moció sobre la defensa dels col·lectius LGTBIQ+
Escolteu la moció per a la defensa dels clubs nàutics
Escolteu la moció sobre el reforç del servei d’autobusos
Durant l’apartat de precs i preguntes del públic, va prendre la paraula el president de l’associació de paradistes del mercat municipal, Joan Silo. Visiblement indignat, Silo exposà l’angoixa que estan patint molts paradistes per la lentitud i l’incompliment en els terminis en la gestió del procediment de la futura licitació de les parades, tot afirmant que ‘la continuïtat del mercat perilla, i no és per culpa nostra’. El regidor Albert Oliver-Rodés va respondre que s’està fent tot el possible per donar suport als paradistes, i l’alcaldessa va reconèixer que si fos per ella ‘ara mateix signava per prorrogar’ però que en el seu dia la secretaria municipal no va contemplar la pròrroga perquè entenia que hi havia temps suficient per a preparar la licitació.
Escolteu els precs i preguntes dels grups polítics