Amb un pressupost de 250.000€, l’hospital planteja una reforma del celler per a dedicar-lo a l’envelliment de la malvasia i a centre d’interpretació.
Després de l’acord al qual la Fundació de l’Hospital de Sant Joan ha arribat amb la finca Viladellops per al conreu i elaboració de la malvasia de Sitges i els seus derivats, la institució es planteja trobar una sortida al celler. Conscient que no resultaria rendible recuperar-lo per a la producció de malvasia, l’administrador de l’hospital, Fernando Herraiz, ha comentat que la proposta passaria per a dedicar una part de l’espai a l’envelliment del producte -recuperant les venerables botes que encara romanen a l’empresa La Xermada de Pacs del Penedès- mentre que a la resta s’hi instal·laria un centre d’interpretació. El pressupost del projecte suma uns 250.000€ i la idea seria començar les obres l’any que ve. En un altre ordre de coses, Herraiz també ha comentat que a l’hospital encara li queden per pagar 2,5M€ de les obres de reforma de l’edifici, i que entre els debats de futur hi ha el de la professionalització de la gestió i el de trobar un ús als espais que fins avui eren ocupats per la comunitat de monges. La institució està ara centrada en impulsar el sistema d’atenció central a la persona, que suposa un canvi en les dinàmiques de treball del personal.