“Si em perdo, busqueu-me per Festa Major”. Un record per a Ramon Soler Fernández. En ‘Ramon de l’Eco’

En Ramon, de pendonista durant la FM de l’any passat

Fou la veu amb la qual finalitzaven les emissions durant els primers anys de Ràdio Maricel. Però això ara, és anècdota, com ho són tantes hores de tertúlies i converses durant un munt de matins radiofònics. Ahir va morir Ramon Soler, ex-president de la comissió de Festa Major, ex-president de Carnaval, pendonista de la Festa Major del 2017, i persona profundament implicada en una bona colla d’activitats de la vila, des del teatre al quinto, entre moltes altres. Volem compartir amb vosaltres dos records molt recents: el del seu paper com a feliç pendonista durant l’entrada de Sant Bartomeu del 2017, i l’entrevista que arran del seu nomenament li va fer Pitu Valera. Durant aquella entrevista, en Ramon va deixar anar la frase que millor defineix la seva passió de sempre: Si em perdo, busqueu-me per Festa Major.

Escolteu en Ramon

Claudia Sauret s’ha ficat entre les bambalines del Carnestoltes, i el resultat es pot veure al primer pis de la perfumeria Júlia en l’exposició “L’essència del moment”

Ha estat l’ombra del Carnestoltes, del doctor Pere Poma, de la colla trastos i de tots els qui ho han fet possible. I ha fet prop de 7000 fotografies, des de tots els angles i durant tots i cadascun dels moments del Carnaval que hem passat. Claudia Sauret n’ha escollit 16 per a exposar-les en una petita mostra al primer pis de la perfumeria Júlia que us convidem a visitar. Estarà oberta fins al 14 d’abril. Amb ella parlem d’aquesta intenssissima experiència, i de la seva vocació professional.

Escolteu-la

Carnaval 2018. Xavi Huete: “Ha estat la millor setmana de la meva vida”

Xavi Huete ha estat S.M.Carnestoltes

Té una llarguissima llista de moments inoblidables, des de la presentació a la colla fins a la connexió emocional amb el seu germà, que ha exercit el paper del doctor Pere Poma. Xavi Huete il·lusionava poder encarnar el personatge del Carnestoltes, i la realitat ha superat qualsevol previsió. Huerto’s i Trastos han acompanyat un Carnestoltes que, l’endemà del dimecres de cendra, confessa que ha viscut la millor setmana de la seva vida.

Escolteu-lo

Carnaval 2018. És l’hora de les valoracions. I són bones.

Escolteu la valoració d’Otilia Blanco dels Independents

Escolteu la valoració de Sandra Rubí de la comissió de Carnaval del Prado

Escolteu la valoració de Carme Artigas, presidenta del Prado

Escolteu les paraules d’Adaia Matas i Clara Elías, reines del Carnaval

Escolteu les paraules de David García, de la comissió de Carnaval del Retiro

Escolteu les paraules d’Elena Ferrer, presidenta del Retiro

Escolteu les paraules de Ramon Artigas, president de la comissió del Carnaval

Escolteu les paraules de Rosa Tubau, regidora de tradicions i festes

Carnaval 2018. El manifest de la verdura de la Vella Quaresma

La comitiva de la Vella Quaresma baix a mar, dirigint-se al Cap de la Vila

Us oferim el manifest de la verdura, que, com és tradició, pronuncià la Vella Quaresma al Cap de la Vila, una estona després de l’enterrament del Carnestoltes.

Escolteu-lo

Carnaval 2018. El Carnestoltes, és mort? Enterro i testament de Sa Majestat

El cos del Carnestoltes, i les veus de la crítica que llegiren el testament

I, quan la cerimònia semblava acabada, una figura cremant aparegué enmig de la foscor tot perdent-se en la llunyania perseguida pels membres de Huerto’s i Trastos…. Així acabà l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltes ahir al vespre a l’espigó de la Ribera. Us oferim el resum de la transmissió en directe de l’acte i del testament que varen llegir les essències de la crítica.

Escolteu la transmissió de l’enterrament

Escolteu el testament

Carnaval 2018. Un tastet de la cursa de llits de dissabte

El millor llit baixant el carrer Sant Pau

Us oferim un petit clip de video amb un tast de la cursa de llits d’aquest Carnaval al seu pas per la corba del carrer Sant Pau. Aquest any han participat 29 llits. El guanyador, amb un temps de 4 minuts 50″, ha estat el llit “Cama encantada”. El premi al millor llit ha estat pel llit “Inserxo”, la millor disfressa pel llit “Asterix” i la disfressa més simpàtica per la colla de “La verema”.

Carnaval 2018. El carrusel del Prado homenatja Jofre Vilà. Us oferim un resum dels darrers minuts de l’espectacle.

Us oferim un clip de video on es resumeixen els minuts finals de l’espectacle del Carrusel que ahir va tenir lloc al Casino Prado. Els minuts finals de la vetllada es dedicaren a homenatjar al creador de l’espectacle, Jofre Vilà, amb una intervenció inicial de Marina Albaladejo, seguida d’Ines Vilà i el número final amb Vinyet Sánchez de supervedette, en la interpretació de Formidable, la cançó commemorativa del centenari del Moulin Rouge de Paris.

Carnaval 2018. Sa Majestat Carnestoltes (amb el doctor Pere Poma d’amfitrió) obre el pot de les essències carnavaleres! Escolteu l’Arribo i el Predicot!

Sa Majestat Carnestoltes ja és aquí! I ha arribat acompanyat del doctor Pere Poma i de les quinze essències de Carnaval! La modista, el carrossaire, la maquilladora, el lluentó, el tractorista, la seguretat, el fotògraf, la música, la coreografia, el xató, l’alcohol, el confeti i el fardo i la ploma, que han mantingut una dura pugna durant l’Arribo.

Escolteu l’arribo sencer

Escolteu només el predicot

Escolteu la cançó de Sa Majestat Carnestoltes

Carnaval 2018. El Retiro continua apostant pel poder d’atracció de les rues i es mostra contrari a la possibilitat futura de tornar a reduir el nombre de carrosses. David Garcia es mostra contemporitzador davant la presència de Carnestoltes i Reina als jardins de l’entitat durant el concert del fardo que organitza Barraques.

Davant del progressiu canvi de model vers un Carnaval que aposta per omplir d’activitats tots els dies de la setmana, el Retiro -sense qüestionar aquest criteri- continua pensant que la millor carta de presentació de la festa segueixen essent les rues, i, en conseqüència, creu que qualsevol plantejament de futur que passi per una nova reducció del nombre de carrosses no hauria d’acceptar-se. Així s’ha expressat el president de la comissió de Carnaval retirista, David Garcia, tot fent un molt bon balanç dels canvis que es posaren en marxa l’any passat. I davant de la presència de Sa Majestat Carnestoltes i de la Reina del Carnaval durant el ball del fardo organitzat pel col·lectiu de barraques als jardins de l’entitat, Garcia s’ha mostrat contemporitzador, davant d’un context en el qual les noves generacions ho veuen tot des d’una perspectiva que, en el fons, beneficia al Carnaval en el seu conjunt.

Escolteu-lo

Carnaval 2018. Sandra Rubí creu que el carnaval del Prado està en un dels seus millors moments, i reconeix que algunes decisions difícils que es varen prendre l’any passat han deixat un bon aprenentatge a les colles.

L’any passat no va ser fàcil. La comissió de Carnaval del Prado va haver de prendre una decisió dràstica respecte una de les seves colles. Sandra Rubí reconeix un any després que tornaria a prendre-la, però a la vegada afirma que del mal moment n’ha sortit una presa de consciència més ferma sobre l’actitud que cal tenir al carrer. La comissió de Carnaval del Prado creu que l’entitat viu un dels seus millors moments, tant pel que fa a l’èxit de les activitats programades a la seva seu social, com per a la presència a les rues.

Escolteu-la 

l’Ajuntament plantejarà a la comissió de videovigilància l’ús de drons per a controlar el moviment de gent al passeig durant la celebració de les rues

L’Ajuntament de Sitges ha plantejat a la La Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància de Catalunya, l’ús d’un o dos drons per a poder controlar el moviment de gent durant la celebració de les rues de Carnaval a la zona del passeig de la Ribera. La petició està pendent d’aprovació demà dimecres per part d’aquesta comissió i, d’acceptar-se, suposarà que Sitges sigui pionera a Catalunya en l’ús d’aquests dispositius en l’espai urbà. L’alcalde, Miquel Forns, ha explicat que la institució ha plantejat la petició per a implementar el dispositiu de seguretat, tot aprofitant un canvi en la legislació que ho permet. Els drons en cap cas captarien imatges properes del públic, sinó que se situarien a una alçada des de la qual es podran visualitzar amb suficient perspectiva els moviments de la multitud d’espectadors a les rues. Aquesta seria la principal novetat d’enguany en un dispositiu de seguretat que afina protocols d’actuació tenint en compte els diferents canvis que s’han posat en pràctica en anteriors Carnavals. Els explica l’alcalde.

Escolteu-ho