Una corona, un taüt, i un cap de colla fent pam i pipa. La colla ‘1,2,3 i….’ impacta a l’hora de rebre el diploma de participació a la xatonada de cloenda del Retiro.

El foc de S.M.Aliguinho I ‘El Susodicho’

I el Carnestoltes S.M. Aliguinho I ‘El Susodicho’ ha estat…. Ricard Raventós. I així ho ha viscut.

En Ricard entrant al Retiro sobre una tractora

En Ricard no ha estat mai home de teatre. Aquest fuster de professió, carrossaire retirista de vocació no s’hagués cregut mai que arribaria a fer tot el que ha fet aquesta setmana. Entèn que hi ha coses que han pogut no agradar, però…. però el personatge ja ha cremat i creu que no cal donar més importància de la necessària a determinades coses.

Escolteu-lo

Vinyetdelmaris Guzmán Massó ha estat… Cristina Cañellas. I així ho ha viscut.

Darrera la reina cubana, hi ha el testimoni personal de Cristina Cañellas, que ha viscut la seva primera experiència artístico-teatral de la mà de Xis-Pun, amb un èxit esclatant al llarg de tota la setmana de Carnaval. Ens ho explica quan ja tot és història i record.

Escolteu-la

Entre el foc de l’enterro i les brases de les valoracions, nit (Quina nit!) de balanços

Nit de balanços a les entitats. I aquests balanços no us deixaran indiferent…

Otilia Blanco, presidenta dels independents pel Carnaval de Sitges, creu que al Carnaval només li falta retrobar els 3 minuts d’aturada de les colles davant del set de la televisió, i apostar, de nou, per una megafonia conjunta com es va fer anys enrere al Cap de la Vila.

Escolteu Otilia Blanco

Al Prado, intervingueren la presidenta Carme Artigas, el president de la comissió de Carnaval, Isaac Bielsa, i la vicepresidenta Sandra Rubí. L’entitat fa una excel·lent valoració de totes les activitats que ha programat durant la setmana de Carnaval, creu excessiva la pressa amb la qual han hagut d’anar les carrosses del Prado a les rues, i creu que el to del predicot de S.M.Carnestoltes no va ser l’adequat.

Escolteu Carme Artigas, Isaac Bielsa i Sandra Rubí

David García, president de la comissió de Carnaval de El Retiro, i Elena Ferré, presidenta de l’entitat, es mostraren molt crítics amb el president de la comissió, Ramon Artigas. Ferré també es mostrà dolguda per les referències del testament.

Escolteu David García i Elena Ferré

Al mateix Retiro, Ramon Artigas replicà les declaracions de David García i Elena Ferré, i la regidora Rosa Tubau defensà Artigas i el model de Carnaval que s’ha impulsat des de la comissió, i va criticar el to del predicot i del testament del Carnestoltes. Per la seva banda, l’alcalde Miquel Forns, plantejà un discurs més contemporitzador amb la necessitat que tothom remi en la mateixa direcció.

Escolteu Ramon Artigas, Rosa Tubau i Miquel Forns

Maica Díez i Cristina Cañellas, en representació de la colla de la Reina, Xis-Pun, i Joan Mas i Ricard Raventós, en representació d’Aliguinhos, la colla de S.M.Carnestoltes, també van agrair la setmana que han viscut i, en el cas d’Aliguinhos, vindicar la feina feta en una nit en la qual, segons en Joan hem rebut hòsties de tothom.

Escolteu els representants de la Reina i del Carnestoltes

El manifest de la verdura de la Vella Quaresma

Un any més, us oferim el manifest de la verdura de la Vella Quaresma, tal i com l’ha declamat al Cap de la Vila, un cop enterrat S.M.Carnestoltes.

Escolteu el manifest de la verdura

Testament de S.M.Carnestoltes Aliguinho I ‘El susodicho’

Us deixem el testament de S.M. Aliguinho I ‘El susodicho’ tal i com l’ha recitat ell mateix just abans de morir.

Escolteu el testament

I la Reina va entrar al Retiro… 32 anys després. I fou rebuda amb aplaudiments. I el món continua donant voltes.

Aquí la teniu!

L’Arribo i el predicot de S.M. Carnestoltes Aliguinho I ‘El susodicho’

Ha arribat S.M. Carnestoltes Aliguinho I El susodicho, i ho ha fet amb un espectacle on els colors i els valors han estat protagonistes. Us oferim la transmissió de l’Arribo i el Predicot, amb les entrevistes a peu de carrer a Sa Majestat i a la Reina del Carnaval. Bon Carnaval!

Escolteu la transmissió íntegra de l’Arribo i el Predicot

Escolteu només el Predicot

David García, president de la comissió de Carnaval del Retiro, entre l’entrada de la Reina i la ‘desconnexió’ amb la comissió.

Serà un Carnaval viscut, com sempre, amb intensitat. Però a ningú no se li escapa que El Retiro viurà un moment singular demà a la nit amb la presència de la Reina a la xatonada de dijous gras. Sense fer bullir l’olla més del necessari, el president de la comissió de Carnaval de l’entitat creu que, majoritàriament, la decisió de l’entitat ha estat ben rebuda. A l’altre costat de la balança, la sensació que la comissió presidida per Ramon Artigas no ha demostrat prou sensibilitat davant del paper de les entitats a la festa.

Escolteu-ho

Otilia Blanco, dels Independents del Carnaval, voldria una rua més llarga i que recuperi l’esperit que tenia el pas del Carnaval pel recorregut antic.

Amb 10 anys de presidenta, i per tant 10 anys a la comissió, Otilia Blanco, dels Independents del Carnaval de Sitges, creu que bona part del Carnaval d’avui respon bàsicament a l’evolució de la societat. Blanco valora molt positivament la incorporació de nous actes a la festa, però -seguint la sensació que han exposat de manera més o menys explícita els representants de les entitats- creu que la comissió no ha mostrat una excessiva empatia amb elles. Entre els desitjos, que la rua durés una mica més, i que la consolidació del recorregut permeti recuperar aquell esperit que es vivia, per exemple, travessant el carrer Bonaire.

Escolteu-la

Un helicòpter i un dron policial sobrevolaran Sitges per Carnaval

El Saló d’Or del Palau Maricel ha acollit la Junta local de seguretat del Carnaval 2019

El dispositiu de seguretat del Carnaval aquest any incorporarà un helicòpter que s’encarregarà de vetllar, sobretot, els barris i les urbanitzacions més allunyades, i també afegeix un dron que sobrevolarà el passeig durant la rua per tal d’enviar imatges al centre de control i inhibir altres possibles drons. Pel que fa al nombre d’agents enguany el dispositiu es reforça amb un total de nou cents agents entre professionals i voluntaris i es manté la fórmula d’incorporar auxiliars de seguretat privada a banda dels cossos de seguretat de mossos d’esquadra i policia municipal. Tot plegat en un any de consens entre ajuntament, comissió, entitats i cossos policials. Ho va explicar l’alcalde Miquel Forns en sortir de la Junta local de Seguretat de Carnaval que es va celebrar al saló d’Or del Palau Maricel.

Escolteu-lo