I aquí teniu el Carrusel del 2017, en un enregistrament de Vinyet Media

Enregistrat i editat per Sergi Molina, us enllacem el video publicat a YouTube per Vinyet Media, amb el Carrusel del 2017, dedicat als grans temes musicals de la història del cinema.

La inspectora en cap dels Mossos al Garraf, Rosa Gubianes, valora positivament el Carnaval d’enguany, creu que el full de ruta segueix conduïnt les rues a baix a mar i respon a les afirmacions de Carles Garcia.

La rua infantil de la disbauxa al seu pas per baix a mar

L’èxit del Carnaval és cosa de tots, afirma Rosa Gubianes, inspectora en cap dels Mossos d’Esquadra al Garraf, però a la vegada no deixa de dir que el full de ruta de seguretat ha de tendir vers un ideal que no és altre que plantejar les rues per baix a mar. Gubianes ha volgut valorar els esforços que han fet entitats i comissió per a adaptar-se als requeriments dels cossos de seguretat, i li han sabut greu les declaracions que el president de la comissió de Carnaval, Carles Garcia, va efectuar a la nostra emissora el passat 7 de març, quan va exposar situacions de risc durant les quals hagués volgut tenir a prop els cossos de seguretat.

Escolteu-la

Vinyet Media us presenta la rua com mai no l’heu vista

Produït pels alumnes de l’IES Vinyet us presentem un clip de video on la rua infantil de la Disbauxa és vista des de la carrossa de S.M.Carnestoltes. Gaudiu-lo!. El video ha estat gravat i editat per Sergi Molina.

Trobareu un bon grapat de videos sobre el Carnaval d’enguany al canal Vinyet Media de YouTube.

Gaudeix la festa. A voltes amb el Carnaval, passat el Carnaval

Amb Txatxi Gómez conversem sobre alguns dels moments que ens ha deixat el Carnaval d’enguany, i si cal ser molt ortodox o no amb la tradició a l’hora de fer-ne sàtira.

Escolteu-ho

Carles García fa balanç, entre roses i alguna espina.

El president de la comissió de Carnaval, Carles Garcia, ha fet balanç dels quatre anys de gestió al front de la comissió, agraïnt la feina d’entitats, membres de les colles, regidoria, tècnics i Ajuntament, però deixant, a la vegada, algunes reflexions molt explícites sobre el paper dels cossos de seguretat. Garcia afirma que no creu que el criteri dels mossos de mantenir-se fora del circuit de les rues sigui el més adient davant de situacions preocupants que s’han viscut, i es mostra decebut davant la resposta dels cossos de seguretat als esforços que han fet comissió, entitats, colles i Ajuntament per adaptar-se als requeriments que se’ls ha demanat.

Escolteu-lo

L’hora dels balanços: Coincidència entre entitats, comissió i Ajuntament a l’hora de defensar el recorregut d’enguany davant dels cossos de seguretat. Carles Garcia marxa entre les felicitacions de tothom, però encara queda feina pendent.

Carles Garcia durant el seu discurs de comiat al Retiro

Per primera vegada en els darrers anys, les tres entitats del Carnaval de Sitges, la comissió organitzadora de la festa i l’Ajuntament coincideixen en defensar el nou recorregut que s’ha posat en pràctica enguany, davant la tesi dels cossos de seguretat de portar la integritat de les rues -infantils i grans- a baix a mar. Aquesta és una de les conclusions fonamentals a les quals s’arriba l’endemà d’haver finalitzat el Carnaval del 2017. Després de quatre anys en el càrrec, el president de la comissió de Carnaval, Carles Garcia, marxa entre felicitacions col·lectives, però fent una exhortació a oblidar qualsevol referència a que el passat fou millor, i a tenir cintura per a poder afrontar els canvis sense tantes tensions. Finalment, l’alcalde Miquel Forns apuntà un dels temes en els quals pensa treballar l’Ajuntament a partir d’ara. I ho féu a partir d’una situació d’emergència de salut molt greu, que es va viure a l’hospital de campanya diumenge a la nit, i sobre la qual es plantejaven els pitjors pronòstics possibles. Aquest fet propicià, segons l’alcalde, que s’hagués de prendre una mesura dràstica que no tothom ha entès però que ha de fer reflexionar sobre el treball que cal emprendre per a conscienciar sobre les responsabilitats individuals i col·lectives que cal tenir ben assumides en una festa que mou multituds.

Otilia Blanco, la presidenta del Carnaval dels Independents, ha fet una valoració molt positiva del Carnaval d’enguany.

Escolteu Otilia Blanco

Sandra Rubí, presidenta de la comissió del Carnaval del Prado, defensà ahir que l’entitat havia confiat sempre en el recorregut que s’ha pogut plantejar enguany, confessà que s’ha hagut de prendre una decisió molt difícil, i demanà la unió de totes les entitats per a fer el Carnaval que Sitges mereix.

Escolteu Sandra Rubí

Per la seva banda, el president del Prado, Isaac Bielsa, reivindicà el paper de l’entitat dins del Carnaval, com a impulsora d’iniciatives que ha seguit el Retiro i n’elogià la capacitat d’adaptar-se als canvis.

Escolteu Isaac Bielsa

El president de la comissió de Carnaval del Retiro, David Garcia, demanà a les autoritats que no es facin més canvis, després de valorar molt positivament l’experiència d’enguany, va elogiar la tasca dels cossos de seguretat durant les rues, i felicità Carles Garcia per haver desenvolupat una tasca molt difícil.

Escolteu David Garcia

Per la seva banda, elena Ferré, presidenta del Retiro, evocà la tensió viscuda amb el president de la comissió de Carnaval en anteriors nits de dimecres de cendra, tot felicitant Carles Garcia i desitjant-li sort en el futur.

Escolteu Elena Ferré

El president de la comissió de carnaval s’acomiadà llegint un discurs on no hi faltà una reflexió sobre el valor que ha tingut l’esforç de tothom per a que el Carnaval tiri endavant, i demanà cintura a les entitats per a enfrontar-se al que vingui amb l’objectiu de millorar la festa.

Escolteu Carles Garcia

La regidora de cultura, tradicions i festes valorà molt el paper de la comissió i del seu president, davant la feinada que ha tingut aquests anys.

Escolteu Rosa Tubau

L’alcalde Miquel Forns recordà als presents que han de veure a la comissió com a una aliada per als seus objectius, i apuntà deures de cara al futur, entre ells el de la conscienciació de la responsabilitat que cal assumir a titol individual i col·lectiu davant de conductes que poden perjudicar molt al desenvolupament de la festa.

Escolteu Miquel Forns

Finalment, aquí teniu els discursos d’agraïment de la reina infantil i de la reina del Carnaval de Sitges. Sara i Eva es mostraren felices i emocionades la nit de dimecres de cendra.

Escolteu Eva Vilà i Sara Al Mouhani

I el Carnestoltes ha estat…. Rafel Ferrer Ill

Les vivències d’un sitgetà il·lusionat en ser Carnestoltes des que era petit. Rafel Ferrer Ill ha encarnat a Archangelus Granuja Coronatus III de totes les festes Carnestoltes I, i ens explica com ho ha viscut.

Escolteu-lo

L’enterro de Sa Majestat Carnestoltes Archangelus Granuja Coronatus III de totes les festes Carnestoltes I

El Carnestoltes davant del notari (Foto: Sitges Actiu)

Probablement, ha estat l’enterrament més llarg i el testament (o no testament perquè el Carnestoltes no tenia previst morir) més curt dels darrers anys. Sa Majestat Carnestoltes Archangelus Granuja Coronatus III de totes les festes Carnestoltes I es va acomiadar ahir dels sitgetans, després d’un estira i arronsa amb un notari vilanoví, muy amigo de Nieves y veraneante en Ibiza, que li portava la mala nova que havia de morir en dimecres de cendra, quan per a ell continuava essent el setè dia de Carnaval. Us oferim la transmissió íntegra de l’enterrament, i el moment concret de la presència del Carnestoltes i la lectura del seu testament.

Escolteu la transmissió de l’enterrament

Escolteu el moment de la lectura del testament

El manifest de la verdura de la Vella Quaresma

Us oferim el manifest de la verdura, tal i com va ser llegit ahir per la Vella Quaresma al Cap de la Vila.

Escolteu-lo

Així sí. Carles Garcia, president de la comissió de Carnaval, fa un balanç positiu de la rua de la Disbauxa

Amb la prudència que imposa que hagin passat poques hores per a ponderar opinions, el president de la comissió de Carnaval, Carles García, ha valorat molt positivament les sensacions generals que ha deixat la rua de la Disbauxa d’aquest Carnaval del 2017, i ha atribuït bona part d’aquesta satisfacció al nou recorregut, a l’horari d’inici -que va mantenir molt de públic familiar pendent de la celebració- i, sobretot, a la feina de les entitats i de les colles per a que tot sortís el millor possible, després de tantes setmanes de tensió. La rua va anar molt més lleugera que l’any passat al seu pas pel set de la televisió, es va trobar amb gran quantitat de públic durant tot el recorregut, i no varen produïr-se problemes destacables que afectessin a colles o carrosses. De cara a la rua de l’Extermini, el president de la comissió creu que cal millorar els accessos, tant pel que fa referència al trànsit per les portes de les tanques de seguretat com al dels veïns dels carrers per on passa la rua, i acabar d’afinar el ja de per si bon ritme que portà la rua ahir.

Escolteu-lo

10 minuts amb l’esbojarrada cursa de llits!

El moment culminant de l’Arribo des del Baluard