El Gremi d’hostaleria demana replantejar el pla d’usos i l’Ajuntament demana al Gremi una defensa més oberta en públic del model turístic
Us oferim el resum de l’edició d’enguany del sopar de l’agremiat, durant el qual el Gremi d’Hostaleria i l’Ajuntament fan balanç de l’any que acaba i exposen les actuacions de cara el 2015. El Gremi va valorar molt positivament el descens de les denúncies relacionades amb problemes de seguretat, i va demanar un debat profund sobre la problemàtica de la convivència veïnal amb els negocis d’oci i restauració. El president de l’entitat, Joan Anton Matas, va defensar que no es pot parlar de turisme de qualitat, sinó que la vila ja té un model turístic consolidat des de fa més d’un segle i demanà que es pugui treballar en un projecte de regeneració de platges definitiu, així com una rebaixa del coeficient multiplicador de l’IBI i el replantejament del pla d’usos. Per la seva banda, l’alcalde Miquel Forns agraí el paper de mitjancer que l’entitat ha fet entre veïns i negocis, però va demanar al gremi un posicionament públic més ferm en la defensa del desenvolupament de l’activitat turística davant de la ciutadania que n’és reàcia. Forns, que va lamentar la publicació de la llista dels 36 establiments que la plataforma Salvem Sitges vol que siguin inspeccionats, va garantir que el govern continuarà invertint en promoció turística després d’haver saldat el deute de més de 400.000€ de l’agència de turisme.
Escoltareu, per aquest ordre, els parlaments d’autoritats i premiats: Antoni Alemany (president del Club de Tast), Valen Mongay i Antoni Rafecas (Tastets de l’any 2014), Lucrecia (amiga predilecta del Gremi d’Hostaleria), Joan Anton Matas (president del Gremi d’Hostaleria), Marian Muro (directora general de turisme) i l’alcalde Miquel Forns.