El matí amb nosaltres / A Cel Obert - Radio Maricel
07/11/2025

Les prospeccions del Georadar al subsol del Vinyet apunten a l’existència d’antigues edificacions cristianes. En parlem amb Joan Garcia Targa

Ahir el santuari del Vinyet va rebre la visita dels tècnics especialitzats en l'ús del Georadar, un dispositiu que permet analitzar el subsol amb una metodologia semblant a una ressonància magnètica en l'àmbit mèdic. Del resultat en sortirà un mapa estratificat en tres dimensions que caldrà que els experts interpretin, i a partir d'aquí decidir com procedir. De moment, sembla que especialment la zona de l'entrada de l'ermita a mà dreta ha generat dades interessants. N'hem parlat de tot plegat amb Joan Garcia Targa.
07/11/2025

La sarna es dispara entre els joves. Us expliquem com detectar-la i com actuar

És una malaltia parasitària causada per un àcar i molt molt contagiosa. Aquest fet i la manera com els joves es relacionen avui en dia ha estat el punt d'inflexió perquè els casos de sarna s'hagin disparat sobretot entre la població més jove. Acostuma a afectar a les mans, entre els dits, als peus però també als colzes, melic o engonals i es transmet per contacte directe i perllongat amb la pell d'una persona afectada o amb teixits que hagi utilitzat recentment (llençols, tovalloles o roba). El CAP de Sitges ha detectat que darrerament el nombre d'afectats s'ha incrementat i tot i que el tractament és eficaç i passa per l'aplicació d'una crema i desparasitar bé tota la roba i objectes que hagin estat en contacte amb la persona no sempre es realitza amb la suficient rigorositat fet que provoca que l'àcar de la sarna no s'acabi d'eradicar. Ens ho explica la infermera i adjunta a direcció del CAP, Consol Delmàs.
07/11/2025

Vinyet Panyella, ambaixadora de la 11a Setmana de la Malvasia, demana la recuperació del celler de Can Falç alhora que reivindica el paper patrimonial dels cellers

Aquesta setmana és la festa major de la Malvasia i aquest any se centra en la vinculació d'aquesta varietat de raïm sitgetà amb l'art. Vinyet Panyella n'és l'ambaixadora de la 11a Setmana de la Malvasia i ahir en l'acte d'inauguració va reivindicar la Malvasia com a patrimoni immaterial on destacà el paper de tres cellers sitgetans el Celler de l'Hospital, Can Llopis i Can Falç del que va demanar-ne la recuperació i en va lamentar el seu estat "ruinós". L'acte va començar amb les intervencions de Mireia Rossell, patrona de la Fundació de l'Hospital Sant Joan Baptista i Alba Gràcia, coordinadora del Centre d'Interpretació de la Malvasia, ens organitzador de la setmana que comptarà amb deu dies de tastos, maridatges i jornades lúdiques i pedagògiques. El regidor de cultura Albert Oliver-Rodès va cloure l'acte que va tenir com a principal protagonista l'ambaixadora, l'escriptora Vinyet Panyella.
06/11/2025

Món Verd amb Edu Arnal: “no és veritat que tenim massa bosc, el que tenim és molta massa forestal”

Té massa bosc Catalunya? en parlem amb Edu Arnal d'aquesta qüestió que és molt més complexa del que sembla. D'entrada Arnal diferencia entre bosc i massa forestal de la que en Catalunya en té dues terceres parts. Bosc implica un ecosistema complex i gestionat de manera autosuficient que no és en cap cas majoritari al país, del que sí que n'hi ha molt és de massa forestal (arbres joves molt susceptibles de ser cremats, sotabosc, etc.). Aquesta massa forestal necessita principalment de gestió, que entre d'altres hauria d'incloure, segons Arnal, en l'augment del suport al món rural. Coincidint amb que és temporada de bolets amb Edu Arnal descobrim també la importància de la terra per a que creixin bolets, d'aquí que els trobem sobretot en zones poc trepitjades.
06/11/2025

Servatius Boosten és “l’holandès”, el propietari del Xalet de la Casa Nova del Parc del Garraf

Va arribar fa 25 anys a Sitges i junt amb la seva dona van decidir comprar un terreny al Parc del Garraf amb dues cases en runes, el Xalet de la Casa Nova que van remodelar i on hi van viure durant prop de cinc anys amb els seus fills i que des de fa uns anys es lloga, sobretot a turisme estranger, i la Casa Nova, que després d'un llarg periple de permisos ara estan reconstruïnt per fer-hi habitatge de turisme rural i on en Servatius i la seva dona tenen previst traslladar-se a viure-hi aquest mateix desembre. Avui conversem amb l'holandès, tal com el coneixen popularment els habituals de la zona, un amant de la natura i sobretot un amant del Parc del Garraf.
06/11/2025

Un any més, torna el sopar de l’associació Goodbites a benefici de la fundació Vicente Ferrer

El proper 21 de novembre, al restaurant Pic-Nic, l'associació Goodbites organitza una nova edició del sopar solidari a benefici dels projectes que la fundació Vicente Ferrer té a la India i a d'altres països de l'entorn. Amb Jaume Jornet hem parlat de la iniciativa. Us hi podeu apuntar a través del web de Goodbites.
06/11/2025

Avui comença l’11a setmana de la malvasia, dedicada a la relació de la varietat de raïm amb les diferents disciplines artístiques

Amb el discurs inaugural de l'ambaixadora de la setmana, Vinyet Panyella, avui comença l'11a setmana de la malvasia, que, fins al proper 16 de novembre, oferirà un seguit de tastos, maridatges, jornades pedagògiques i professionals al voltant de la relació de la varietat de raïm autòctona amb el món de les arts. Tot el programa de la setmana el podeu consultar aquí. N'hem parlat amb Alba Gràcia, coordinadora del Centre d'Interpretació de la Malvasia, en un any especialment bo, tenint en compte que la malvasia dolça de l'any 2015 -que podeu trobar a la botiga del centre i en els establiments especialitzats- ha merescut la medalla d'or al concurs mundial de Brusel·les.
05/11/2025

Manel Rodríguez, 50 anys de cambrer al Mare Nostrum

S'acaba de jubilar però és un cambrer d'ofici, va arribar al restaurant Mare Nostrum a provar i s'hi va quedar prop de cinquanta anys en la que considera ha estat una escola d'aprenentatge i alhora una família. Conversem amb en Manel Rodríguez sobre la seva trajectòria al restaurant, sobre l'anecdotari viscut que passa, entre d'altres, per haver servit el president Tarradelles, el director de cine Quentin Tarantino o l'actriu Scarlett Johanson. La clau de l'èxit del bon cambrer és segons ell voler aprendre i estar allà on t'ho permetin fer, posar-hi ganes i mirar de mai dir que no al client. Ara li toca el temps de jubilació que assegura dedicarà en exclusiva a gaudir de Sitges i de la vida amb la seva dona, i perquè no participar de festes com el Carnaval o la Festa Major que mai fins ara havia pogut fer.
05/11/2025

Nacho Rubí defensa que si fos pel tarannà de la negociació amb Albert Oliver-Rodés, Fets x Sitges hagués pogut donar suport a les ordenances fiscals

I el vot favorable hagués permès la seva aprovació -amb el vot de qualitat de l'alcaldessa- i, en conseqüència, la de la nova taxa d'escombraries. Així ho afirma el portaveu de Fets x Sitges, Nacho Rubí, que també deixa clar que la negociació de la licitació del nou contracte de neteja són figues d'un altre paner, entre d'altres coses perquè la formació va posar sobre la taula la destitució del tècnic de l'àrea, i del regidor Jaume Monasterio i de la regidora Cristina Guiu. Rubí també ha estat crític amb la postura de bona part de l'oposició quan sol·licità l'ajornament del debat del contracte de neteja per manca de temps i d'informació, perquè considera que ja fa un any que el govern va exposar als grups polítics les línies bàsiques del nou contracte. Sobre la situació del Club de Mar, el portaveu de Fets s'ha reiterat en la conversa que va mantenir el juny del 2023 amb el cap de la demarcació de costes, Diego Fernández, quan li va dir que Kansas, Pic-Nic, Club de Mar i piscina Maria Teresa anirien a terra, però que estava obert a proposar a Madrid una solució plantejada conjuntament amb l'Ajuntament de Sitges, de la qual no se'n va parlar més.
05/11/2025

L’artista Helena Ceva busca una dona que havia tingut un bar a Sitges, l’ajudem?

Busca la dona que havia regentat el bar Pita Sitges al carrer Sant Pere, 3 i la busca per donar-li les gràcies. Aquesta és la història d'una artista, Helena Ceva, que s'ha fet viral gràcies a les seves escultures en 3D fetes amb xapes d'ampolles reciclades, una disciplina que precisament va descobrir gràcies a aquesta dona del bar Pita Sitges. És per aquest motiu que ara la busca, vol agraïr-li el gest que l'ha fet reconeguda i que li ha permès dedicar-se amb intensitat a la seva obra. Escolteu la història de mà d'Helena Ceva.
04/11/2025

La Fragata reconegut amb el Premi de la Gastronomia del Garraf

Fa dos anys que la Marian Soto s'ha posat al capdavant del negoci familiar, el restaurant La Fragata, junt amb el seu germà Alberto i des d'aleshores no han parat de rebre reconeixements d'àmbit local i comarcal com el darrer Premi de la Gastronomia del Garraf. Hem conversat amb ella sobre el restaurant en el que ha crescut i que ara dirigeix, ella principalment als fogons mirant de mantenir la cuina tradicional i de proximitat pròpia del segell de La Fragata amb tocs de creativitat. L'èxit passa per un bon producte, una bona cuina i un bon servei al que assegura mira de cuidar i tractar com una família. L'objectiu és no perdre la clientela fidel i aconseguir que cada cop més sitgetans entrin i tastin els seus plats.
04/11/2025

Emilio Huete: “la meva intenció, malgrat he rebut ofertes molt importants, sempre ha estat salvar la natació de competició a Sitges”

Amb Emilio Huete i Nacho Garcia, entrenador i president, respectivament, del recent creat Club Esportiu Aquàtic Sitges, hem pogut parlar de com la natació sitgetana ha viscut els darrers anys del Club Natació Sitges. A dia d'avui, i esperant poder tornar a les instal.lacions de Vallpineda, els prop de 50 nedadors del club estan entrenant en dos carrers de la piscina municipal.
04/11/2025

‘Una vida en una habitación’, el reportatge d’Anna Grimau que exposa el drama dels qui han perdut o cerquen casa i han acabat d’inquilins o propietaris d’una habitació

'Vivir en una habitación no es vivir' afirma l'arquitecte Joan Alvarez, tot fent referència a la pràctica de dividir els pisos en habitacions per a ser llogades, i fins i tot comprades, utilitzant els serveis comuns de cuina o lavabo... La realitat del mercat immobiliari, sobretot a les grans capitals i a poblacions d'especial interés, ha portat a molts ciutadans a viure, o malviure, en habitacions a preus equiparables al preu que valia llogar tot un pis fa anys. La periodista sitgetana Anna Grimau, al costat de Sara Boldú, ha recollit el testimoni de moltes persones que, o bé han perdut la casa i l'economia no els ha permès accedir al lloguer o la compra d'una nova vivenda, o a joves i professionals liberals que no troben la manera de poder accedir a una vivenda pròpia. El reportatge exposa el cas d'un jove que ha acabat comprant una habitació per 50.000€... N'hem parlat amb Anna Grimau. Podeu veure 'Una vida en una habitación' en aquest enllaç.
Resum de privadesa

Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema al teu navegador i realitza funcions tals com reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.