Arxius de Actes públics - Radio Maricel
25/11/2022

El 25N a Sitges. En el que portem d’any 26 dones han denunciat patir violència masclista a la vila.

Una cinquantena de persones s'han aplegat a la plaça de l'Ajuntament en suport a la lluita contra la violència envers les dones. L'acte ha comptat amb Les Veïnes que en un registre molt diferent al que ens tenen acostumats han representat totes i cada un dels diferents tipus de violències que pateixen les dones.
25/11/2022

L’Associació Digital de Sitges, premi Trinitat Catasús, August Bover ploma d’or i L’associació teatral ‘Els pastorets’ distinció especial de l’Ajuntament. Escolteu la Nit de Premis Sitges 2022

Us oferim, íntegra, la gala de la Nit de Premis Sitges 2022, celebrada ahir al teatre Prado. Conduïda per Jordina Biosca, durant la vetllada es van entregar els següents guardons:
23/11/2022

El Gremi afirma que ha estat un any molt bo, però que cal ‘un canvi de polítiques per recuperar Sitges’

Ahir es va celebrar a l'hotel Calipolis la 3a edició de la Nit del Turisme, la darrera de l'actual legislatura. Per tant, els balanços del president del Gremi i de l'alcaldessa eren especialment esperats. Oskar Stober considera que s'ha viscut un 2022 molt bo, però que és imprescindible un canvi de polítiques per recuperar Sitges.
21/11/2022

Manifest del dia mundial de la infància

Us oferim la lectura del manifest del dia mundial de la infància, tal i com el varen llegir el passat divendres els nens i nenes del consell d'infants, en el decurs de la festa que es va celebrar a la plaça Catalunya.
16/11/2022

Primer tast de la Malvasia de Mar, afectada per l’alta temperatura del mar d’aquest estiu

El passat mes de juny es van submergir 504 ampolles de Blanc Subur en aigües de Port de Sitges, l'extracció es farà cap al mes de maig però ara se n'ha extret una vintena per fer un primer tast i analitzar el primer pas de l'envelliment d'aquest vi al fons del mar.
15/11/2022

La setmana de l’Art a Catalunya també passarà per Sitges

El gremi de les galeries d'art de Catalunya impulsa, per segon any consecutiu, la 'Setmana de l'Art', un esdeveniment cultural que vol apropar les arts visuals al conjunt de la ciutadania, afavorir la col·laboració entre galeries i museus, i proposar una celebració transversal i participativa amb 80 activitats arreu del país, que van des de les visites guiades a tallers, rutes a peu o en autobús i inauguracions.
07/11/2022

La malvasia viu un moment dolç, però els senglars s’han cruspit tot el raïm de la vinya d’Aiguadolç. Alba Gràcia ens presenta la setmana de la malvasia

Dijous comença la 8a edició de la Setmana de la malvasia de Sitges en un moment especialment dolç per la varietat, atès que ja arriben a 35 els cellers que elaboren productes a partir de la Malvasia de Sitges, i tots estaran representats al llarg dels 10 dies que durarà l'esdeveniment. Enguany, a més, està prevista l'arribada com a convidats d'una delegació de productors de Monembasia.
03/11/2022

Rafael Font i Farran, la història d’un idealista revolucionari explicada pel seu fill

Avui a les 7 del vespre al mercat vell es presenta: 'Rafael Font i Farran, vida d'un revolucionari', la biografia que ha escrit el seu fill, Rafael Font Vaillant a partir de tres textos autobiogràfics que el seu pare guardava com a embrió d'una autobiografia que mai no va arribar a editar-se.
27/10/2022

Ple d’octubre: S’aprova el fons d’habitatges d’inclusió social, i la sessió porta bones notícies pel Golf Terramar i l’Escola Pia, i molta incertesa pel Natació

Sitges comença a posar en marxa una bossa d'habitatges d'inclusió social que tindrà, d'entrada, els 8 habitatges de la reforma de les antigues cases dels mestres, i 2 més que corresponen a les promocions de vivenda pública ja construïda. El ple municipal va aprovar inicialment ahir l'establiment d'aquest servei i el seu reglament regulador que, segons la regidora Júlia Vigó, abordarà les situacions de desnonament, sensellarisme, violència domèstica i similars, que s'hagin de resoldre amb urgència i que demanin un suport socioeducatiu i un acompanyament de l'àrea de serveis socials.
25/10/2022

Torna el festival ‘Creativeconnexions’ amb més de 60 artistes

Dijous torna el festival de les arts irlandès a Catalunya, Creative Connexions, amb prop de 60 artistes convidats. La d'aquest any ha estat una edició difícil d'organitzar. El preu dels bitllets d'avió i les despeses de desplaçament han encarit molt el pressupost del certamen, però malgrat tot el programa d'activitats és molt intens, i abasta des de propostes de pagament a actuacions de carrer o en establiments de restauració.
22/10/2022

Sitges homenatja a Ramon Soler

Us oferim, íntegre, l'acte de record i homenatge a Ramon Soler, que s'ha celebrat aquest matí al parc de Can Bóta. Les primeres paraules han estat d'Isidre Gómez, i a continuació Mònica Gallardo, pregonera del 2005, ha fet la glossa a l'homenatjat. Seguidament, els grallers Marcets han interpretat el toc de matinades i han acompanyat el ball de cabeçuts -amb la figura del Patufet-, per donar pas a la colla Vella de diables, a la Jove de Sitges, acompanyada de membres de l'escola de grallers, i les intervencions de Modesto Caballero i Alba Gracia.
20/10/2022

La Jove persegueix el primer 4 de 8 post pandèmic

Demà divendres a les 21h hi haurà el darrer assaig de cara a la XXXa diada de la colla de dissabte a les 18h. Un assais especial al qual la colla convida a tots els qui vulguin acompanyar-la en la vigília d'una diada que s'espera amb expectació. La colla té molt a punt un nou 4 de 8. El darrer es va viure l’any 2019, i ara hi ha moltes ganes de retrobar les emocions pre-pandèmiques. En qualsevol cas, passi el que passi, Jordi Dólera, president de la Jove, creu que el balanç de la temporada ja és excel·lent avui. Amb ell n'hem parlat.
18/10/2022

El cap de setmana torna el 48h Open House, amb una vindicació dels oficis

El proper cap de setmana Sitges viurà, al costat de Badalona, Barcelona, l'Hospitalet, Sant Joan Despí, Santa Coloma i Vilassar de Dalt, una nova edició del 48h Open House, el festival d'arquitectura que ofereix l'oportunitat de visitar edificis emblemàtics públics o privats en visites comentades. Ja s'han exhaurit les inscripcions per realitzar la visita a l'autòdrom i als itineraris olor de most, i Sitges antic, però l'entrada serà lliure a la resta d'espais: la biblioteca Santiago Rusiñol, l'hotel el Xalet, la masia Can Milá, el mercat vell, el museu Cau Ferrat i el palau Maricel, la fundació Stämpfli, el CIM, l'hospital de Sant Joan i la casa Josep Planes i Robert. N'hem parlat amb la comissària Alba López.
18/10/2022

Reconeixement municipal a l’esforç dels nouvinguts

La gran majoria han dedicat 120 hores a formar-se en diferents àmbits, ho han fet de manera voluntària i per interès i un cop assolits els coneixements l'Ajuntament els ha fet entrega dels diplomes i certificats acreditatius que més enllà del valor formatiu tenen un valor emocional i d'implicació d'aquestes persones que en la gran majoria arrosseguen històries de vida difícils i doloroses.
17/10/2022

Dissabte, al parc de Can Bóta, homenatge a Ramon Soler. En Jordi Cubillos ens dóna els detalls de la celebració

Es vol que sigui un homenatge, però, sobretot, es vol que sigui una festa. Dissabte vinent el parc de Can Bóta viurà l'homenatge a Ramon Soler, que va partir d'una idea dels seus companys/amics de comissió l'any 2019, que es va estroncar arran de la pandèmia i que enguany s'ha recuperat amb el suport de l'Ajuntament i de particulars, entitats i associacions que hi han volgut participar. Amb Jordi Cubillos hem comentat tots els detalls de la celebració, menys els que formen part de les sorpreses que també es viuran dissabte.