Entrevistes - Radio Maricel
18/11/2025

La premiada autoficció ‘El Gegant del Pi’ de Pau Vinyals arriba a l’Escorxador

És un monòleg d'autoficció amb el que gira des de fa quatre anys i en el que a partir d'una realitat pròpia com és la de tenir un avi franquista, reflexiona sobre el pes de la memòria en l'individu i el conflicte de conviure entre ideologies i pensaments contraris i contraposats i sobre la necessitat de parlar-ne. N'hem parlat amb Pau Vinyals, actor i creador d' 'El Gegant del Pi', obra amb la que gira des de fa quatre anys i que ha rebut el Premi de la Crítica a millor obra de petit format.
18/11/2025

Recuperar la Penya Barcelonista de Sitges a les portes del seu 50è aniversari. Aquest és l’objectiu de la nova junta que encapçala Alfred Ruiz

Amb Alfred Ruiz, nou president de la Penya Barcelonista de Sitges, i els membres de la junta Guillem Escolà i Josep Aracil parlem de la situació de la penya a les portes del seu 50è aniversari. Més enllà de poder celebrar els seus 50 anys, la nova junta té com a gran objectiu recuperar i revitalitzar la penya a través d'algunes accions com la d'actualitzar el cens de socis o poder disposar d'un local. De cara al 50è aniversari, la Penya Barcelonista espera poder celebrar un acte central a finals del mes de juliol de l'any que ve o la confecció de la catifa i l'altar del Cap de la Vila per al Corpus vinent.
12/11/2025

Escumes de Sitges, el dolç souvenir sitgetà recuperat per tres argentins enamorats de Sitges

Javier Belay, Mariano Pauplys i Pedro Sensini són tres amics argentins que fa set anys que viuen a Sitges i que en poc més de tres mesos han tirat endavant el projecte de recuperar les Escumes de Sitges, un dolç tradicional originari de la pastisseria L'Estrella, del carrer Major. La curiositat els va portar a investigar sobre aquesta galeta de merenga seca i ametlles fins al punt de voler-la reproduir per als sitgetans com a manera de retornar la bona acollida que asseguren que la vila els ha ofert. Dit i fet, amb l'aval de veïnes sitgetanes de tota la vida que els van fer els tastos inicials ja es poden trobar Escumes de Sitges a diferents establiments locals i també als hotels que accepten de grat el producte en tant que souvenir i record per als visitants. Parlem d'Escumes de Sitges i de l'amor per Sitges que aquests tres argentins han convertit en dolç.
12/11/2025

La botiga Zappa celebra 50 anys promovent l’atenció personalitzada i el consum conscient

Marina Nadal tenia 18 anys quan va comprar l'establiment junt amb el seu home i poc pensava aleshores que cinquanta anys més tard celebraria el mig segle de vida de la botiga. Zappa, en la cantonada del Passeig de la Ribera amb el carrer Bassa Rodona es manté amb èxit oferint moda amb una atenció personalitzada, una manera de ser que no ha variat amb el pas del temps tot i moure's contracorrent en un entorn de consum descontrolat i més banal. Amb Marina Nadal conversem sobre la vida i la feina a la botiga, sobre el Sitges d'ara i d'abans i sobre la responsabilitat d'educar la clientela en matèria de consum.
11/11/2025

El Consorci per a la normalització lingüística inicia un pla d’accions formatives i de sensibilització per a l’ús del català a comerços i establiments d’hostaleria

L'oficina de català de Sitges, del Centre de Normalització Lingüística de l'Alt Penedès i el Garraf, i la regidoria de promoció econòmica de l'Ajuntament, posaran en marxa el pla Ofercat que incidirà en l'ús del català en l'àmbit comercial a través d'accions formatives, informatives i de sensibilització. Tot plegat a partir d'un estudi que ha recollit les observacions fetes en més de 300 establiments comercials el darrer trimestre del 2024, i que conclou, entre d'altres dades, que el 23% de les persones que atenen el públic inicien la conversa en català, i fins a un 63% segueixen parlant-lo si els clients continuent mantenint la conversa. En canvi, el 35% continuen en castellà tot i que els clients hagin iniciat la conversa en català. Amb Teresa Tort, coordinadora de dinamització i assessorament del CNL Penedès Garraf, parlem de la campanya, tot recordant que la llei obliga als qui venguin productes o prestin serveis a entendre qualsevol de les dues llengües oficials a Catalunya. Per tant, no es pot demanar a ningú que canvïi de llengua pel simple fet de no poder-lo entendre.
11/11/2025

Últim Cavall celebra 10 anys amb nou EP i un mini documental

El grup del Garraf format per Rafa Monzó, Jacob Serra, Toni Jordá, Galdric Bover, Francesc Pascual i Elba Vallés han revisitat cinc temes dels seus discos i n'han fet gravació en directe, d'aquesta manera, allunyant-se de l'estudi, han decidit celebrar deu anys de vida de la formació que manté el seu habitual segell de so envolupant i melancòlic amb traces de l'indie i el pop. Per primera vegada junt amb l'EP han presentat també un mini documental fet pel sitgetà Ferran Vilanova, una experiència nova lligada a la celebració dels deu anys de recorregut d'aquesta banda que entén la música com un refugi. N'hem parlat amb el guitarrista i veu d'Últim Cavall, Rafa Monzó.
10/11/2025

El quiosc La Premsa ha tancat per sempre i l’encarregada dels darrers set anys, Laia Conesa, ens explica el perquè

Ha estat els darrers set anys de la seva vida dedicada en cos i ànima al negoci del quiosc La Premsa del carrer Parellades i finalment el passat 8 d'octubre va abaixar persiana per sempre. Els motius són diversos però principalment l'esgotament acumulat dels darrers anys fruit de dur sola el negoci i un marge de benefici econòmic cada vegada més baix. Amb Laia Conesa conversem sobre la seva arribada al quiosc sitgetà, sobre la història d'aquest establiment històric de la vila i que té origen en un turista francès i sobre la situació del comerç local i el món de la botiga actualment.
10/11/2025

Dissabte comença la 5a edició del cicle de tardor memorial Josep Vadell de jazz

Aquest dissabte al Prado començarà una nova edició del cicle de tardor de jazz memorial Josep Vadell. Fins al 13 de desembre, cada cap de setmana -menys el de la Purissima- trobareu una proposta de qualitat per a tots els públics. Amb en Pinyu Martí, director artístic del cicle, hem fet un repàs a la programació. Podeu trobar més informació i adquirir les entrades i els abonaments a través del web del Casino Prado.
07/11/2025

Les prospeccions del Georadar al subsol del Vinyet apunten a l’existència d’antigues edificacions cristianes. En parlem amb Joan Garcia Targa

Ahir el santuari del Vinyet va rebre la visita dels tècnics especialitzats en l'ús del Georadar, un dispositiu que permet analitzar el subsol amb una metodologia semblant a una ressonància magnètica en l'àmbit mèdic. Del resultat en sortirà un mapa estratificat en tres dimensions que caldrà que els experts interpretin, i a partir d'aquí decidir com procedir. De moment, sembla que especialment la zona de l'entrada de l'ermita a mà dreta ha generat dades interessants. N'hem parlat de tot plegat amb Joan Garcia Targa.
06/11/2025

Servatius Boosten és “l’holandès”, el propietari del Xalet de la Casa Nova del Parc del Garraf

Va arribar fa 25 anys a Sitges i junt amb la seva dona van decidir comprar un terreny al Parc del Garraf amb dues cases en runes, el Xalet de la Casa Nova que van remodelar i on hi van viure durant prop de cinc anys amb els seus fills i que des de fa uns anys es lloga, sobretot a turisme estranger, i la Casa Nova, que després d'un llarg periple de permisos ara estan reconstruïnt per fer-hi habitatge de turisme rural i on en Servatius i la seva dona tenen previst traslladar-se a viure-hi aquest mateix desembre. Avui conversem amb l'holandès, tal com el coneixen popularment els habituals de la zona, un amant de la natura i sobretot un amant del Parc del Garraf.
06/11/2025

Un any més, torna el sopar de l’associació Goodbites a benefici de la fundació Vicente Ferrer

El proper 21 de novembre, al restaurant Pic-Nic, l'associació Goodbites organitza una nova edició del sopar solidari a benefici dels projectes que la fundació Vicente Ferrer té a la India i a d'altres països de l'entorn. Amb Jaume Jornet hem parlat de la iniciativa. Us hi podeu apuntar a través del web de Goodbites.
06/11/2025

Avui comença l’11a setmana de la malvasia, dedicada a la relació de la varietat de raïm amb les diferents disciplines artístiques

Amb el discurs inaugural de l'ambaixadora de la setmana, Vinyet Panyella, avui comença l'11a setmana de la malvasia, que, fins al proper 16 de novembre, oferirà un seguit de tastos, maridatges, jornades pedagògiques i professionals al voltant de la relació de la varietat de raïm autòctona amb el món de les arts. Tot el programa de la setmana el podeu consultar aquí. N'hem parlat amb Alba Gràcia, coordinadora del Centre d'Interpretació de la Malvasia, en un any especialment bo, tenint en compte que la malvasia dolça de l'any 2015 -que podeu trobar a la botiga del centre i en els establiments especialitzats- ha merescut la medalla d'or al concurs mundial de Brusel·les.
05/11/2025

Manel Rodríguez, 50 anys de cambrer al Mare Nostrum

S'acaba de jubilar però és un cambrer d'ofici, va arribar al restaurant Mare Nostrum a provar i s'hi va quedar prop de cinquanta anys en la que considera ha estat una escola d'aprenentatge i alhora una família. Conversem amb en Manel Rodríguez sobre la seva trajectòria al restaurant, sobre l'anecdotari viscut que passa, entre d'altres, per haver servit el president Tarradelles, el director de cine Quentin Tarantino o l'actriu Scarlett Johanson. La clau de l'èxit del bon cambrer és segons ell voler aprendre i estar allà on t'ho permetin fer, posar-hi ganes i mirar de mai dir que no al client. Ara li toca el temps de jubilació que assegura dedicarà en exclusiva a gaudir de Sitges i de la vida amb la seva dona, i perquè no participar de festes com el Carnaval o la Festa Major que mai fins ara havia pogut fer.
05/11/2025

L’artista Helena Ceva busca una dona que havia tingut un bar a Sitges, l’ajudem?

Busca la dona que havia regentat el bar Pita Sitges al carrer Sant Pere, 3 i la busca per donar-li les gràcies. Aquesta és la història d'una artista, Helena Ceva, que s'ha fet viral gràcies a les seves escultures en 3D fetes amb xapes d'ampolles reciclades, una disciplina que precisament va descobrir gràcies a aquesta dona del bar Pita Sitges. És per aquest motiu que ara la busca, vol agraïr-li el gest que l'ha fet reconeguda i que li ha permès dedicar-se amb intensitat a la seva obra. Escolteu la història de mà d'Helena Ceva.
04/11/2025

La Fragata reconegut amb el Premi de la Gastronomia del Garraf

Fa dos anys que la Marian Soto s'ha posat al capdavant del negoci familiar, el restaurant La Fragata, junt amb el seu germà Alberto i des d'aleshores no han parat de rebre reconeixements d'àmbit local i comarcal com el darrer Premi de la Gastronomia del Garraf. Hem conversat amb ella sobre el restaurant en el que ha crescut i que ara dirigeix, ella principalment als fogons mirant de mantenir la cuina tradicional i de proximitat pròpia del segell de La Fragata amb tocs de creativitat. L'èxit passa per un bon producte, una bona cuina i un bon servei al que assegura mira de cuidar i tractar com una família. L'objectiu és no perdre la clientela fidel i aconseguir que cada cop més sitgetans entrin i tastin els seus plats.
Resum de privadesa

Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema al teu navegador i realitza funcions tals com reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.