La Malvasia de Mar surt a la superfície
Les 465 ampolles de Blanc Subur que restaven submergides de les 500 introduïdes fa 10 mesos a la bocana del Port d’Aiguadolç han estat extretes per elaborar la Malvasia de Mar, el nou producte del celler de l’Hospital. L’operació, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges i del mateix Port, ha servit per comprovar en quines condicions es pot envellir el vi de malvasia sota l’aigua. L’enòleg de l’hospital, Albert Sangenís, ha explicat que es necessiten aigües fresques, pel que si es repeteix l’experiència s’evitaran els mesos més calorosos. En aquest sentit, el director del port, Xavier Cuyàs, ha apuntat que el drenatge de la bocana del port servirà per tenir la gàbia d’ampolles a una profunditat de prop dels 5 metres, enlloc dels 3,5 metres de l’anyada actual. Per la seva banda, el regidor Guillem Escolà ha anunciat que la Malvasia de Mar es presentarà el 8 de juny, en el marc de la Nit de la Publicitat.