Llegums: sans, sostenibles i boníssims
L’ajuntament i Slow Food Garraf capitanejat pel cuiner sitgetà Valentí Mongay han organitzat unes jornades per fomentar l’ús i el consum de llegums en el nostre dia a dia. La proposta comptava amb la participació de deu cuiners de diferents parts del món que han elaborat plats tradicionals amb els llegums com a protagonistes per tal de posar en valor aquest producte que no sempre rep reconeixement culinari i que durant un dia ha estat el gran protagonista. La jornada va comptar entre d’altres amb el cuiner del PicNic, Pedro López que va realitzar un Mojete de Cigrons; amb la cuinera japonesa Natsumi Nakamori i la seva soja japonesa guisada ‘Gomoku’ i amb Paola Riberos, del restaurant la Pícara i xilena de naixement que va cuinar un plat tradicional ‘Porotos con riendas’. Escolteu Valentí Mongay i l’alcaldessa Aurora Carbonell presentant la jornada i aquests tres cuiners presentant els seus plats basats en llegums i fomentant reduir el consum de proteïna animal i per tant ajudant a la sostenibilitat del planeta.