Malvasia de Mar, un projecte d’economia blava que comença envellint ampolles de Malvasia sota l’aigua del Port de Sitges
S’han submergit en total 500 ampolles de Blanc Subur 2021, el vi jove 100% Malvasia de Sitges, per estudiar el procés d’envelliment del vi en diferents condicions d’exposició a la llum, temperatura, pressió i altres factors. L’estudi que comença aquí continuarà a la tardor amb la primera extracció de sis ampolles i continuarà el 2023 amb dues extraccions més i, finalment, a l’estiu de l’any vinent amb la
comercialització del vi. El projecte promogut per la regidoria de Promoció Econòmica amb la col·laboració del Celler de l’Hospital i el Port de Sitges vol potenciar l’economia blava a la vila i es du a terme en un moment de bona salut de la Malvasia de l’Hospital. L’experiència és pionera i compararà un mateix producte en dues criances diferents, dins i fora del mar. Ens ho expliquen el regidor de promoció econòmica, Guillem Escolà, l’administradora de l’Hospital de Sant Joan, Mireia Rossell, el director-gerent del Port de Sitges i l’enòleg Albert Sangenís-Llivi.