S’han submergit en total 500 ampolles de Blanc Subur 2021, el vi jove 100% Malvasia de Sitges, per estudiar el procés d’envelliment del vi en diferents condicions d’exposició a la llum, temperatura, pressió i altres factors. L’estudi que comença aquí continuarà a la tardor amb la primera extracció de sis ampolles i continuarà el 2023 amb dues extraccions més i, finalment, a l’estiu de l’any vinent amb la
comercialització del vi. El projecte promogut per la regidoria de Promoció Econòmica amb la col·laboració del Celler de l’Hospital i el Port de Sitges vol potenciar l’economia blava a la vila i es du a terme en un moment de bona salut de la Malvasia de l’Hospital. L’experiència és pionera i compararà un mateix producte en dues criances diferents, dins i fora del mar. Ens ho expliquen el regidor de promoció econòmica, Guillem Escolà, l’administradora de l’Hospital de Sant Joan, Mireia Rossell, el director-gerent del Port de Sitges i l’enòleg Albert Sangenís-Llivi.