13/04/2023

Menja sa: llegums, un aliment molt saludable i molt econòmic

Amb el nutricionista Jaume Giménez de Nutritional Coaching parlem de llegums, varietats, tipologies i maneres de cuinar-les i menjar-les. Augmentar-ne el seu consum és gairebé sempre beneficiós i sobretot molt millor que opcions molt poc saludables i d'altra banda molt mediàtiques com el cruapan.
13/04/2023

Torna el Tapa a Tapa, fins la diada de Sant Jordi. En parlem amb Alejandro Eguía

Un any més, arriba l'edició Primavera del Sitges Tapa a Tapa, organitzat pel Gremi d'Hostaleria. Enguany, 32 establiments participen de l'esdeveniment proposant tapes acompanyades de quinto o canya a un preu de 4€. Podeu trobar totes les propostes en aquest enllaç. El gerent del Gremi d'Hostaleria de Sitges, Alejandro Eguía, ha expressat la satisfacció del sector per haver deixat enrera els maldecaps de la pandèmia i poder gaudir d'una clientela que té moltes ganes de sortir i passar una bona estona davant d'una bona tapa.
12/04/2023

Els llibres: alguns dels títols que es preveuen èxit de vendes per Sant Jordi

A deu dies de la cita més important per als llibreters conversem amb Rosanna Lluch de Llorens Llibres sobre alguns dels títols que de ben segur apareixeran a la llista dels més venuts per Sant Jordi. La darrera novel.la de Xavier Bosch, 32 de març; la de la periodista Gemma Ruiz, Les nostres mares i els títols de dos periodistes més, La pausa dels dies de Xavier Grasset o No siguis pobre! de Marta Rojals.
12/04/2023

Blanc DNeu, el segon millor vi de Sauvignon Blanc del món i amb lligam sitgetà

El vi Blanc DNeu ha rebut la Medalla de Plata del Concurs Mondial du Sauvignon entre un total de 1.210 vins de Sauvignon Blanc d'arreu del món, i darrera aquest vi hi ha la sitgetana Anna Baqués i la seva parella Isaac Rigau, tots dos enginyers agrònoms, enòlegs i l'ànima del projecte de Llivins, el primer celler de la Cerdanya, ubicat a Llívia i dedicat a la viticultura d'altura.
12/04/2023

El Sitges Surf Club demana que es pugui garantir l’activitat social que desenvolupen diverses associacions a la platja d’Aiguadolç i lamenta que la licitació equipari un club esportiu a l’explotació d’una guingueta

Han aconseguit la licitació d'escola nàutica a la platja d'Aiguadolç, però de la licitació en pengen vàries obligacions que porten a la primera reflexió, sobre si l'activitat d'un club esportiu és equiparable a l'explotació d'una guingueta de platja. Sigui com sigui, la preocupació principal del Sitges Surf Club és, hores d'ara, que es pugui garantir el desenvolupament de la gran quantitat d'activitats socials que realitzen diferents entitats sota el paraigües del Club, com són l'associació Més que Surf, la fundació Ave Maria, l'associació AMIS o l'escola Alexia de Barcelona.
11/04/2023

L’agenda de les biblioteques: amb Sant Jordi a la cantonada

Amb Sant Jordi al costat, l'agenda de les biblioteques de Sitges, Santiago Rusiñol i Roig i Raventós, gira al voltant de la festa del llibre. Una trobada amb autors locals, hores del conte dedicades i diverses activitats específiques se sumen a les propostes habituals dels dos centres.
11/04/2023

El drama de la peixateria Domingo. No pot obrir fins que no s’acabi d’enderrocar la casa accidentada fa tres setmanes, però tampoc els donen data per l’enderroc. Parlem amb Emilia López

Demà farà tres setmanes de l'accident al solar de Can Julián, que enderrocà parcialment la casa de l'avinguda Artur Carbonell, 4, on hi havia el restaurant Sitges Estambul. Des d'aleshores, la peixateria Domingo no ha pogut obrir. Situada a la casa del costat de l'immoble afectat, els tècnics conclouen que l'establiment no podrà tornar a obrir fins que no s'enderroqui del tot la casa del costat, però a la vegada fins avui no hi ha hagut manera de poder establir la data concreta en que es podrà donar per finalitzat l'enderroc.