Sopar de l’Agremiat 2017. Joan Anton Matas creu que Sitges no ha patit tant com Barcelona la minva de reserves arran dels fets d’octubre, i Miquel Forns anuncia un nou pla d’usos més restrictiu amb les activitats de baixa qualitat i una nova normativa que posa límits al nombre de pisos turístics.
Fins a l’1 d’octubre ha estat un molt bon any, reconeixia ahir el president del Gremi d’Hostaleria de Sitges, Joan Anton Matas, en el seu discurs de balanç durant el sopar de l’agremiat. Malgrat tot, Matas va afirmar que el sector tancarà bé el 2017 perquè Sitges no ha patit tant com Barcelona la minva de reserves hoteleres arran dels fets d’octubre, i de cara el 2018 les dues marques continuen mantenint el seu potencial. La tradicional celebració, que va comptar amb l’assistència del director general de turisme de la Generalitat, Octavi Bono, va homenatjar ahir als diferents representants de les juntes del Gremi al llarg dels seus primers quaranta anys de vida. Durant la nit també s’entregaren els guardons d’amics predilectes de l’entitat a la fundació del Festival Internacional de cinema de Catalunya i a l’Assemblea local de la Creu Roja, els tastets de l’any a Josep Maria Matas i Manuel Cabezas, i els reconeixements a la tradició familiar al restaurant La Oca, a l’hotel Estela Barcelona i a l’hotel Meliá Sitges.
En el seu discurs de balanç, el batlle Miquel Forns anuncià que l’Ajuntament ja té a punt un nou pla d’usos que permetrà limitar les activitats que plantegin una oferta de baixa qualitat a la zona del casc antic, i que el govern plantejarà en el ple del proper dilluns una nova normativa que posi numerus clausus a la proliferació de pisos turístics. L’any 2018 serà, per altra banda, el de la inversió en la masia de Can Milá per a convertir-la en un nou centre de recepció de visitants i promoció turística.
Escolteu el discurs de Joan Anton Matas