El matí amb nosaltres / A Cel Obert - Pàgina 121 de 869 - Radio Maricel
22/04/2023

Un magnífic llibre, i una magnífica Moixiganga. Presentació del llibre d’Adrià Enriquez

Amb gran expectació, ahir es va presentar a la plaça de l'Ajuntament 'La Moixiganga de Sitges actual. Fets, herències i Europalia 85', el llibre d'Adrià Enriquez nascut a partir del treball que va guanyar la 28a edició del premi de folklore Jofre Vilà. El volum ha estat editat per l'Agrupació de Balls Populars dins de la seva col·lecció 'La tarlatana'.
21/04/2023

Sant Jordi i Sitges, el leit motiv del pregó de Nuria Amigó.

De les diades del llibre i la rosa, als sitgetans que formaren part de l'associació d'amics de Sant Jordi, de les llibreries a les biblioteques, de la bandera als plafons de ceràmica del mas de Carbonell i Gener. La pregonera del Sant Jordi d'enguany, Nuria Amigó, ha bastit el seu pregó a partir d'un munt de vincles entre la figura del Sant, la catalanitat, els esdeveniments vinculats amb Sant Jordi i Sitges, i una declaració d'amor en acabar als llibres i a la funció de les biblioteques. Us oferim el pregó de Sant Jordi íntegre, amb la prèvia inicial del regidor de cultura, Xavier Salmeron, i les paraules finals de l'alcaldessa Aurora Carbonell.
21/04/2023

ESPORTS: el Club Patí Subur Sitges es juga la permanència contra el Lleida a Pins Vens. La UE Sitges rep l’Atlètic Vilafranca a Aiguadolç i el Bàsquet Sitges s’enfronta al cuer abans del que pot ser el partit clau a Sabadell amb el Sant Nicolau

La prèvia del cap de setmana esportiu ens porta a parlar del decisiu partit que jugarà demà el Club Patí Subur Sitges davant el Lleida a Pins Vens, on els de Jofre Vilà es juguen la permanència en el darrer partit del campionat. La UE Sitges afronta la 4ª jornada de la lligueta d'ascens jugant contra l'Atlètic Vilafranca a Aiguadolç i el Bàsquet Sitges no vols sorpreses en el partit que els enfrontarà aquesta jornada amb el cuer Navàs a Pins Vens.
21/04/2023

Temps de família: l’exposició pública dels sentiments i la intimitat

Ser influencer -o voler-ho ser- és un dels desitjos de molts nens, nenes i joves, però l'exposició pública de la intimitat, dels sentiments, de la imatge personal, té riscos si no es fa amb mesura. Amb en Roman Pérez, psicòleg clínic-psicoanalista del centre de reeducació David, conversem sobre aquella línia tan imperceptible que separa l'ús sa i controlat de les xarxes, de la dependència d'elles.
21/04/2023

S’esgoten les places per les visites nocturnes als jardins de Terramar, però ja estan obertes les inscripcions per les sortides del 5 i 6 de maig. En parlem amb Jesus Coines, de Biodiversitat Sitges

Un any més, l'activitat de passejada nocturna per les basses dels jardins de Terramar ha estat un èxit de convocatòria. Per avui i demà dissabte ja estan cobertes totes les places disponibles, però ja s'han obert les inscripcions per les dates del 5 i 6 de maig, que es poden formalitzar a traves del correu electrònic de Biodiversitat Sitges (biodiversitatsitges@gmail.com) Amb Jesus Coines, membre de Biodiversitat, parlem de la proposta i de l'estat actual de les basses dels jardins de Terramar que, arran de la normativa del decret de sequera, no s'han pogut buidar com es feia anualment.
20/04/2023

L’hora de l’Utrillo!

A punt de viure Sant Jordi us presentem un nou capítol de 'L'hora de l'Utrillo', en el qual la directora de la biblioteca Santiago Rusiñol, Marta Sánchez, ens proposarà uns quants llibres per regalar o regalar-nos, i us oferirem un conte sobre la necessitat de cuidar el medi. Aquesta vegada a la secció 4+1 parlem amb el regidor d'educació David Martínez, els alumnes de 5è debaten amb l'Olga sobre si les xarxes socials ajuden a socialitzar o cal anar amb molt de compte, mentre que els alumnes de 3r ens portaran una recepta ben dolça i els de 6è una secció de notícies extravagants. Finalment, el magazine recupera la secció en anglès de Top Hits!
20/04/2023

Josep Maria Fernàndez Usac edita el dietari de la travessa al Pirineu

Quaranta-cinc dies non-stop recorrent el Pirineu d'Irún al cap de Creus. En Josep Maria Fernàndez Usac va fer aquesta clàssica travessa del sender de gran recorregut GR11 d'una tirada entre l'estiu i la tardor del 2021, i ha decidit autoeditar-la en un llibre dietari d'experiències i fotografies. L'exemplar, que estarà disponible després de Sant Jordi, amplia la crónica que en Josep Maria ja va fer a Facebook mentre portava a terme l'experiència.
20/04/2023

Una metàfora entre l’emprenedoria i el surf serveix de fil argumental en el primer llibre de Josep Macia

El emprendedor paciente és el títol del primer llibre d'aquest emprenedor de Sitges que a partir de la seva experiència personal amb l'empresa i també a partir de la seva afició al surf ha fet un llibre on mira d'ajudar altres emprenedors a tirar endavant els seus projectes.
20/04/2023

Món verd: la difícil convivència entre arbres i veïns al carrer

L'elecció i el manteniment de l'arbrat urbà es complica quan els arbres han de conviure al carrer amb els veïns, finestres, balcons, voreres i cotxes. En parlem amb el nostre expert en arbres, Edu Arnal, i analitzem algunes podes recents a carrers del centre i conversem sobre la necessitat de prioritzar els arbres.
20/04/2023

‘Retalls de Sitges 2’ Lluís Chacón torna amb noves fotos, versos fets amb IA i el pròleg de Cèlia Sànchez-Mústich

El fotògraf Lluís Chacón presenta nou llibre per aquest Sant Jordi. Seguint el fil de la primera edició de 'Retalls de Sitges' aquesta vegada Chacón aposta pel format apaisat i l'autoedició, amb l'ajut de la intel·ligència articial que ha fet els versos que acompanyen les fotografies de l'obra. En el vessant literari, però, en Lluís ha comptat amb l'ajut de Cèlia Sànchez-Mústich. La Cèlia l'ha ajudat a seleccionar els versos 'artificials' i ha escrit el pròleg. Amb els dos hem parlat del procés de creació del llibre que estarà a la venda el proper diumenge a la fira del passeig de la ribera a un preu de 30€.
19/04/2023

El 26 de maig, el Benaprès oferirà una experiència gastronòmica única amb productes fermentats

El divendres 26 de maig, l'institut Joan Ramon Benaprés es vestirà de gala per a la Benaprés Healthy Food Experience, una fira de productes fermentats que han estat treballant els alumnes del cicle formatiu de restauració i cuina en un dels crèdits d'aquest curs.
19/04/2023

La Jove de Sitges encara la temporada del 30è aniversari amb bones perspectives i el desig del nou local. En parlem amb Jordi Dólera

Dissabte a les 17:30h la Jove de Sitges, en companyia dels castellers de Sants i la Vella de Valls celebrarà una nova diada de Sant Jordi. La colla viu ja plenament els actes de l'any del seu 30è aniversari -fou presentada el 22 d'agost de 1993- amb molt bona assistència de castellers als assajos i bones previsions. De tot plegat n'hem parlat amb el president Jordi Dólera.
19/04/2023

El grup d’adults de l’Esplai de Dansa del Casino Prado a la final nacional del Concurs de Dansa

La mitjana d'edat del grup és de 58 anys però això no és pas cap límit per ballar i fer-ho bé, ho acaben de demostrar guanyant el 1r Premi amb felicitació del jurat a la primera fase del Concurs Nacional de Dansa celebrat fa unes setmanes a Mollerussa. El reconeixement els permetrà participar al maig a Tarragona a la fase final i en cas de guanyar arribarien a la final europea.
18/04/2023

L’Humbe és l’autor de Capità Catalunya, viu a Sitges i és un apassionat de la història dels Països Catalans

La seva història és digna de novel·la, va néixer a Cuba, es va criar a Virgina, als EUA, i va venir a Europa, a Suècia quan va ser pare juntament amb una parella de dones sueques. La necessitat d'un clima més càlid i menys plujós el va portar fins a Sitges i en aquí, amb la voluntat d'integrar-se en la cultura i la llengua, no només va aprendre el català sinó que va comprar i llegir milers de llibres sobre la història de Catalunya fins al punt d'apassionar-li tant que ha acabat creant el personatge del Capità Catalunya.
Resum de privadesa

Aquest web utilitza cookies perquè puguem oferir-vos la millor experiència d'usuari possible. La informació de les cookies s'emmagatzema al teu navegador i realitza funcions tals com reconèixer-te quan tornes a la nostra web o ajudar el nostre equip a comprendre quines seccions de la web trobes més interessants i útils.