El matí amb nosaltres / A Cel Obert - Pàgina 4 de 800 - Radio Maricel
03/04/2024

L’Ancestral 1324, l’escumós jove de Malvasia de Sitges que entra al catàleg del Celler de l’Hospital

La celebració del 700 anys de l'Hospital de Sitges ha servit també per afegir un nou producte al catàleg de vins del seu celler. Es tracta de l'Ancestral 1324, un vi escumós d'una sola fermentació ideal per aperitius o per abans de l'àpat. És el segon escumós de la gamma de productes del Celler de l'Hospital exclusivament de Malvasia de Sitges, que així ofereixen dues malvasies (dolça i seca), dos blancs (Blanc Subur i Llegat Llopis), jove i amb criança, i ara dos escumosos, també un de fermentació lenta (Monembasia) i aquest, acabat de veremar. Es tractat d'una petita producció, de només 500 ampolles, per continuar difonent una varietat cada cop més apreciada entre els especialistes. Ho hem comentat amb la responsable del Centre d'Interpretació de la Malvasia, Alba Gràcia, i l'enòleg del Celler, Albert de Sangenís.
03/04/2024

L’historiadora Beli Artigas participa a la segona temporada de ‘Caigut del cel’, el programa de TV3 sobre herències intestades

Demà dijous, després de l'emissió de 'Polònia', TV3 emet el primer capítol de la segona temporada de 'Caigut del cel', el programa produït per Gestmusic i presentat per Roger Coma que investiga sobre herències intestades per trobar-ne els beneficiaris i, sobretot, conèixer les històries personals que hi ha al darrera. Arran d'uns twitts publicats durant l'emissió d'un dels capítols de la primera temporada, la productora es posà en contacte amb la historiadora sitgetana Beli Artigas per incorporar-la a l'equip de producció del programa. Poc temps després, des de TV3 s'interessaren en que la Beli acompanyés Roger Coma en el desenvolupament dels capítols de la segona temporada. La resta ens l'explica la mateixa Beli.
02/04/2024

La 13a edició del Tapa a Tapa presenta 33 tapes i espera servir-ne 35.000

La previsió és també la de recaptar 145.000 euros en total que significaria prop d'un 10% d'increment respecte l'edició de l'any passat. Avui s'ha fet la presentació de la nova edició del Tapa a Tapa que es durà a terme del 4 al 14 d'abril on 33 establiments de Sitges, 5 d'ells ubicats al Port d'Aiguadolç, presentaran propostes culinàries úniques i creatives a un preu de 4 euros tapa i canya. La presentació ha servit també per anunciar els guanyadors del Tapa a Tapa 2023.
27/03/2024

El ple aprova les sancions pel mal ús de l’aigua, el projecte de reforma del casal d’avis i la creació d’una comissió de seguiment per la futura licitació de les parades del mercat

En una sessió on tampoc no hi varen mancar moments de tensió entre la cap de llista de Junts, Mònica Gallardo, i l'alcaldessa Aurora Carbonell, arran de les nombroses acusacions que Gallardo féu al govern i a l'alcaldessa per considerar que han mentit en diferents assumptes que es portaven a debat. El moment més delicat s'esdevingué durant la intervenció inicial de Gallardo en l'apartat de precs i preguntes, quan Aurora Carbonell, visiblement enutjada per la situació, exposà la ferma decisió de demanar a Gallardo que abandonés la sessió per entendre que estava incorreguent en reiterades faltes de respecte als regidors. Finalment, la situació no va anar a més, però el ple evidencià, per enèsima vegada, una mar de fons evident entre Junts per Sitges i el govern municipal.
27/03/2024

Les Caramelles viuen, probablement, el seu millor moment. Com cada any, en fem la prèvia amb els representants de la Societat El Retiro, Casino Prado i Sitgetanes

Conversem sobre les Caramelles d'aquest 2024 amb Maria Morillas, de les Caramelles Sitgetanes, Josep Soler, representant de la Societat El Retiro, i el jove Lluis Marcet, que enguany s'estrena com a director de les Caramelles del Prado en substitució de Pere Camps.
26/03/2024

Espai OMIC: requisits mínims en les relacions de consum

El proper 19 d'abril tindrà lloc una xerrada adreçada a consumidors i establiments sobre els requisits mínims en les relacions de consum. En l'espai de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, la Sandra Clark ens ha repasat aquests requisits, que es fonamenten en el dret a la informació (que inclou des dels horaris o els preus de venda fins a les polítiques de devolucions), a la protecció de la salut i a la seguretat (com s'han d'etiquetar els riscos), a la protecció dels interessos econòmics (sobre tíquet, factura, rebut o pressupost), a la indemnització (les reclamacions) i els drets lingüístics (a ser entès en les dues llengües oficials, i a l'etiquetatge en català). Una regulació molt completa, que en molts casos respon al sentit comú.
26/03/2024

El Cruyff Court de Sitges acollirà un torneig que han organitzat joves sitgetans per fomentar l’esport respectuós entre infants

El proper divendres 5 d'abril de 17h a 21h el Cruyff Court Aitana Bonmatí, ubicat al Parc de Can Robert, acollirà el Torneig SALID Y DISFRUTAD que disputaran equips de nens i nenes de sisè de primària de totes les escoles públiques i la concertada del municipi. L'organització del torneig ha recaigut en trezte joves sitgetans d'entre 14 i 17 anys que ha reclutat Joel Losada, de l'empresa Tot Esport, que és qui està coordinant la iniciativa amb suport de l'Ajuntament. L'objectiu és oferir una jornada d'esport oberta a tothom i fins i tot més endavant poder crear noves dinàmiques d'ús en el Cruyff Court de Sitges.
26/03/2024

Una il·lusió, una bici, i 14739 quilòmetres per endavant. Gabriel Pérez començarà la seva volta per Europa el proper 4 d’abril

Una il·lusió que ja tenia de petit, i moltes ganes de canvi als seus 27 anys. Gabriel Pérez, @waabbi a Instagram, es disposa a partir del dijous vinent a començar una aventura vital en solitari que espera que el canvïi per fora i per dins. De Barcelona a Santiago de Compostela, de Santiago a Tallin, de Tallin a Atenes, i d'Atenes a Barcelona després de recórrer tota la costa italiana. De la preparació física i psicològica del viatge, de la necessitat de desconnectar de la realitat que ens envolta, i de la voluntat de viure noves experiències n'hem parlat amb Gabriel, l'home que vol complir una il·lusió.
25/03/2024

Un estudi alerta sobre la necessitat de replantejar els passejos marítims per garantir el seu futur

El canvi climàtic fa moure la línia real de la costa, i això suposarà la necessitat de replantejar determinades infraestructures. La Generalitat va publicar fa uns dies els resultats d'un estudi sobre la vulnerabilitat de ports i passejos davant el canvi climàtic, amb els horitzons de 2050 i 2100, realitzat pel Centre Internacional dels Recursos Costaners amb el Laboratori d'Enginyeria Marítima de la UPC i diversos serveis del govern català. D'ell es desprén que la majoria de ports -i entre ells, els quatre de Sitges- no estan davant d'un perill immediat, però sí amb l'horitzó 2100. En canvi, determinats passejos presenten riscs alts a mitjà termini i molt alts a llarg termini, entre ells el tram de Sitges entre les platges de Bassa Rodona i Riera Xica. Per això, els especialistes recomanen preveure accions estructurals que puguin protegir el passeig de la força del mar, que poden anar des d'espigons sumergits a un canvi de la línia del passeig.
25/03/2024

No s’ha entregat cap projecte ni pre-projecte al Ministeri sobre el futur de Bassa Rodona i Kansas, Pic-nic i Club de Mar. Carme Gasulla anuncia la retirada de les plaques de formigó i la col·locació d’una escollera de roca

Primer titular: no hi ha cap projecte de l'Ajuntament a la taula del ministeri ni de la Generalitat sobre el futur de la zona de la platja de la Bassa Rodona, i de Kansas, Pic-Nic i Club de Mar, però hi ha predisposició de les institucions supramunicipals a considerar el que es consensui des de Sitges. Segon titular: probablement abans de l'estiu es treuran les plaques de formigó trencades de la platja de la Bassa Rodona, i es substituiran per una escollera de roca. Tercer titular: no s'ha decidit encara on s'abocarà la sorra que s'extreurà de la bocana del port d'Aiguadolç, però el seu destí pot ser la platja de Balmins o la de Sant Sebastià. Quart titular: Andreu Bosch, de l'APMA Garraf, s'ha designat com a portaveu de la taula de gestió del litoral. Cinquè titular: Carme Gasulla valora positivament les aportacions del Gremi d'Hostaleria a la taula de gestió del litoral i deixa la porta oberta a que el Gremi s'hi torni a incorporar. Amb la regidora d'urbanisme, territori, acció ambiental i transició ecològica hem intentat definir alguns dels temes que han estat notícia els darrers dies.
25/03/2024

Mireu el documental de les Caramelles Sitgetanes

Dissabte es va presentar al Prado el documental que les Caramelles Sitgetanes han produït per plasmar la seves vivències com a colla, i també parlar del fet social de les caramelles. Realitzat per la productora Crispetes, i amb guió de Marc Hill, el documental presenta diferents testimonis de membres de la colla que condueixen a l'espectador per diferents àmbits, des del musical al de la presència de la dona, fins a l'històric o les vivències de la colla durant els preparatius de les actuacions de Pasqua.