03/04/2024
L’Ancestral 1324, l’escumós jove de Malvasia de Sitges que entra al catàleg del Celler de l’Hospital
La celebració del 700 anys de l'Hospital de Sitges ha servit també per afegir un nou producte al catàleg de vins del seu celler. Es tracta de l'Ancestral 1324, un vi escumós d'una sola fermentació ideal per aperitius o per abans de l'àpat. És el segon escumós de la gamma de productes del Celler de l'Hospital exclusivament de Malvasia de Sitges, que així ofereixen dues malvasies (dolça i seca), dos blancs (Blanc Subur i Llegat Llopis), jove i amb criança, i ara dos escumosos, també un de fermentació lenta (Monembasia) i aquest, acabat de veremar. Es tractat d'una petita producció, de només 500 ampolles, per continuar difonent una varietat cada cop més apreciada entre els especialistes. Ho hem comentat amb la responsable del Centre d'Interpretació de la Malvasia, Alba Gràcia, i l'enòleg del Celler, Albert de Sangenís.