24/05/2025
24/05/2025
Els primers dies del setembre del 1994 coneixiem una resolució de la direcció general de costes, que denegava al Club de Mar i a l'Ajuntament la sol·licitud de concessió per ocupar l'immoble (la concessió del Club de Mar havia finalitzat el 31 de desembre del 1990 i l'Ajuntament intentà recuperar l'espai) i ordenava a la demarcació de costes de Catalunya a iniciar els tràmits per a l'enderroc de les instal·lacions, i per a la retirada de les mateixes del domini públic. Aquella resolució iniciava un recorregut als tribunals que ha arribat fins avui, i no fou fins 20 anys després, el 2014, que l'edifici del Club de Mar seria declarat Bé Cultural d'Interès Local. Us oferim dos audios de dues entrevistes realitzades els dies 5 i 6 de setembre de 1994. Intervenen l'aleshores president del Club, Josep Ballester, i l'aleshores regidor de platges de l'Ajuntament, Armand Paco, qui a la vegada advertia que Kansas i Pic-Nic podien seguir el mateix camí, perquè havia finalitzat la concessió del primer i la del segon arribaria aviat.
T'agrada?
23/05/2025
23/05/2025
Més aviat que mai, aquest diumenge la Jove de Sitges vol tirar el 4 de 8. I ho vol fer a Valls, aprofitant l'oportunitat que li dona el calendari d'actuacions d'aquest any. La colla està a punt, ha fet bons assajos, i hi ha una consciència ferma de les possibilitats d'assolir-ho. 'La feina del 4de8 ja està feta' assegura Marc Yll, cap de colla al costat d'en Sergi Milà, i avui, a l'assaig del Palau del rei moro, a partir de les 21h, estan convidats tots els castellers i castelleres que han estat i són, per a polir els darrers detalls en un assaig especial. Amb Marc Yll n'hem parlat.
T'agrada?
23/05/2025
23/05/2025
Fem, com cada divendres, la prèvia del cap de setmana esportiu. El Juvenil A de la Blanca pot cerificar el seu ascens a la Preferent si guanya, en el darrer partit de lliga, al Marc Bartra al Nou Pins Vens. I en hoquei patins el CP Subur Sitges, en el darrer partit de Jofre Vilà com a entrenador, s'acomiada de la temporada jugant aquesta nit a Mollerussa. En parlem amb un dels capitans de l'equip, Isaac Martínez.
T'agrada?
23/05/2025
23/05/2025
El criteri propi el comencem a construir de ben petits, quan prenem decisions que, fins i tot en algun moment, contradiuen les que ens han assenyalat els pares, però es tracta d'això. Amb Roman Pérez, des del centre de reeducació David, conversem avui sobre la influència fonamental dels adults quan han de ser els referents d'aquest aprenentatge, per davant dels inputs del món digital.
T'agrada?
23/05/2025
23/05/2025
Amb el títol de lliga a la buxtaca i a les portes de la darrera jornada de lliga, amb la permanència encara en joc, fem tertúlia amb Josep Soler, Toni Muñoz i Eduard Prim.
T'agrada?
22/05/2025
22/05/2025
Els alumnes de segon de Cuina de l'Institut Joan Ramon Benaprés han preparat per aquest dijous el segon sopar solidari, després de l'èxit del que es va celebrar l'any passat. Un total d'onze grups faran propostes de gastronomia de diversos indrets del món, treballades durant tot els darrers mesos, i que es plantegen com a treball final de curs. La quarentena d'alumnes participants també han triat un projecte solidari al que es destinaran els ingressos del sopar, i que es destinaran a l'associació Dona'm ales contra el càncer infantil. N'hem pogut parlar l'amb l'Ot Sauret, professor del centre.
T'agrada?
22/05/2025
22/05/2025
Fa onze anys que va iniciar el seu projecte fent pastissos i cuinant a casa després de perdre la feina com a enginyera, sempre li havia agradat cuinar i la rebosteria però mai havia fet el pas, va ser en aquell moment, amb dos fills petits i a l'atur que va llençar-se a la piscina i de seguida va sentir que era el que havia de fer. Des d'aleshores La Pastissera ha crescut amb moderació i ha tret productes que s'han convertit en èxit com les galetes que podem trobar fins i tot a grans superfícies comercials i per descomptat a la parada del mercat El Rebost de la Pastissera que porta el seu marit, incorporat al negoci des de fa 6 anys. Pastissos, galetes, coques de sant joan, mones de pasqua, torrons, càtering per a festes...la Cristina fa tot allò que necessites per a una bona celebració sense que hagis de ficar-te a la cuina, ja ho fa ella al seu obrador del carrer Pilar Franquet, amb bona matèria prima, sense estridències ni grans modernitats però garantint qualitat i un preu raonable i el més important, amb la major personalització possible.
T'agrada?
22/05/2025
22/05/2025
A Girona han implementat un nou model de jardineria que passa per incorporar jardins silvestres amb espècies autòctones i més resistents en substitució a la gespa habitual en parcs i zones urbanes, no és el cas de Sitges però ens ho plantegem amb l'especialista Edu Arnal. Seria viable aplicar aquest nou model de jardineria al municipi? quins beneficis ambientals i estètics té deixar créixer la vegetació amb llibertat? i quins inconvenients?
T'agrada?
22/05/2025
22/05/2025
Fem repàs a la cartellera cinematogràfica de la setmana amb l'actor i comunicador Antonio del Valle. Al cinema Prado i al cinema Ribes una proposta per a tota la família, Lilo i Stich. Al multisales Odeón de Vilanova projecten Misión Imposible. Sentencia final la vuitena pel·lícula de la saga protagonitzada per Tom Cruise, i El casoplón, una comèdia espanyola que està triomfant a les sales. A la sala del Círcol Catòlic Jane Austen arruinó mi vida i La quinta Portuguesa i l'opció menys mainstream al Cineclub Sala 1 amb Salve María.
T'agrada?